Nasrallah: ABD, İsrail’in güçlenmesi için bölgeyi savaşlara sürüklüyor

Nasrallah: ABD, İsrail’in güçlenmesi için bölgeyi savaşlara sürüklüyor

Nasrallah: ABD, İsrail’in güçlenmesi için bö... Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, artık İsrail’in kendi şartlarını Suriye veya Lübnan’a dayatma zamanı geçtiğini kaydetti.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, dün akşam İsrail’e karşı 33 Günlük Savaş’ta kazanılan zaferin 12. yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi.

Nasrallah, 2006 yılındaki savaşın hedefinin Afganistan ve Irak’ı işgal eden ABD’nin planını Suriye ve Irak sınırlarında uygulamak olduğunu, ancak bu planın suya düştüğünü kaydetti.

'LÜBNAN DÜŞSEYDİ...'

Bu plandan başka direnişi askeri yolla yok etmek veya teslim olmaya zorlamak için yeni bir planın uygulamaya koyduklarına dikkat çeken Nasrallah, ilk başta Hizbullah’tan kendi silahı bırakıp, Filistin ve Suriye sınırında ve Beyrut havaalanı ve limanındaki çok uluslu güçlere katılmasını kabul etmesini istediklerini hatırlatarak, “Lübnan düşseydi, Suriye ve Gazze’ye karşı planlarını uygulayıp, ardından İran’ı hedef almak için izole etmeye ve böylece direniş cephesini yok edeceklerdi.” açıklamasında bulundu.

Hizbullah Genel Sekreteri, bugün bölgenin 7 yıldır aynı hedefler için savaşlara sürüklendiğini, bu savaşlardan amacın İsrail’i güçlendirmek olduğunu vurguladı.

'HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ'

Geçen 7 senede, Suriye’nin başka yöntemle düşürülmesi için çalışıldığına dikkat çeken Nasrallah, İsrail’in Suriye’nin güneyindeki örgütlere her türlü destekte bulunduğunu belirtti.

Rasthaber'de yer alan habere göre, Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail’in Şam’ın kendisi için bir dost başkenti haline gelmesini ümit ettiğini ancak bugün tüm arzu ve hayallerinin suya düştüğünü, dünyanın Golan’ı Suriye’ye vermeye hazır olduğu gibi, Suriyeliler’le görüşmek için kuyruğa girdiklerini kaydetti.

Liberman’ın Hizbullah ve İran’ın varlığının İsrail için büyük bir başarısızlık ve yenilgi olduğunu söylerken, Netanyahu’un bugün İran ve Hizbullah’ın Suriye’den çıkması mücadelesini verdiğine dikkat çeken Hizbullah Genel Sekreteri; “Yenilmiş İsrail kendi şartlarını kime dayatmak istiyor? Zafer elde etmiş Suriye’ye mi yoksa Hizbullah veya İran’a mı? Bu küstahlıktır” açıklamasında bulundu.

Nasrallah, Suriye yönetimine kara ve deniz sınırlarıyla ilgili meselelerin çözümü için yapılan birçok baskının İsrail’in lehine olduğuna işaretle, artık İsrail’in kendi şartlarını Suriye veya Lübnan’a dayatma zamanı geçtiğini kaydetti.

'YÜZYILIN ANLAŞMASI' ÇÖKECEK

Hizbullah Genel Sekreteri sözlerinin devamında, ablukaya rağmen Gazze’nin sağlam ve güçlü olduğuna işaretle Gazze’nin her gün emin adımlarla fedakarlık yaptığını ifade etti.

Trump ve Suudi Prensi Selman’ın hazırladığı 'Yüzyılın Anlaşması’na da dikkat çeken Nasrallah, bu anlaşmanın gerçek sorunlarla karşı karşıya olduğunu, denklemleri güçlendirmeleri halinde 'Yüzyılın Anlaşması’nın çökeceğini, bunun tüm Filisitinliler’in karşı çıkmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Direniş cephesine ve Yemen’in direnişine dikkat çeken Nasrallah, Suudi Arabistan’ın liderliğindeki cephenin bölgede yenildiğini belirtti.

Nasrallah sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün, Zahiye’den Sade’deki Zahiyan bölgesine sesleniyorum; Sizi katledenler, Kana ve Lübnan’da bizim çocuklarımızı katledenlerdir. Lübnan’da bizim kanımızı akıtanlardır. Lübnan’da çocuk ve kadınlarımızın akan kanı muzaffer olduğu gibi Yemen’de de sizin kadın ve çocuklarınızın kanı zafer kazanacak.”

Hizbullah Genel Sekreteri, Suudi Arabistan’ın Lübnan’ın iç işlerine müdahaleleri ve Irak ve Suriye’de savaştığına işaretle, Lübnan Başbakanı’nı tutuklayan Suudi Arabistan’ın Kanada’nın müdahalesini kabul etmediğini vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri ayrıca, Suudiler’in Türkiye ile büyük sorun yaşadıklarına temasla, Suudiler’in esasında İslam dünyası ile sorunları olduğunu belirterek, Suudiler’in Pakistan’da milyarlarca dolar harcadığı başbakanın şu an cezaevinde olduğunu, bu ülkede yeni başbakanın başkanlığında kurulacak hükümetin İran, Filistin ve Yemen konularına yönelik insaflı yaklaşıma sahip olduğunu vurguladı.

'SAVAŞTAN KORKMUYORUZ'

2006 yılındaki savaş ve son yıllardaki savaşlardan amacın bölgenin ABD’nin istilasına geçmek olduğuna dikkat çeken Nasrallah, savaştan korkmadıklarını belirterek, bunun için hazırlıklı olduklarını ve zafer kazanacaklarını ifade etti.

ABD’NİN İRAN’A YAPTIRIMLARI

Hizbullah Genel Sekreteri sözlerinin başka kısmında, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlardan amacının direnişi zayıflatmak olduğunu belirtti.

Trump’ın İran’da iç karışıklık çıkarmak için ekonomik yaptırımlarına işaret eden Nasrallah şöyle konuştu:

“Onlar İran’da iç karışıklık çıkarmaya bel bağlamışlar ancak bu kuruntuya kapılmışlar. İran İslam İnkılabı zafer elde edince dünya, İran nizamının 6 ay sonra olmayacak dedi, ancak ayakta kaldı. İran 1979’dan beri yaptırımlara maruz kalmıştır.”

HÜKÜMET İÇİN DİYALOG VURGUSU

Nasrallah, sözlerinin son kısmında, Lübnan’da yeni hükümetin kurulması için diyaloğa vurgu yaparak, ülkenin güvenliğinin korunmasının zaruretinin altını çizdi.

Yolsuzlukla ciddi mücadeleye vurgu yapan Nasrallah, Hizbullah’ın yolsuzlukla mücadele için çalışacağını kaydetti.

Hizbullah Genel Sekreteri ayrıca, Emel Hareketi ile Hizbullah’ın tarihi bir karar alarak, birleşme ve sorunlarla birlikte mücadele etme kararı aldıklarını söyledi.

"Nasrallah: ABD, İsrail’in güçlenmesi için bölgeyi savaşlara sürüklüyor" haberi, 15 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Nasrallah: ABD, İsrail’in güçlenmesi için bölgeyi savaşlara sürüklüyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nasrallah: ABD, İsrail’in güçlenmesi için bölgeyi savaşlara sürüklüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Dünya Haberleri