Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"

Ekrem İmamoğlu:

Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seç... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, anketlerde her zaman önde olduklarını ve seçimi kazanacaklarına inandığını söyledi. İmamoğlu, mecliste çoğunluğu sağlamanın da önemli olduğunu vurguladı.

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yalnızca 3 gün kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu BirGün Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı’ya açıklamalarda bulunmuş oldu.

"Anketlerde hep önde olduk, sona geldik gene öndeyiz" diyen İmamoğlu "Ben anketlere önem veririm fakat daha önemli bir şey var benim için. Ben çarşıda, pazarda, sokakta olan biriyim. Toplumda bizlere olan teveccühün çok daha farklı kesimlerde yaygınlaşmış olduğunu gözlemledim. Bu beni en çok mutlu eden gelişme oldu" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu sağlamanın önemli olduğunu belirten İmamoğlu "Bizi yavaşlatmaya çalışan Meclis yapısının değişmesi, İstanbul’u çok daha kuvvetli yapacak. O yüzden parti oyu çok önemli" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yöneltilen sorular ve cevaplar şu şekilde:

İktidar İstanbul seçimi genel seçim havasında sürdürüyor. Tüm devlet gücüyle kampanya yürütüyor. İBB neden bu kadar önemli?

2019 seçimlerinden başlayıp, 5 senelik İBB yönetiminde devam eden süreç, 31 Mart seçimleri arefesinde zirve yaptı. Dünyanın neresinde bir Dışişleri bakanı seçim kampanyası yapar? Seçim ve sandık güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanı, dünyanın neresinde esnaf gezip oy ister? Sağlık Bakanı çökmüş hasta randevu sistemini çözmek yerine İstanbul’da turluyor. Adalet Bakanı için hele sözün bittiği yerdeyiz. Bu, devlet yönetim aklının da ahlakının da geldiği ibretlik durumu gösteriyor. Bazı bakanların adını ilk kez AKP seçim kampanyasına katılınca duyduk. İBB’nin bir avuç insana hizmet eden, bir avuç insana rant sağlayan, kentin sakinlerini düşünmek yerine rantın sahiplerini düşünen aklı ve dönemi 2019’da kapandı. Düzeni değiştirdik. Hem de çok sağlam temellerle değiştirdik. Bir daha da bu millet o karanlık dönemin gelmesine müsaade etmeyecek. Onlar bu düzeni yeniden tesis etmek için çabalıyor fakat başaramayacaklar.

CHP, bir önceki seçimde yaptığı "millet ittifakı" yerine, "kent uzlaşısı" ya da "halk ittifakı" strateji izliyor. Bunun İstanbul seçmenindeki etkisi nasıl?

Bizim ittifakımızın adı İstanbul İttifakı, Halk İttifakı. Bu ittifak 2019’da kuruldu o günden bugüne de güçlenerek devam ediyor. İçinde her partiden yüzbinlerce insan var. İstanbul İttifakı’nın kalıcı ve kuvvetli olmasını sağlayan temel argüman belediyecilik hizmetlerinde eşit ve adil olmamızdır. Biz insanları oy veren vermeyen diye ayırmadık. Kökeni, inancı, memleketi üstünden ayırmadık. İşe alımdan tutun da, metro yapımına kadar çok geniş bir hatta tüm iş ve işlemlerimiz böyledir. Yani bu bir strateji değil, bizim çalışma ve hayata yaklaşım tarzımızdır. Biz buyuz. İstanbul İttifakı; içinde takiyye, içinde menfaat, içinde farklı bir ajanda barındırmaz.

Seçim adil, eşit bir ortamda yapılmıyor. Murat Kurum ile değil, tüm bir devlet gücüne karşı yarışıyorsunuz. Buna rağmen gene de öndesiniz.

16 milyon İstanbullu’nun gücü karşısında kim durabilir ki? Bu seçimde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu İstanbul’da görecekler. Devlet ve hükümet gücü kullanarak, milletin gücünün önüne geçebileceğini zanneden var ise o rüyadan seçim gecesi uyanır. Halk ne derse o olur. Halk da en doğru tercihi yapar. Anketlerde hep önde olduk, sona geldik gene öndeyiz. Ben anketlere önem veririm fakat daha önemli bir şey var benim için. Ben çarşıda, pazarda, sokakta olan biriyim. Toplumda bizlere olan teveccühün çok daha farklı kesimlerde yaygınlaşmış olduğunu gözlemledim. Bu beni en çok mutlu eden gelişme oldu. Bizden bizim temsil ettiğimiz anlayıştan geçmişte uzak duran insanların şimdi sevgiyle, parlayan gözlerle samimi duygularla bizlere koştuğunu görmek dünyanın en güzel hissi.

Belediye Meclisi’nde çoğunluğun olmaması size güçlükler yaşattı. Seçmene çağrınız nedir?

Bu 5 senelik dönemde Meclis’te azınlık olmamızdan kaynaklanan çok sayıda mesele değerli BirGün Gazetesi’nde de bolca haberlere konu oldu. Örnek vermek gerekirse, aylarca bütçe çalışıyorsunuz, Meclis’e kabul ediliyor. Bir süre sonra her insanın onayladığı bütçeye göre alınması gereken kararlara bu kez ret oyu veriyorlar ve engelliyorlar. O yüzden İstanbullulardan bu seçimde Meclis’te bizi çoğunluğu sağlayacak rakamda desteklemesi çok önemli. Bizi yavaşlatmaya çalışan Meclis yapısının değişmesi, İstanbul’u çok daha kuvvetli yapacak. O yüzden parti oyu çok önemli.

 

"Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"" haberi, 28 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  2. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  3. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  4. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  5. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  6. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  7. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  8. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  9. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  10. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  11. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  12. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  13. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  14. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  15. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  16. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  17. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  18. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  19. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  20. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
Gündem Haberleri