Ekrem İmamoğlu, büyük ‘temel atmama’ töreninde müjdeyi verdi: Eyüp’e tramvay geliyor

Ekrem İmamoğlu, büyük ‘temel atmama’ töreninde müjdeyi verdi: Eyüp’e tramvay geliyor

Ekrem İmamoğlu, büyük ‘temel atmama’ törenin... İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi temel “atmama” töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüplülere tramvay müjdesi verdi....

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi temel “atmama” töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüplülere tramvay müjdesi verdi.

İBB tarafından Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinde "temel atmama" programı düzenlendi. İhtiyaç fazlası olarak görülen tesisin yapılmamasıyla 1,5 Milyar TL'lik Tasarruf sağlanacağı kaydedildi.

İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

24 Haziran'dan itibaren her kuruma hakimiz. Bize özellikle burada yapılan proje ile ilgili özel bir alan ayırarak İSKİ'nin yöneticileri çok önemli bir proje olarak bu projeyi tanıtmıştı. Bu projenin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu ve yaklaşık 1 milyar 100 milyon liralık bir ihalenin hızlıca yapılması gerektiğini, Atık Su Arıtma Tesisi'nin hızla yapılması gerektiğini hızlıca aktarmıştı. Biz de prensip olarak büyük çaplı ihalelerin süreçlerini bir süreliğine dondurma kararı almıştık. O dönemde danışmanlarımızla yaptığımız ziyaretlerde bir süre bir 'durun bakalım' demiştik.

Eski yöneticilerden aldığımız brifinge arkadaşlarımız elbette şüpheyle yaklaştı ve daha sonrasında İSKİ'ye yeni atanan arkadaşlarımızın bunu araştırmasıyla bir takım tespitlerde bulunduk. Bu projenin ihtiyaç olup olmadığına, nasıl bir yapım tekniği tercih edildiğine kadar bir takım analizler yaptılar. İTÜ'den de bilimsel bir ekip projeyi incelemeye aldı. Hep birlikte burada yapılmak istenen proje ile ilgili tespitlerde bulundular.

Burada yapılmak istenen proje için bir kaç tespitte bulunduk. Bunlar şöyle:

  1. İstanbul'daki bu Silahtarağa'daki, hemen Eyüp Sultan sınırındaki ve Kağıthane yakınında bulunan önemli iki ilçenin atık sularının buraya yönlendirilmesiyle beraber planlanan bu alandaki arıtma tesisine, İstanbul Master planında böyle bir şeye ihtiyaç yok. Raporun birinci başlığı bu.
  2. Haliç'in korunması prensibinde, 'Haliç'e ve Haliç'e ulaşan kanallara yapılacak atık su deşarjı arıtılmış dahi olsa, Haliç'e verilmemelidir, engellenmelidir' diye net olarak bir tarif var. 2 buçuk milyon kişi dahil nüfus artışı olsa bu tesise ihtiyaç yok çünkü var olan iki biyolojik arıtma tesisi yeterli.

'DERİN BİR TRAVMA'

Burada yapılan şey sadece bir milyar yüz milyonla bitmiyor. Aynı zamanda bunun yıllara dönük bir artışı var. Burada bahsettiğimiz koca alan, tümüyle heba olup gidiyor. Ayrıca burada var olan arıtma tesislerinin her daim olan bir sorunu var. Çok üst teknolojiyle de çözseniz minimuma da düşürseniz bir koku sorunu var. Yani burada böyle bir yatırım zaten yanlış. Tercih edilen alandaki bu travma çok derin bir travma.

'EYÜP SULTAN HALKINA MÜJDE'

Bu projenin burada olamaması konusunda desteklerini, burada çok yanlış olacağını bize Eyüp Sultan Belediyesi ısrarla, göreve geldiğimiz günden beri bize iletmiş, Eyüp Sultan halkının bu tesisi istemediğini biz belirtmişti. Buradan hem Eyüp sultan halkına hem de belediyesine bir müjde veriyoruz. Biz böyle bir sıkıntıdan şehrimizi maddi bir sıkıntıdan kurtardığımız gibi, bir başka yönüyle de sağlık alanında da hem bu güzel doğayı kurtardık hem de bu bölge civarındaki yaşayan yüz binlerce insanın da yaşam kalitesini kurtarmış olduk.

