Bakan Soylu'dan Düzce'deki sel felaketine ilişkin açıklama: '4'ü çocuk, 2'si kadın 7 kişi kayıp'

Bakan Soylu'dan Düzce'deki sel felaketine il... Düzce’nin Akçakoca ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. İlçe merkezinde derelerin taşması ile sel ve su baskınları yaşandı...

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. İlçe merkezinde derelerin taşması ile sel ve su baskınları yaşandı. Birçok otomobil selde sürüklendi. Düzce'de meydana gelen şiddetli yağış ve sel ile ilgili olarak açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son bilgilere göre 4'ü çocuk, 2'si kadın 7 kişinin selde kaybolduğunu belirtti.

Düzce’ye bağlı Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle sel ve toprak kaymaları yaşandı. İlçelere bağlı bir sel ve heyelan nedeniyle kapanırken onlarca kişi mahsur kaldı. Akçakoca mahsur kalan 21 fındık işçisi ile Cumayeri'nde bir rafting tesisinde mahsur kalan 10 kişi helikopterle kurtarıldı. Bazı köylere hâlâ ulaşım sağlanamazken yaşanan felaketin boyutları gün ağarınca ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise toplamda 51 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Düzce’de gece saatlerinde etkisini artıran sağanağın neden olduğu toprak yayması ve sel Cumayeri ve Akçakoca ilçelerini vurdu. Yağışlar nedeniyle dereler taştı bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Cumayeri ve Akçakoca ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle onlarca kişi mahsur kaldı.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Yaşanan sel ve su baskınlarında Akçakoca ilçesi kırsalında bulunan fındık işçileri ise mahsur kaldı. Kırsal alanda mahsur kalan çoğu çocuk 21 kişi, bölgede arama tarafa faaliyetleri yapan Kara Kuvvetleri helikopteri ile tespit edildi. Tespitin ardından fındık işçilerinin olduğu alana inen helikoptere alınan işçiler, Düzce Stadına getirildi. Burada Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 4 ambulansta kontrolleri yapılan 21 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Cumayeri ilçesinde de sel ve su baskını nedeniyle 10 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanlardan 8’i kurtarıldı. Kurtarılanlar, Genelkurmay Başkanlığı'ndan talep edilen askeri helikopterle alınarak Sakarya’ya götürüldü. Sakarya'da bulunan hastanelere kaldırılan 8 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Düzce’de selden etkilenen bölgelerde mahsur kalanlara ulaşılması için bölgeye 3 helikopter gönderildiği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Bakanlık açıklamasında, “Düzce ili genelinde yağışlar nedeniyle Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde ve bağlı köylerde sel, su baskını ve heyelan meydana geldi. Yürütülmekte olan çalışmalar çerçevesinde; 51 vatandaşımız kurtarılarak güvenli alana intikalleri sağlandı” denildi.

ULAŞIM SAĞLANAMAYAN KÖYLERDE EVLERDE HASAR OLUŞTU

Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe-Çelikdere-Harmankaya-Büyük Melen köyleri arasında bulunan yol üzerinde birçok noktada meydana gelen heyelanın ardından köylere ulaşımın sağlandığı yolun kapanması üzerine çalışma başlatıldı. İl Özel İdaresi ile çevre belediyelerden ekipler, bölgede yolun açılması için ağır iş makineleriyle çalışma yürütüyor.

Çalışmalar, dağdan gelen kaya parçaları ve yoğun yağış nedeniyle güçlükle gerçekleştiriliyor. Melen Çayı’nın debisi yükselmesi sonucu tarlalar su altında kaldı. Ulaşım sağlanamayan köylerdeki bazı evlerde hasar oluşurken, bölgedeki bazı rafting tesisleri kullanılamaz hale geldi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Vali Dağlı, yaptığı açıklamada, yoğun yağış sonrası meydana gelen olumsuzlukları gidermek üzere tüm yetkili ve kurum ekiplerin sahada olduklarını belirtti.

Helikopterler aracılığıyla Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde mahsur kalan 69 vatandaşın kurtarıldığını bildiren Dağlı, 3 aileden kayıp olduğu yönünde ihbarların geldiğini aktararak, şunları kaydetti:

“Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp olduğu ihbarları geldi. Bunlar teyide muhtaç. Kayıp ihbarı ile ilgili teyit ve arama kurtarma çalışmaları derhal başlatıldı.”

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'nin Cumayeri ve Akçakoca ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyel bölgeyi ziyarete geldi.

Soylu, kent merkezindeki AFAD İl Müdürlüğündeki kriz merkezine geldi.

7 KİŞİ SELDE KAYBOLDU

Bakan Soylu, burada yaptığı açıklamada, son bilgilere göre 4'ü çocuk, 2'si kadın 7 kişinin selde kaybolduğunu belirtti.

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

"Bakan Soylu'dan Düzce'deki sel felaketine ilişkin açıklama: '4'ü çocuk, 2'si kadın 7 kişi kayıp'" haberi, 18 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bakan Soylu'dan Düzce'deki sel felaketine ilişkin açıklama: '4'ü çocuk, 2'si kadın 7 kişi kayıp' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Soylu'dan Düzce'deki sel felaketine ilişkin açıklama: '4'ü çocuk, 2'si kadın 7 kişi kayıp' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Haberleri