Sarıklı cüppeli tarikat okulu kapatıldı

Sarıklı cüppeli tarikat okulu kapatıldı

Sarıklı cüppeli tarikat okulu kapatıldı MEB müfettişlerinin soruşturmaları sonrasında kapatılan okulun öğrenci ve öğretmenleri, Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’na taşındı.

“Sarıklı cüppeli ders” tarikatın insafına bırakılan imam hatip ortaokulunun Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kapatıldığı ortaya çıktı. Okulun yapısının çürük olduğu, müfredata uygun eğitim verilmediği haberlerini yalanlayan MEB, müfettişlerin incelemelerinin ardından öğrencileri bir başka imam hatip ortaokuluna taşıdı, tarikat binasındaki okulu da kapattı.

Ahmedi Kuddusi ve Ömer Erdoğan Bilim Kültür ve Yardımlaşma Gençlik Derneği adı altında örgütlenen tarikat ile yapılan protokol kapsamında kurulan Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu, 2014’te öğretime başladı. Tarikat lideri ve yöneticilerinin “değerler eğitimi” adı altında ders verdiği okul, mali yapısı ve eğitim unsurları ile MEB tabelası taşısa da tarikat güdümünde kaldı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, okulun çökme riskine MEB ve Ankara Valiliği, okulda inceleme yapıldığını belirterek yalanlasa da ulaşılan inceleme raporlarında okulun çürük olduğu ortaya çıkmıştı. Ahmet Dilmen liderliğindeki tarikatın yönettiği okulda, ilk olarak, 2016 yılında “duvarlarda çatlaklar ve zemin oturumunda kısmi çökmeler” tespit edildi. Yenimahalle Belediyesi’ne başvurulması sonrası okulun çürüklüğü ortaya çıktı. Daha detaylı inceleme yapılması gerekmesinin ardından başvurulan Gazi Üniversitesi’nce hazırlanan raporda da binanın sağlam olmadığı belirtilerek, “Bölgedeki zemin hareketi alınacak tedbirlerle önlenene kadar yurt binasında bina 1. katına birleşen merdivenin mecbur kalmadıkça kullanılmaması, caminin kapalı mekânı dış avlu kısmının insan yoğunluklu kullanılmaması ve iç kısmının ise aşırı yoğun bir kalabalık oluşturmayacak şekilde kullanılması” önerildi.

İSTİSMAR ŞİKAYET

Ortaokul ve aynı “külliye”ye bağlı yatılı Safa-Merve Kuran Kursu’nda bulunan çocukların istismara uğradıkları için Cumhurbaşkanlığı’na şikâyette bulunulduğunu da Cumhuriyet kamuoyuna duyurdu. Ankara Valiliği ise şikâyetlere “iddiaların sübuta ermediği sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır” yanıtını verdi. Çocukların yaşanan istismarı anlattığı ve CİMER’e iletilen ses kayıtlarına ilişkin bilgileri anlatılan haberimize erişim engeli konuldu. Okulun cinsel istismar ile gündeme geldiğine ilişkin “Yine tarikat yine istismar” başlıklı Cumhuriyet'in haberi internet sitesindeki yayını Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 9 Ekim tarihli kararı ile yasaklandı.

Maarif müfettişlerinin gönderildiği okula ilişkin yapılan incelemede “söz konusu binanın fiziki şartlarının eğitim öğretim yönünden uygun olmadığı ve ihtiyaca cevap vermediği” sonucuna ulaşıldığı öğrenildi.

Ayrıca MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü personeli tarafından yapılan denetim sonucunda hazırlanan tutanakta “MEB müfredatının sağlıklı bir şekilde işlenemediği, kurs idaresinin daha çok ön planda olduğu, okul müdürünün inisiyatif kullanmadığı” tespit edildi. Raporda ayrıca, “Okul derslikleri ve binasının MEB tip projelere uygun olmadığı” tespiti yer aldı. Maarif Müfettişleri ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonrası okulun kapatılmasına karar verildi. Okul öğrencileri ve öğretmenlerinin de yaklaşık üç kilometre uzaklıkta bulunan Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’na taşınması kararlaştırıldı.

"Sarıklı cüppeli tarikat okulu kapatıldı" haberi, 28 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 28 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Sarıklı cüppeli tarikat okulu kapatıldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sarıklı cüppeli tarikat okulu kapatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  2. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  3. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  4. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  5. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  6. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  7. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  8. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  9. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  10. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  11. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  12. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  13. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  14. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  15. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  16. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  17. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  18. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  19. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  20. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
Eğitim Haberleri