Editörün Seçtikleri | 6 Ocak 2020

Editörün Seçtikleri | 6 Ocak 2020

Editörün Seçtikleri | 6 Ocak 2020 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular.Jared DiamondİNSAN CİNSELLİĞİNİN EVRİMİÇeviren: Barış BaysalPegasus Yayınlarıİnsan cinselliği...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular.

Jared Diamond

İNSAN CİNSELLİĞİNİN EVRİMİ

Çeviren: Barış Baysal

Pegasus Yayınları

İnsan cinselliği bize normal görünse de diğer hayvanların standartlarına göre oldukça tuhaftır. Jared Diamond, tuhaf cinsel hayatımızın, insan statüsüne erişimimizde beyinlerimizin büyüklüğü kadar önemli olduğunu iddia ediyor. İnsan cinselliğine ilişkin tartışılan konular arasında, dişilerin menopozu, erkeklerin insan toplumlarındaki rolü, gizlice seks yapmamız, üreme amacından ziyade zevk için seks yapmamız ve kadın memesinin emzirmeden çok daha önce büyümesi yer alıyor. Bu konular bize açıklama gerektirmeyecek denli doğal gelebilir ancak düşünüldüğünde içlerinde açıklaması çok zor sorular gizlidir.

“İnsan Cinselliğinin Evrimi, bu konuda okuduğum en iyi kitap. Cinsellik mirasımıza yönelik bu keşif yolculuğu, sevgililerin neden öyle davrandıklarını merak eden kişilere keyifli bir okuma fırsatı veriyor.”

Diane Ackerman, Umut Bahçesi’nin Yazarı

“Bu denli sade bir üslupla yazabildiği için Jared Diamond’ı çok kıskanıyorum! Öne sürdüğü sağlam argümanları sayesinde, diğer memeliler seksi zevk için yapmaktan kaçınırken neden bizim seksi hem zevk hem de üreme aracı olarak kullandığımızı anlayabiliyoruz. Dünyanın en önde gelen biyoloji filozoflarından birinin elinden çıkmış harikulade bir kitap.”

Roger Shohl, Avustralya Monash Üniversitesi Fizyoloji Profesörü

“Jared Diamond bir kez daha sormaktan asla vazgeçmediğimiz ve artık kesin yanıtlar bulmak istediğimiz sorulara gerçek cevaplar veriyor. Üreme amaçlı olmayan cinsel aktivitenin insan olmakla ilişkili olmasının dışında, evrimsel başarımızın da en önemli sembolü olduğunu öğreniyoruz.”

Bettyann Kevles

“İnsan cinselliğinin evrimi üzerine mizahi, geniş çaplı bir araştırma.”

Chicago Tribune

200 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Umberto Eco

16. YÜZYIL RÖNESANS ÇAĞI

Çeviren: Adnan Tonguç

Alfa Yayınları

16. yüzyıl Rönesans’ın, şaheserlerin ve büyük altüst oluşların yüzyılıdır. Amerika kıtasının keşfi sadece coğrafyayı, felsefeyi, teolojiyi, iktisadı ve siyaseti değil, beslenmeyi ve sağlığı da altüst eder. Copernicus yeni bir evren şemasına işaret ederken, Luther de Hıristiyanlığın birliğini parçalayarak muazzam etik ve siyasi ihtilaflara sebep olur.

Raffaello ve Michelangelo muhteşem hayallerini resim ve mimari şaheserlere çevirirken, dünyaları parçalanmaktadır. Her ne kadar Venedikliler ve Cenevizliler bütün dünyada ticari faaliyetlerine devam ediyorlarsa da, İngiltere ve Hollanda, okyanus ötesi maceralara hazır bir şekilde tarihin yeni aktörleri olarak belirmeye başlamıştır artık: Böylece modern çağ başlamış olur.

1199 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Terrell Carver

FRİEDRİCH ENGELS

Yaşamı ve Düşüncesi

Çeviren: Ümit Şenesen

Yordam Yayınları

Marksizmin kurucularından Friedrich Engels hakkındaki bu kapsamlı yaşamöyküsünde, onun yalnızca siyasal mücadelesi ve düşünsel üretimi değil, Karl Marx’la ilişkileri, gazeteciliği, iş yaşamı, Burns kardeşlerle “özel ilişkiler”i, şairliği ve hatta şarap sevgisi de ele alınıyor.

Başlangıçta “somut siyasal stratejiler”e öncelik veren Engels, yaşamının son yıllarında felsefe ve yöntem tartışmalarına neden ağırlık verdi, bu alanlardaki incelemeleriyle Marksizme ne gibi bir katkıda bulunmaya çalıştı?

Engels, “General” lakabını nasıl aldı? Kapital’in yazıldığı yıllarda Marx’ın “zorlu” kuramsal dilini ve yaklaşımını “basitleştirmeye” mi çalıştı? Aile şirketi ve geçim derdi onu nasıl etkiledi? 1844’teki ikinci buluşmalarının ardından hep uyum içinde çalışan Engels ile Marx’ın ilişkisi, Mary Burns’ün ölümünün ardından neden bozuldu, sonra nasıl toparlandı?

Terrell Carver’ın geniş bir kaynak taramasına dayanarak ulaştığı yanıtlar Engels’i daha yakından tanımamıza yardımcı oluyor. Engels’in Marx’a 1845 tarihli bir mektubundan: “Yaşayan gerçek halkın doğrudan doğruya karşısına geçmek ve böylece, seni görüp duymalarını sağlamak, ‘aklın gözü’yle gördüğün soyut okurlara şeytanca kalem oynatmaktan çok farklıdır.”

383 s.

İstanbul 2020

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Editörün Seçtikleri | 6 Ocak 2020" haberi, 10 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün Seçtikleri | 6 Ocak 2020 haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün Seçtikleri | 6 Ocak 2020 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
ABC Kitap Haberleri