'GAYRİ İKTİSADİ YATIRIMLAR TOPLUMU BATIRIR'

Bir başka boyutta, dediğim gibi buradaki arazinin heba olması boyutunun yanı sıra birçok yapı ile birlikte İGDAŞ merkezi olarak kullanacağımız bina da yıkılacaktı. Yine bu sınırlar içinde yeni bir bina yapılma ihtiyacı duyulacaktı. Dolayısıyla tümüyle bakıldığında sağlığa verilecek zararın bedeli asla bina ile diğer maddi zararlarla kıyaslanmaz ama şunu belirtelim arkadaşlarımız yaptığı araştırma ile burada yapılacak olan bir buçuk milyonluk kamusal zararı önlemiş olduk. Gayri iktisadi yatırımlar bir firmayı, bir kişiyi, bir kurumu hatta bir toplumu batırır.

'AĞAÇLARIN YAPRAKLARI ŞUAN BENİ ÇILGINCA ALKIŞLIYOR'

Kamuda yaratılan boşluk, kamunun denetimsizliği, kamuya faydalı yatırımların yerine, tümüyle savruk ve bir takım siyasi kavramlar üzerinden ya da başka kavramlar üzerinden yatırımları yapma ve kamu kaynaklarını harcaması sonucu yaratılan travmayı engellediğimiz israfı, ya da tasarruf yaparak kente kazandırdığımız bütçeyi biz İstanbul halkına 6 ayın sonunda açıklayacağız. Şuan vatandaşları bu açıklamaya çağırmadık ama buradaki ağaçların yaprakları beni şu anda çılgınca alkışlıyor. Ben hissediyorum bunu.

'16 MİLYON İNSANIMIZI KORUYORUZ'

16 milyon insanımızın kaynaklarını koruyacağız. Demokrasi anlayışımızın karşılığı olarak halka tabi olduğumuzu, halka ait olan kaynakları doğru kullanma konusunda tahütümüzün her zaman takipçisi olacağımızın bir örneğini burada vurguladık. Şunu da söyleyelim buradaki parkımız iyi durumda değil. Spor tesisleri de iyi durumda değil. Eyüp halkının şikayetlerini alıyorum. Muhtemelen bu yatırım planından dolayı buralar ihmal edildi. Buradaki tramvay hattımızda inşaat halinde kalınca tümüyle aslında burası son yıllarda metruk durumda ve bu durum insanları rahatsız etmekte. Toplum ailesi ile birlikte çoluğuyla çocuğuyla iç rahatlığıyla gezememekte. Bu açıdan bu müjdeyi şöyle ekleyelim. Bir miktar durmuş durdurulmuş tramvayla ilgili işleri de hızlandırma yönünde arkadaşlarıma talimat verdim. Önümüzdeki sene bu aylarda tramvayın bitmiş ve işleve başlamış halde olacağının müjdesinin veriyorum. Bu metruk parkı ailelerin, gençlerin, kadınların rahatlıkla kullanabileceği işlevsel bir alana çevireceğim. Yine buraya başka tesislerde açılabilir. Bu parayı kurtarınca vatandaşın ihtiyacına göre bonkör bonkör kullanabiliriz.

"Ekrem İmamoğlu, büyük ‘temel atmama’ töreninde müjdeyi verdi: Eyüp’e tramvay geliyor" haberi, 07 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu, büyük ‘temel atmama’ töreninde müjdeyi verdi: Eyüp’e tramvay geliyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu, büyük ‘temel atmama’ töreninde müjdeyi verdi: Eyüp’e tramvay geliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  2. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  3. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  4. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  5. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  6. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  7. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  8. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  9. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  10. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  11. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  12. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  13. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  14. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  15. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  16. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  17. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  18. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  19. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  20. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
Haberleri