TİM Başkanı Gülle: Gün taraf olma günüdür

TİM Başkanı Gülle: Gün taraf olma günüdür

TİM Başkanı Gülle: Gün taraf olma günüdür Büyükelçilerden iki talepte bulunan TİM Başkanı Gülle, “İhracat yaptığımız ülkelerdeki güncel gelişmelerle ilgili bilgilerin aktarıldığı bir platforma ihtiyaç duyuyoruz.Ayrıca vize işlemlerinde bazı ülkelerde sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunun giderilmesinde destek bekliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen Büyükelçiler Konferansı için Ankara’da toplanan dünyanın çeşitli ülkelerinde görev yapan Türk Büyükelçileri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından gerçekleştirilen çalışma yemeğinde Türkiye’nin ihracat elçileriyle buluştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı yemekte bir konuşma yapan TİM Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin 2023 hedefinin ilk 10 ekonomi arasında yer almak olduğunu kaydederek, “İhracat hepimizin görevi” dedi.

'ÜLKELERLE İLGİLİ BİLGİ PLATFORMU KURULSUN'

Türkiye’nin dünyadaki en üst temsilcileri olarak büyükelçilerden bazı beklentilerinin olduğunu belirten TİM Başkanı Gülle, “İhracat yaptığımız ülkelerdeki güncel ekonomik ve siyasi gelişmelerle ilgili hem Büyükelçi hem de Ticaret Müşavirlerimiz tarafından bizlere bilgilerin aktarıldığı bir platforma ihtiyaç duyuyoruz. Bu anlamda pazara giriş, pazarlarda yerleşme ve müşteri ilişkileri geliştirmek için kıymetli desteklerinizi bekliyoruz” dedi. Bunun yanında Türk işadamlarının vize işlemlerinde bazı ülkelerde sorunlar yaşadığını da dile getiren Gülle, “Bu sorunların giderilmesinde büyükelçilerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

'BAŞARIMIZ BAZI STRATEJİK ORTAKLARI RAHATSIZ ETTİ'

Türkiye’nin son 15 yılda hem siyasi hem ekonomik alanda büyük bir atılım gerçekleştirdiğinin altını çizen Gülle, bu başarının zaman zaman bazı stratejik ortakları rahatsız ettiğini kaydetti. Gülle sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Son günlerde ise ekonomimize karşı açık bir saldırı hali mevcut. Bu saldırıya tüm Türkiye olarak gerekli cevabı veriyoruz. Bu sebeple TİM ve birliklerimizin elindeki tüm fonları Eximbank'a kullandırma kararı aldık.Gün taraf olma günüdür.”

'TÜRKİYE MARKASINI DÜNYANIN HER NOKTASINDA OLACAK'

Böyle bir dönemde ihracatçıların ‘bekle gör’ anlayışıyla üretimlerini durdurmayacağını vurgulayan Gülle, tam tersine fabrikaları daha fazla çalıştıracaklarını ifade etti. Gülle, “İhracatımızı daha fazla nasıl artıracağımızın yollarını arayacağız.Biz ihracatçılar olarak, Türkiye markasının, dünyanın her noktasında var olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

'CANIMIZ SIKKIN AMA MORALİMİZ BOZUK DEĞİL'

Yemekte bir konuşma yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise içinden geçilen dönemin, dönüşümü beraberinde getirdiğini kaydetti. ABD’nin Türk çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği vergiyle ilgili açıklama yapan Bakan Pekcan, “Bugün (dün) saat 17.40 itibarıyla Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTÖ) ABD'yi panele davet ettik ve Amerika'ya da panel davetimiz ulaştı. Böylece DTÖ'de dava sürecini başlatmış olduk" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye ile ABD arasında yaşanan sorunu çözmek için eşit ortak gibi her şeyi konuşmaya açık olduklarını söyledi. AB ile vize serbestini hayata geçirmek için yürütülen çalışmalara yoğunlaşacaklarını aktaran Çavuşoğlu, Rusya ile işadamlarına, özellikle TIR ve kamyon şoförlerine vizelerin kaldırılması konusunda prensipte anlaştıklarını sözlerine ekledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle iş dünyasının zorluklara göğüs gerdiğini söyledi. Olpak, "Canımız sıkkın ama moralimiz bozuk değil. Gelecekten umudumuzu asla kesmiş değiliz" dedi.

"TİM Başkanı Gülle: Gün taraf olma günüdür" haberi, 16 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan TİM Başkanı Gülle: Gün taraf olma günüdür haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TİM Başkanı Gülle: Gün taraf olma günüdür 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  3. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  4. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  5. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  6. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  7. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  8. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  9. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  10. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  11. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  12. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  13. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  14. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  15. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  16. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  17. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  18. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  19. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  20. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
Ekonomi Haberleri