Ekrem İmamoğlu’ndan 'deprem' açıklaması!

Ekrem İmamoğlu’ndan 'deprem' açıklaması!

Ekrem İmamoğlu’ndan 'deprem' açıklaması! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox Tv'de Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:Haydarpaşa Garı ihalesine ilişkin konuşan İmamoğlu, "Burasını 16...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox Tv'de Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Haydarpaşa Garı ihalesine ilişkin konuşan İmamoğlu, "Burasını 16 milyon adı altına alınıyor. Biz burada kültürel açıdan verimli işler yapmak için alacağız. Şartnamede 20 milyon liralık dijital ekipman şartı aranıyor. İhaleye zor girilsin de ne için, neye göre tanımlanmış, hangi adres. Bakın bu basit bir şey değil. İhale konusunda kararlıyız, sonrasında hukuki mücadele konusunda kararlıyız. Yol yakınken İBB İstanbul halkı adına hukukun çerçevesinde bir kamu kurumu İstanbul halkına emanet edip bu işin sıhhatli bir şekilde yürümesine vesile olabilir. Olur bir hata yapmışlardır. Çağrı yapıyorum doğrusu budur yanlıştan dönün"

Küçükkaya: Siz nasıl buldunuz kendinizi?

Gayet enerjik , kolay bir mekanizma değil , 80 bin çalışanı var. Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından biri. Böyle bir sürece hemen adapte kolay değil. Ama çok hızlı gidiyoruz. İlçeyle kıyasladığımızda olağanüstü gidiyoruz. 31 Aralık 2019'u milat olarak koyduk. 100 günde üst yönetimi yüzde 90 oranında tamamlamış bulunuyoruz.

DEPREM

Depremle yüzleşmek zorundayız. İstanbul'un gündeminde olan depremin güncel envanterini çıkarıp bu durumdayız,kendimizi aldatmayalım demeliyiz. Risk taşıyoruz ama bunu hızlıca nasıl tolere ederiz ona bakacağız. Geçen 20 yılda çok zaman kaybetmişiz. Keşke böyle olmasaydık. Başaramadık. Ben diyorum ki çıkıp sokağa insanlara soralım, 'Deprem konusunda kendini teminat altında hissediyor musun?' Ben buna hayır deneceğini düşünüyorum Bunun için başaramadık deyip neler yapabiliriz ona bakmalıyız.

HAMİDİYE SUYU

Hamidiye Su'yu almaktan vazgeçenler var ne yazık ki. Ben gördükçe gülüyorum. Bana mesaj geliyor, sayın başkanım şu kurum da sözleşmeyi iptal etti. Ben THY'ye binmekten gurur duyuyorum. Bu suyu oradan kaldırmanın ne anlamı var. Genel Başkanımın söylediği bir şey var: Suya da rozet takacağız neredeyse.

Üzürken de seviniyorum. Hamidiye Su'yu satışları patlama yaptı. Avrupa da dahil olmak üzere , muazzam bir talep var.

TÜİK'İN AÇIKLADIĞI ENFLASYON RAKAMLARI

Yüzde 9'luk enflasyon rakamı gerçekle örtüşmüyor.

İMAMOĞLU'NUN KARAR GAZETESİ ZİYARETİ

( Karar gazetesi ziyareti - Karar yazarı Yıldıray Oğur'un, "İmamoğlu acaba İBB karşısındaki yazarlara bakınca bir zamanlar Yeni Şafak'ı çıkaranlar olduğunun farkında mıydı?" Ben kendimi hiç yabancı hissetmedim. Bu ülkenin inanları neden yabancı hissedeyim ki kendimi. Bütün gazeteleri aynı duyguyla gezmek isterim."

Haddini bil Ekrem. Bu bence çok seviyesiz bir gazetecilik. Markanıza zarar vermeyin. Kanal 7 de bir simgeydi bir dönem. Ben inanın diyorum ki her kurum kendini korusun. Bu özgürlüğün herkeste olmasını isterim. Ahlak sınırında.

ŞEHİR TİYATROLARI

"(Karar gazetesi ziyareti) Ben şunu söyledim; sanata talimat verilmez. Öncesinde vermediğim gibi. Orada bir heyet kuruldu çalışma yaptılar. Ben de gazeteden okudum, aradım burada bir kasıt mı var dedim. Bakın ben sizin haberlerinizden bunu öğrendim. Bir belediye başkanının hangi oyunları koyuyorsunuz diye sorarsa sanatı bitirdiniz demektir. Bunu bilmenizi isterim dedim. Nacip Fazıl'ın 7-8 kitabını okudum. İlk okuduğum kitabı da Benim gözümden Menderes'tir. Benim bir ön yargım yok. Okurum ve saygı duyarım. İskender Pala ile kendi belediyesinde söyleşi yapmış, fikrini paylaşmış bir insanım. Böyle bir ön yargıyı kimse benden beklemesin. Beni buradan dövmeyin dedim."

