Yine tekne battı… Ne yani kahve ve kruvasan mı verelim?

Yine tekne battı… Ne yani kahve ve kruvasan mı verelim?

Yine tekne battı… Ne yani kahve ve kruvasan ... Akdeniz’de batan teknede 117 kişi can verdi. İtalya İçişleri bakanı Matteo Salvini, “İtalya limanlarını kapalı tutmaya devam edecek” dedi. Öte yandan bir Tunuslunun Empoli’de gözaltı sırasında can vermesine yönelik ise, “Ne yani kahve ve kruvasan mı verelim! diye tepki verdi.

Aslı Kayabal/ İtalya

Afrikalı göçmenleri taşıyan bir teknenin Libya açıklarında batması sonucu 117 kişi yaşamını yitirdi. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini ise, Facebook üzerinden İtalya’daki limanların kapalı tutulduğunu ve kapalı kalmaya devam edeceğini duyurdu.

Salvini sosyal paylaşım sitesindeki açıklamasında, “Üç gündür Hollanda ve Alman sivil toplum örgütüne ait bir tekne Akdeniz’de Libya kıyısında seyrediyor. Göçmen tacirlerinin yeniden iş başı yapması tesadüf olmasa gerek. Yarı şiş botlarla hareket ediyorlar, bu botları batırıyorlar ve ardından ölü ve yaralıları mı sayıyorlar? dedi.

İtalya İçişleri bakanına göre bu son olay, limanların açılması sonucu göçmen taşıyan teknelerin yeniden yola çıktığınım ve yüzlerce kişinin can verdiğinin kanıtı. Salvini, “Gerçekten savaştan kaçanlara yüreğimiz açık ama bu işten kar sağlayan teknelere limanlarımız kapalı” diye ekledi.

Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun yer aldığı tekne 120 kişi taşıyordu. İtalyan Sahil Güvenliği’nden yapılan açıklamada üç kişinin kurtarıldığı ve Sicilya’da Lampedusa’ya getirildiği aktarıldı. Perşembe akşamı Libya’da yola çıkan tekne, 11 saat yol aldıktan sonra batmaya başladı. 117 kişinin boğularak can verdiği teknede, biri çocuk bekleyen on kadın, biri henüz 2 aylık üç çocuğun yer aldığı bildirildi. Teknenin Nijerya, Gambiya, Kamerın ve Fildişi Cumhuriyeti’nden gelen göçmenleri taşıdığı vurgulandı

SALVİNİ: GÖZALTINDAKİLERE KAHVE VE KRUVASAN MI VERECEĞİZ

Öte yandan Empoli’de bir Tunus vatandaşının gözaltına alınması ve sorgusu sırasında kalp kiriz geçirdiği gerekçesiyle yaşamını yitirmesi tepkilere neden oldu. Matteo Salvini, bu konuda, “Ne yapalım yani kahve ve kruasan mı verelim!” diye dile getirdi görüşünü.

Geçtiğimiz Perşembe günü Empoli’de polisin gözaltına aldığı 31 yaşındaki Tunuslu, sorgusu sırasında fenalaşarak yaşamını yitirmişti. Topograf kardeşi Stefano Cucchi’yi polis sorgusu sırasında 15 Ekim 2009’da yitiren İlaria Cucchi, “Gözaltında insanlar can veriyor ve her zamanki gibi suçlular bulunmuyor.” dedi.

İlaria’nın erkek kardeşi uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle gözatına alınmış, sorgu sırasında işkence gördüğü ve feci şekilde dövüldüğü belgelerle kanıtlanan Stefano Cucchi, Roma’da kaldırıldığı hastanede can vermişti.

"Yine tekne battı… Ne yani kahve ve kruvasan mı verelim?" haberi, 20 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Yine tekne battı… Ne yani kahve ve kruvasan mı verelim? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yine tekne battı… Ne yani kahve ve kruvasan mı verelim? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Dünya Haberleri