Editörün Seçtikleri | 16 Nisan 2019

Editörün Seçtikleri | 16 Nisan 2019

Editörün Seçtikleri | 16 Nisan 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi” oluşturdular.Aldatıldık’ dememek için, ‘aldanmamak’ için ve ülkemizde ve dünyada...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi” oluşturdular.

Aldatıldık’ dememek için, ‘aldanmamak’ için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna’nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz…

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Feyziye Özberk

RESNELİ NİYAZİ

Kırmızı Kedi Yayınevi

1908 Hürriyet Devrimi'nin ilk ateşini yakan, halkın “Hürriyet Kahramanı” olarak adlandırdığı Resneli Niyazi ya da Ahmet NiyaziBey, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin en fedakâr ve disiplinli önderlerinden biridir.

Tüm dünyada tanınan adlandırmayla bir “Jön Türk” yani Genç Türk'tür.

Giydiği başlıkta “Vatan Fedaisi” yazıyor.

Niyazi Bey'in, 1897 Türk-Yunan Savaşı'ndaki kahramanlığı dillere destan…

Bu nedenle, 1908 Hürriyet Devrimi'nden önce debir halk kahramanı olarak tanınıyor, seviliyor.

Vatanseverliğini yaşamını ortaya koyarak kanıtlamış. Makam mevki hesabı hiç olmamış...

200 s.

İstanbul 2019

Deniz Gürsoy

EVLERİMİZİN BÜLBÜLLERİ SEYYAR SATICILARIMIZ

Oğlak Yayıncılık

Sokak satıcılarının çoğu dengini yüklenip İstanbul'a taşı toprağı altın diye gelmiş kişilerdir. Sabırla kahrını çekerler İstanbul sokaklarının, taa ki bu kente tutunabilene kadar. Arşınla babam arşınla İstanbul sokaklarını... Sokakları biter mi İstanbul'un! ... Benim çocuklarım mahalle seyyar satıcılarının zamanına yetişemedi. Yani, onları en son bizim nesil gördü. O zaman yaşadıklarımızı, gördüklerimizi gelecek nesillere kayıt olarak bırakmak görevi de bize düşüyor. ... Bu kitapta hem nostalji için geçmişteki sokak satıcılarını hem de geleceğe hoş bir seda bırakmak için günümüzün sokak satıcılarını bulacaksınız. Ama yalnızca İstanbul'un sokak satıcılarını...

Deniz Gürsoy, Evlerimizin Bülbülleri Seyyar Satıcılarımız kitabında bu kez “taşı toprağı altın” İstanbul'un ağız tadını oluşturan bülbül sesli sokak satıcılarını konu alıyor. Üstelik sayfalarda gezinirken seyyar satıcıların avaz avaz sattıkları yoğurdun, macunun, elma şekerinin, simidin, poğaçanın... mutfağınızda kolaylıkla yapabileceğiniz tariflerini de bulacaksınız.

176 s.

İstanbul 2019

Hasan Ali Yücel

GEÇTİĞİM GÜNLERDEN

İş Bankası Kültür Yayınları

Bakanlığı sırasında dünya klasiklerinin Türkçeye çevrilmesi ve Köy Enstitülerinin kurulmasıyla anılan hümanist şair, eğitimci, aydın siyaset adamı Hasan Âli Yücel Geçtiğim Günlerden adlı anılarının girişinde “bu küçük kitapta size hayatımın politikaya girinceye kadarki parçasını anlatacağım” diyor. Dedesi Ertuğrul fırkateyninin süvarisi Yarbay Ali Bey, büyükbabası Posta ve Telgraf Nazırı Hasan Âli Bey, anneannesi Ayşe Hanım, babası Ali Rıza Bey, annesi Neyire Hanım ve Habeş dadı Gülşen Bacı ile öğretmenler, okul arkadaşları, ilk kız arkadaş bu anıların en önemli kişileri. Yıllar sonra Milli Eğitim'in başına geçecek olan Hasan Âli Yücel'in mahalle mektebi, rüştiye diplomasını aldığı Mekteb-i Osmani ve Vefa İdadisi günleri, İkinci Meşrutiyet'in ilanı ve İttihat ve Terakki'nin iktidara gelişi anne babasından gizli uçurtma uçurmaya giden bir çocuğun gözünden anlatılıyor. Çocukluk ve gençlik günlerinin şarkıları, marşları, manileriyle süslenen anılar arasında yer yer bakanlık ve siyaset günlerine yapılan göndermeler anlatıya renk katıyor. Hasan Âli Yücel'in kitaba çizdiği çerçevenin dışında kalan birkaç yazısı ile Japonya eski büyükelçilerinden Hüsrev Gerede'nin Ertuğrul fırkateyni şehitleri için yazdığı bir yazı da fotoğraflarla birlikte ekler bölümünde yer alıyor.

272 s.

İstanbul 2019

KİTABI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Editörün Seçtikleri | 16 Nisan 2019" haberi, 16 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün Seçtikleri | 16 Nisan 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün Seçtikleri | 16 Nisan 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  2. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  3. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  4. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  5. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  6. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  7. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  8. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  9. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  10. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  11. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  12. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  13. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  14. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  15. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  16. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  17. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  18. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  19. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  20. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
ABC Kitap Haberleri