Ticaret Bakanı açıkladı... İşte konkordato ilan eden firma sayısı

Ticaret Bakanı açıkladı... İşte konkordato ilan eden firma sayısı

Ticaret Bakanı açıkladı... İşte konkordato i... Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugüne kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiğini bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Ticaret Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçe görüşmelerinde konkordato ilanları da gündeme geldi. Görüşmelerde söz alan çok sayıda milletvekili, konkordato ilanlarına ilişkin bilgi istedi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ekonomik sıkıntılardan dolayı ticaret ve meslek erbaplarının, esnafın ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Konkordato ilanları, basına yansıdığı kadarıyla son üç aydır önemli ölçüde artmış olup sanki otomatiğe bağlanmıştır. Yine, arkası önü mutlaka aydınlatılıp araştırılması gereken fabrika yangınları da büyük soru işaretlerine neden olmaktadır" dedi.

Kalaycı, Ticaret Bakanı Pekcan'a, şöyle seslendi:

"Konkordato ilanlarıyla yangınlar konusunda yaptığınız bir çalışma, araştırma, inceleme var mıdır? Kaç firma konkordato ilan etmiş, ertelenen, yapılandırılan borçları ne tutardadır? Bunlar arasında kasıtlı davrananlar, istismar edenler tespit edilmiş midir? Ekonomik teröre, küresel operasyonlara karşı yüreklice mücadele etmiş Türkiye'nin kasten ve kundaklama yöntemleriyle istihdam meşalesini söndürmek, istikbal yürüyüşünü sekteye uğratmak, bu bahaneyle fırsatçılık ve simsarlık yapmak rezilliktir, gayrimillîliğin karanlık resmidir, buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Türkiye ekonomisi içine çekildiği kur savaşından ağır hasar almıştır fakat ülke bizimdir; tesisler, fabrikalar, kurumlar milletimizindir; ekonomideki derin yaraları tedavi edip iyileştirmek millî bekamızın gereğidir."

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, bugün KOBİ'ler suyun üstünde başını tutmaya çalıştığını ifade ederek, "Büyük şirketleri duyuyoruz ama konkordato sürecine girmiş olan KOBİ'ler var binlerle ifade edilen" dedi.

CHP'li Çetin Osman Budak, arka arkaya özellikle süt ürünlerinde ve gıda ürünlerinde konkordatolar beklendiğini, bununla ilgili acil tedbir alınmasını beklediklerini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de, art arda pek çok şirketin konkordato ilanını duyduklarını vurgulayarak, "Benim seçim bölgem Balıkesir'de de köklü firmaların bu şekilde istekleri var. Millî değerimiz olan bu firmaları kurtarmak için Ticaret Bakanlığı olarak bir çalışmanız var mı?" diye konuştu.

HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik de, "Bakın, son birkaç ayda yine Iğdır gibi küçük bir ilde altı tane büyük firma konkordato ilan etmiş ve bu sayının her geçen gün artacağı düşünülüyor. TIR sayısı 4.500'den 2 bine düşmüş. Bu krizle Iğdır'da bu gidişle üç, dört adet firma dışında ayakta firma kalmayacağı tahmin edilmekte" dedi.

KONKORDATO EN ÇOK İSTANBUL'DA İLAN EDİLDİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hem alacaklıyı hem de borçluyu koruyan bir taslak üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, "Konkordato da Adalet Bakanlığının takip ettiği bir proje. Adalet Bakanlığına biz de bakanlık olarak görüş veriyoruz ve hem borçluyu hem alacaklıyı koruyucu bir taslak üzerinde çalışılıyor ama şu ana kadar konkordato ilan eden firma sayımız 356. İstanbul'da 132, Ankara'da 50, İzmir'de 27, Kocaeli'nde 26, Bursa 13, Hatay 11, Mersin 9, diğer iller 88 olmak üzere toplam 356 firmamız bulunmaktadır" diye konuştu.

"Ticaret Bakanı açıkladı... İşte konkordato ilan eden firma sayısı" haberi, 10 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 10 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Ticaret Bakanı açıkladı... İşte konkordato ilan eden firma sayısı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ticaret Bakanı açıkladı... İşte konkordato ilan eden firma sayısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
Ekonomi Haberleri