Ekrem İmamoğlu’ndan anlamlı ziyaret!

Ekrem İmamoğlu’ndan anlamlı ziyaret! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim meydanlarında sık sık adını andığı Ubeydullah Dede’yi unutmadı. İmamoğlu önceki gün Ubeydullah...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim meydanlarında sık sık adını andığı Ubeydullah Dede’yi unutmadı. İmamoğlu önceki gün Ubeydullah dede'yi ziyaret etti. İmamoğlu o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Mayıs’ta mazbatası elinden alındıktan sonra, 13 Mayıs günü, iftarını ‘‘Metrobüs Bahattin’’ olarak ünlenen Bahattin Çağış’ın Esenyurt’taki evinde açmıştı.

İmamoğlu, iftarın ardından kendisini hasta dedesini ziyaret etmeye çağıran 14 yaşındaki Berfin Güngör’ü kırmayıp, evlerine gitmişti.

Hasta yatağında yatarken İmamoğlu’nu karşısında gören 87 yaşındaki Ubeydullah Güngör, “Emaneti senden alanları Allah’a havale ediyorum” diyerek, göz yaşları içerisinde “Sana yapılanlar izzet-i nefsime dokundu.

Bu sefer (yüzde) 5-6 fazla oy alacaksın. Allah seni bu Ramazan ayında imandan, Kuran’dan ayırmasın. Bu topal ayağımla gidip sana oyumu atacağım” sözlerini sarf etmişti.

İmamoğlu da Güngör’e, “Ben de senin için çalışacağım. Sana layık olacağım. Her şey çok güzel olacak. Bana dua et” şeklinde yanıt vermişti.İmamoğlu, Ubeydullah Dede’yi unutmadı ve önceki gün ziyaretine gitti.

Ubeydullah Dede, alnından öpüp Kuran hediye ettiği İmamoğlu’na, “Yeni bir musluk açtın. O musluktan da bereket getiriyorsun” sözleriyle seslendi. İmamoğlu da elini öptüğü Ubaydullah Dede’ye, “Allah razı olsun senden. Ben, senin güzel cümlelerini hiç unutmadım, unutmayacağım” diyerek, teşekkür etti.

UBEYDULLAH DEDE: SEN, TÜRKİYE’YE MÜJDESİN

İmamoğlu’nu hasta yatağında bekleyen Ubeydullah Dede, “Selamınaleyküm” diyerek elini öpen İBB Başkanı’nı, “Aleykümselam Başkanım. Hoş geldin” sözleriyle karşıladıktan sonra alnından öptü. Sonrasında ikili arasında şu diyaloglar geçti:

Ekrem İmamoğlu: Ben seni hiç unutmadım. Ubeydullah Güngör: Sen, Türkiye’nin müjdesisin.- Sağ ol. - Türkiye’ye müjde getirdin. - Sağ ol amcacığım. - Tüm insanlara müjde getirdin.

Teşekkür ederim. - Allah razı olsun senden. - Sana kurban olurum. Sana çok dua ettim. - Biliyorum. - Ben öleceğim. Öldümse çocuklarımı işsiz bırakma. - Hep onlar için çalışacağım. - Vekalet sensin.

Vekaleti sana veriyorum. Öldüm mü…- Allah korusun. Allah geçinden versin. - Onları önce Allah’a, sonra sana teslim ediyorum. - Tamam amcacığım. - Yeni bir musluk açtın. O musluktan da bereket getiriyorsun. - Allah razı olsun senden.

Ben, senin güzel cümlelerini hiç unutmadım, unutmayacağım. - Teşekkür ederim. Ben de senin yolunu bekliyordum. Biz, bilmiyorduk sen buraya geleceksin.

Çocuğum sana hediyesini getirecek. (Kuran hediye etti.)- Olsun, olsun. Önemli değil. Sağ ol. Ben, Kuran’ımı aldım. Allah razı olsun. Amca, senin helalliğini almaya geldim.

Hakkını helal et. - Ben, biliyordum senin geldiğini. - Helalliğini almaya geldim. - Yok. Öyle benim hatırımda yoktur.

Öyle, ‘Başkan gelmedi, şu, bu!’ Ben biliyordum sen geleceksin. - Ben geleceğim. Sadece zaman…- Kemal Hoca’ma da söylüyorum.

(Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt.) - El birliğiyle sıkıntıları aşacağız. - Bir kahvemizi için. Ne içtiniz?- Kahve de içeriz, sonra yemeğini de yeriz. Kalabalık bir aile. Allah razı olsun senden. Burada herkesin sevgisini yaşıyoruz şu anda.

Bu kalabalık seni yorar.- Başım üzerinde yerin.“

BERFİN BANA GELECEK”

İmamoğlu, dedesini İmamoğlu ile tanıştıran Berfin’i de yanına aldı ve Güngör’e, “Berfin, beni alıp getirdi sana” dedi. Bir süre Berfin ile konuşan İmamoğlu, yardımcılarına, “Berfin bana gelecek annesiyle. Telefonlarını alın” talimatını verdi.

Evde bulunan çok sayıdaki aile ferdi ve komşuları ile fotoğraf çektiren İmamoğlu, sokakta kendisini bekleyen vatandaşları da kırmadı. Vatandaşlar, toplu fotoğraf çektirdikleri İmamoğlu’nu, mahalleden alkışlarla uğurladı.

"Ekrem İmamoğlu’ndan anlamlı ziyaret!" haberi, 10 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan anlamlı ziyaret! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu’ndan anlamlı ziyaret! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  2. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  3. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  4. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  5. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  6. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  7. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  8. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  9. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  10. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  11. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  12. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  13. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  14. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  15. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  16. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  17. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  18. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  19. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  20. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
Politika Haberleri