''İndirim kampanyalarına karşı dikkatli olunmalı''

''İndirim kampanyalarına karşı dikkatli olunmalı''

''İndirim kampanyalarına karşı dikkatli olun... TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yeni yıla 1 ay kala yeni yıl indirimleri başladı. Fakat bu indirimlerin birçoğu tamamen aldatmacadan ibaret." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ankara Yeni yıl indirimlerinin şimdiden başladığını fakat birçoğunun aldatmacadan ibaret olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yeni yıla 1 ay kala yeni yıl indirimleri başladı. Fakat bu indirimlerin birçoğu tamamen aldatmacadan ibaret.

 Birçok marka ve birçok büyük mağaza birkaç ay önceden fiyatları şişirip yeni yıl indirimi diye eski fiyata indiriyor ya da normal fiyatın üzerine yapıştırdıkları indirim etiketine zamlı fiyatı yazıyorlar. Yaz, kış, sezon sonu, garaj, bayram, yılbaşı gibi yılın her ayında ve her haftasında indirim olmaz” dedi.

‘YENİYIL İNDİRİMİ DİYE ZAMLI FİYATTAN SATIŞ YAPILIYOR’

Vatandaşların yeni yıl indirimlerine karşı uyanık olması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 

‘ZAMSIZ ALIŞVERİŞ İÇİN FİYATLARI İYİ KONTROL EDİN’

‘AVM’lerde birçok marka ve caddelerde büyük mağazalar yeni yıl indirimlerini çoktan başlattı. Bu indirimler ise vatandaşı gerçekten indirim varmış gibi tuzağa düşürecek cinsten. 

Öyle ki çok bilinen bazı markaların ürün etiketlerinin üzerine kırmızı indirim etiketi var. Bu kırmızı etiket ise kaldırıldığında altında asıl fiyatın daha uygun olduğu görülüyor. Yine birçok mağaza birkaç ay önceden fiyatları yükseltip, yılbaşı indirimi adı altında normal fiyattan satışa devam ediyorlar. İndirim aldatmacası yılın 12 ayında da devam ediyor. 

‘İNDİRİM KAMPANYALARINA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI’

Yazın yaz indirimi, sezon sonu indirimi, kış indirimi, kış sezon sonu indirimi, bayram indirimi, garaj indirimi, yılbaşı indirimi gibi her ay, her hafta muhakkak bir indirim kampanyası düzenleniyor. Yılın her ayında ve her haftasında hatta her günüde indirim olmaz. Mevzuattaki boşlukları kullanarak vatandaşları alışverişin cazibesine sürüklüyorlar’ diye konuştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken

‘GARAJ İNDİRİMLERİ SATIŞ TAKTİĞİ’ 

Güvenilir alışveriş için öncelikle vatandaşların piyasa kontrolü yapması ve güvendikleri esnaftan gönül rahatlığı ile alışveriş yapılmasının önemine işaret eden Palandöken, 

“İndirim aldatmacalarında bir başka seçenek ise çok büyük puntolarla vitrin camlarına ve reyon üzerlerine yüzde 50, 70 indirim yazmak ve altında küçücük bir not ile yüzde 50’ye ve 70’e varan indirimlerle diye eklemek. Hâlbuki tüm mağazada ya da o reyonda sadece birkaç ürün gerçekten yüzde 50 indirimli, diğerleri ise yüzde 10-20 civarı.
Tamamen müşteri çekmek için algıyı değiştirmek amaçlı yapılıyor. Bununla birlikte özellikle büyükşehirlerde yaygınlaşan garaj indirimleri de yüzde 80’e varan indirimler şeklinde tamamen pazarlama taktiği ile satış yapıyor. Dükkanların suyumu çıktı veya garajda satışa sunulan ürünler özel mi üretiliyor? Vatandaşlarımızın çok az bir kısmı indirim kampanyalarındaki bu tuzakların farkına varabiliyor. 

‘YILIN 12 AYINDA İNDİRİM ADI ALTINDA VATANDAŞ KANDIRILIYOR’

Gerçekten indirimli mi yoksa bir aldatmaca mı ikilemini yaşamamak için vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile bildikleri ve tanıdıkları esnafımızı tercih edebilir. 
Yeni yılda sevdiklerini mutlu etmek isteyen, yeni yıl alışverişini şimdiden tamamlamak isteyenler için esnafta her cebe uygun her çeşit hediye ve gıda ürünü mevcut” şeklinde söyledi.
 

"''İndirim kampanyalarına karşı dikkatli olunmalı''" haberi, 08 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan ''İndirim kampanyalarına karşı dikkatli olunmalı'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''İndirim kampanyalarına karşı dikkatli olunmalı'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  2. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  3. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  4. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  5. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  6. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  7. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  8. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  9. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  10. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  11. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  12. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  13. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  14. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  15. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  16. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  17. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  18. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  19. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  20. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
Ekonomi Haberleri