Türk karikatüristin çizimi İtalya''yı birleştirdi

Türk karikatüristin çizimi İtalya''yı birleştirdi

Türk karikatüristin çizimi İtalya''yı birleş... İtalya''nın Cenova kentinde yıkılan köprüde birçok insan hayatını kaybetti. Geçen hafta yaşanan ve halkın öfkesine neden olan bu olay için Türki karikatürist Gökçen Eke''nin çizdiği karikatür ülkeyi birleştirdi.

İtalya’da onlarca kişinin ölümüne yol açarak yas ve öfke yaratan Morandi Köprüsü’nün çöküşü sonrası, Türkiyeli karikatür sanatçısı Gökçen Eke’nin çizdiği, Cenova kentinin rakip futbol takımları Genoa ve Sampdoria taraftarlarının omuz omuza köprüyü birleştirir halde görüldüğü karikatür sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Sosyal medyanın ardından haber siteleri ve yazılı basın da bu çizime yer verirken ülkenin en büyük spor gazetelerinden Corriere dello Sport bu çizimi önceki gün baş sayfasına taşıdı.

Eke’nin çizimini sosyal medyada paylaşanlardan biri olan Torino takımının oyuncusu Lorenzo De Silvestri, “Çok güzel. Birliktelik. Güç. #Genova” diye yazdı. İtalya milli takımı teknik direktörü Roberto Mancini dün başlayan lig maçları vesilesiyle Eke’nin sembol haline gelen çizimini paylaştı ve “Futbolun bir oyun oldugunu ve güzel bir taraftarlığın birleştirici olabileceğini ve olması gerektiğini hatırlayalım” dedi.

Son olarak dün Cenova’da kurbanlar için düzenlenen resmi cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Matteo Salvini de törenden hemen önce Eke’nin çizimini Twitter’da paylaştı. Salvini bu paylaşımında, “Acıda birleştik, gerçek ve adalet arayışında birleştik, pes etmemeye kararlıyız” diye yazdı.

BİRLEŞTİREN TWEET’

Ansa ajansı da Eke’nin Twitter’da paylaştığı çizimi icin “Birleştiren tweet” başlığını attı.

EKE: SEMBOL OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM

İtalya’yı dayanışma mesajında birleştiren bu çizimin yaratıcısı Gökçen Eke, bu eseri hangi duygularla çizdiğini ve çiziminin en beğenilen dayanışma mesajlarından biri haline gelmesiyle ilgili ne düşündüğünü anlattı. 3.5 yıldır İtalya’da yaşayan 36 yaşındaki Gökçen Eke, “İtalya’ya küçük yaşlardan bu yana birçok kişinin derecesine hayret ettiği bir sevgiyle bağlıyım. O yüzden öncelikle böyle bir kaza, ihmal beni çok derinden etkiledi ilk gördüğümde haberleri” dedi. “Böyle bir facianın yaralarının sarılması için de öncelikle farklı tarafların, farklı düşüncelerin bir araya gelmesi gerektiğini” düşündüğünü anlatan Eke, “Bunu da şehrin farklı ve sürekli ezeli rekabet halinde olan Genoa ve Sampdoria kulüpleriyle ve taraftarlarıyla sembolize etmeye çalıştım. Çünkü ancak bu şekilde böyle bir olayın altından kalkılabileceğini düşünüyorum” dedi. Eke, çizimi ilk paylaştığında bu kadar etkileşim almasını beklemediğini de belirtti ve şöyle devam etti: “Oluşan etkileşim beni gerçekten şaşırttı. Bu denli bir sembol haline gelebileceğini tahmin etmemiştim. Birçok ünlüden mesajlar aldım. Hatta yarın Rai’den evime gelecekler. Bu çizimin nasıl doğduğuna dair fikir sahibi olmak ve çizimlerimi nasıl yaptığımı görmek istediklerini belirttiler” dedi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu olan Gökçen Eke, özellikle futbol konulu karikatürleriyle tanınıyor. (BBC Türkçe)

"Türk karikatüristin çizimi İtalya''yı birleştirdi" haberi, 19 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Türk karikatüristin çizimi İtalya''yı birleştirdi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk karikatüristin çizimi İtalya''yı birleştirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  2. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  3. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  4. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  5. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  6. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  7. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  8. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  9. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  10. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  11. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  12. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  13. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  14. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  15. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  16. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  17. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  18. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  19. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  20. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
Dünya Haberleri