Dolar ve Euro niye düştü? Piyasalar o ihtimali satın aldı iddiası...

Dolar ve Euro niye düştü? Piyasalar o ihtimali satın aldı iddiası...

Dolar ve Euro niye düştü? Piyasalar o ihtima... ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizi çözmek için perde arkasındaki pazarlıklar sürerken, diplomatik kulislerden gelen sinyaller, uzlaşma ihtimalinin yakın olduğu yönünde. Piyasaların bu ihtimali satın aldığı ve dolar ile Euro''daki düşüşün sebebinin bu olduğu yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın"yaptırım" çıkışıyla zirveye ulaşan krizin ardından ilk temas, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın Beyaz Saray'daki görüşmeleriyle başlamıştı. Her ne kadar görüşmeden somut bir sonuç çıkmadığı açıklanmasa da, bu zirvenin ardından Reuters'e konuşan ABD'li bir kaynağın açıklamaları, Brunson'ın serbest bırakılması için orta bir takvim arandığını ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, Washington'un Brunson'ın serbest bırakılması için 15 Ağustos Çarşamba (bugün) saat 18.00'e kadar süre verdiğini açıklamıştı. Bu tarihte Brunson'un serbest kalmaması halinde ABD'nin Türkiye'ye karşı yeni yaptırımlar açıklaması bekleniyordu.

Reuters'e konuşan Beyaz Saray yetkilisi, henüz bir ilerleme olmadığını belirtmekle birlikte, serbest bırakılma takvimiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. ABD'li yetkili, "Brunson birkaç gün veya bir hafta içinde bırakılmazsa yeni adımlar atılabilir" diyerek 15 Ağustos tarihinin esneyebileceğini işaret etti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de, rahibin hafta sonu serbest bırakılabileceğini duyurdu. Selvi bugünkü makalesinde şu ifadeyi kullandı: "...Ama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Brunson’ın durumunda bir değişiklik yok' dedi. Ama güvenilir bir kaynak, hafta sonuna bakmamı işaret etti."

YENİ TARİH PAZARLIĞI

Kulislerden alınan bilgilere göre Türkiye, ABD'nin tehdit tonunda bildirdiği 15 Ağustos tarihinde Brunson'ı serbest bırakmak istemiyor. İç kamuoyunda zor durumda kalmamak için ABD ile yeni bir tarih için pazarlıklar yapıldığı konuşuluyor. ABD'li rahibin avukatının ikinci itirazının yakın zamanda tahliyeyle sonuçlanması ya da ileri tarihe ertelenen bir sonraki duruşmanın öne çekilmesi gibi formüller üzerinde duruluyor.

PİYASALAR RAHATLADI

Diplomatik zeminde yaşanan bu gelişmelerin ardınan yangın yerine dönen piyasalarda bir rahatlama gözlendi. Brunson'un serbest kalma ihtimalinin satın alınmasıyla dolar ve Euro'da ciddi düşüşler gözlendi. Yükselişe geçen İMKB'de yabancı alımları da dikkat çekti.

"Dolar ve Euro niye düştü? Piyasalar o ihtimali satın aldı iddiası..." haberi, 15 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Dolar ve Euro niye düştü? Piyasalar o ihtimali satın aldı iddiası... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dolar ve Euro niye düştü? Piyasalar o ihtimali satın aldı iddiası... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  2. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  3. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  4. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  5. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  6. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  7. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  8. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  9. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  10. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  11. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  12. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  13. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  14. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  15. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  16. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  17. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  18. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  19. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  20. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
Ekonomi Haberleri