Merkez Bankası salı günü faiz kararını verecek: Oran net değil

Merkez Bankası salı günü faiz kararını verecek: Oran net değil

Merkez Bankası salı günü faiz kararını verec... Merkez Bankası önümüzdeki salı günü toplanarak, seçimler sonrası ve yeni hükümetin ekonomi kabinesi ile oluşan yönetime karşı ilk faiz kararını vermesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı -AA Finans’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 24 Temmuz Salı günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistler politika faizinde 50 ila 150 baz puanlık artış öngörüyor. AA Finans’ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete katılan ekonomistlerin biri hariç diğerleri bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) artış bekliyor.

Ekonomistlerinden biri 50 baz puan, 2’si 75 baz puan, 7’si 100 baz puan, 4’ü 125 baz puan ve 3’ü 150 baz puan artış olacağını tahmin ediyor. Ekonomistlerin politika faizine ilişkin artış beklentilerinin medyanı 100 baz puan oldu. Geçen ayki PPK toplantısında politika faizi yüzde 16,5’ten yüzde 17,75’e yükseltilmişti.

 Merkez Bankasının faiz kararından önce piyasada faiz oranları kısa vadede yüzde 20,0’yi geçmiş durumda. Halıhazırda tahvil piyasasında 2 yıllık devlet tahvilinin faizi yüzde 20,50 civarlarında seyrediyor. Geçen ay Merkez Bankasının toplantısı öncesinde de kısa vadeli tahvil faizleri yüzde 19,0 seviyesinin üzerinde seyrediyordu.

JP MORGAN DA FAİZ ARTIRIMI BEKLİYOR

JP Morgan, Merkez Bankası’nın 24 Temmuz’daki PPK toplantısından faiz artırım kararının çıkmasını bekliyor. Bankaya göre, yatırımcılar ‘siyasi baskı’nın faiz kararı üzerinde etkili olup olmayacağına bakacak. TCMB’den 24 Temmuz’da yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısından faiz artırımı kararı çıkmasını bekleyen bankalar arasına JP Morgan da katıldı.

Morgan Stanley’in ardından JP Morgan da 24 Temmuz’daki PPK için faiz artırım beklentisini 125 baz puan olarak ortaya koydu. JP Morgan yayınladığı raporda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesi kredibiliteyi yeniden inşa etmek ve ekonominin kökleri derindeki problemlerini düzeltmek için yoğun şekilde çalışmalı. Erdoğan, damadı ve eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’ı yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadı.

Geçtiğimiz 5-10 yılda makroekonomik politikaları uygulayanların kabine dışında bıraktı. Yatırımcı iştahındaki erozyon ve Türk ekonomisindeki kırılganlıklar dikkate alındığında, yeni ekonomi ekibinin çok fazla zamanı yok. Yatırımcıların, görüşlerini değiştirmeden önce Türkiye’nin akut ve kronik problemleri ile başa çıkacak geniş kapsamlı program görmeye ihtiyaçları var” denildi.

Raporda, “Bu çerçevede gerçek test 24 Temmuz PPK kararı olacak. Yatırımcılar özellikle, siyasi baskının TCMB’yi çok ihtiyaç duyulan parasal sıkılaştırmayı yapmakta alıkoyup koymayacağını görmek istiyorlar” ifadelerine yer verildi.

"Merkez Bankası salı günü faiz kararını verecek: Oran net değil" haberi, 23 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Merkez Bankası salı günü faiz kararını verecek: Oran net değil haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merkez Bankası salı günü faiz kararını verecek: Oran net değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Ekonomi Haberleri