"Keşke sanatçı olsam. Sanatçını özgünlüğünü ona bırakacaksınız."

İBB'YE İŞ BAŞVURULARI

İlk 100 günde 200 bin kişi belediyeye iş başvurusunda bulundu. Ben insanlara adalet sözü verdim . Ben belediyeden partizanlığı atacağım dedim. Aynı görüşteki aynı giyimdeki insanları buraya dizmek bizim medeniyetimiz bu değil. Park yerlerinde size bilet kesenin kredi kartı tahsilatı yapan bir kadın olmasa oradaki erkeklere de çeki düzen verir.

MEMLEKETE HUZUR GELDİ

100 günde İstanbul'a mutluluk ve huzur geldi.

AHMET KAYA VE YILMAZ GÜNEY ZİYARETİ

Her insan hataları ve doğrularıyla yaşar ve bu dünyadan göçer. Hataları olabilir eksiklikleri olabilir ama Ahmet Kaya'nın bu vatana olan sevgisini şarkılarıyla ifade etmiş biri. Yılmaz Güney, kim hata yapmadı ki bu ülkede! Babamı Yılmaz Güney'e benzetirlermiş, 'havamdan geçilmezdi' diyordu."

DEPREM TOPLANTISI TARTIŞMALARI

İkinci toplantıya çağrılmadım. On binlerce toplanma alanımız var dendi. Bir de şu tarife çok üzülüyorum; bizim yaptığımız araştırma onların yaptığı araştırma. Biz, siz kim? AKOM, AFAD kim? Bunlar benim, bizim, sizlerin. 1377 uygun alan tespit edilmiş. 859 uygun toplanma alanı var. Ama henüz fiziki olarak hazır değil. Toplanma alanlarının bazı fiziksel özelliklere sahip olması lazım. AFAD tarafından belirlenen toplanma alanlarından 205'i 500 metrekarenin altında. Toplanma alanı tanımı var. 500 metrekarenin altında olamaz deniyor. Ben demiyorum bunu. Çıkarın bütün envanteri, bunu hazırlayıp insanlara sunalım, insanlara nereden başladığımızı gösterelim dedik. Alisamiyen Stadı'nın olduğu yer Amerika başkanının adını taşıyan alışveriş merkezinin olduğu yer. Peki, biz ne yapacağız? İlk geldiğim günden itibaren ilk verdiğim talimatlardan birisi deprem süreci.

Kağıthane çok kötü durumda. Gezilmiyor, sokaklarında dolaşılmıyor. Beş katlı binanın yerine 10 katlı yapmak, ne güzel ya. Böyle bir kentsel dönüşüm olmaz. Bu bunu fırsata çevirme. Kentsel yenileme ve güçlendirme odaklı bir kentsel dönüşüm reci. Biz yeşil alana ağırlık veriyoruz. "

"Çok hızlı hareket etmeliyiz. İstanbul son bir, bir buçuk yılda bize sinyallerini verdi. Yenikapı Toplanma alanı deniyor. Bir kere dolgu alanları depremde toplanma alanı olarak tanımlanmıyor. Tarihi yarımadanın hemen giriş kısmındayız. Önemli bir statüye sahip burası. İnsanları, tarihi koruyacaksınız. 26 okul boşaltıldı, 19'u 99 depreminden sonra yapıldı ya. Bunun hesabını kim vermeli! Hep beraber vermeliyiz. Dolayısıyla depreme kadar bizim bu şehri güçlendirmemiz lazım. Barınma alanları ve özellikle deprem toplanma alanları fiziki olarak hazırlamalıyız. Sonrası için de bir eylem planı ortaya koymalıyız. Kasım'ın ortasında büyük bir deprem çalıştayı yapacağız. Bir fotoğraf çekeceğiz, bütün ön görüler konuşulacak. Japonya'dan Almanya'dan bina güçlendirilmesine kafa yormuş bütün bilim insanlarına danışacağız. Söz veriyorum ben İstanbul'a bir gün bile depremi unutturmayacağım. Biz 5 yılda bu kentte deprem korkusunu büyük anlamda yenmiş olacağız."

"Sivil örgütlenmeyi bu şehirde var edeceğiz. Kadıköy'de deprem tatbikatı, Ümraniye'de deprem tatbikatı yapacağız. Bizzat gidip o gün depremde ne yapacağımız konusunda harekete geçeceğiz. Japonya süreci böyle çözdü.

"Ekrem İmamoğlu’ndan 'deprem' açıklaması!" haberi, 07 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan 'deprem' açıklaması! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu’ndan 'deprem' açıklaması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  2. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  3. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  4. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  5. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  6. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  7. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  8. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  9. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  10. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  11. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  12. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  13. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  14. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  15. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  16. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  17. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  18. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  19. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  20. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
Politika Haberleri