Elektriğe zam yargıya taşınıyor!

Elektriğe zam yargıya taşınıyor!

Elektriğe zam yargıya taşınıyor! Tüketici dernekleri, elektik ücretlerine yapılan zamlar karşısında harekete geçti. TÜKODER elektriğe gelen yüzde 14.9 oranındaki zammın

Tüketici dernekleri, elektik ücretlerine yapılan zamlar karşısında harekete geçti. TÜKODER elektriğe gelen yüzde 14.9 oranındaki zammın geri çekilmesini istedi. ÇETKODER ise yapılan zam geri çekilmezse yargıya gideceklerini açıkladı.

TÜKODER elektriğe gelen yüzde 14.9 oranındaki zammın geri çekilmesini istedi.

ÇETKODER ise yapılan zam geri çekilmezse yargıya gideceklerini açıkladı. Zammın geri çekilmesini isteyen TÜKODER de "Üç ay önce yüzde 15 zam yapıldı, üç ayda hangi maliyet biriminde artış olmuştur" diye sordu.

Evrensel'in haberine göre, Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 1 Temmuz’da yüzde 15 zam yapıldığını hatırlatarak 2018 ve 2019 yılları arasında elektrik fiyatlarına 5 kere zam yapıldığını vurguladı. Göktaş, "Yapılan bu zam ile birlikte son 2 senede elektriğe yüzde 60.9 oranında zam gelmiş oldu" dedi.

Zamların dar gelirli yurttaşı iyice zor durumda bıraktığını ifade eden Göktaş, "Öncelikle bu yapılan zammın yetkililerce bir kez daha gözden geçirilerek geri çekilmesini tüketiciler adına talep ediyoruz. Netice itibari ile zam geri çekilmez ise tüketici vatandaşlarımızın aleyhine olan bu hususu kısa süre içinde yargıya taşıyacağız" diye konuştu.

'ŞİRKETLERİ KURTARMANIN FATURASI TÜKETİCİYE KESİLEMEZ'

Zammın geri çekilmesini isteyen TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal ise EPDK’nın yapılan 14.90’lık zammın gerekçesi olarak maliyet bileşenlerinde oluşan artışları gösterdiğini belirterek “Üç ay önce yüzde 15 zam yapıldı üç ayda hangi maliyet biriminde artış olmuştur” diye sordu.

Dağıtım şirketlerinin, elektrik kaçaklarının önüne geçecek önlemleri almak, kayıplar için gerekli yatırımları yapmak yerine zam taleplerinin karşılanması için lobi çalışması yaptığını belirten Koçal, şöyle devam etti:

"Zamla birlikte asgari 230 kilovatsaatlik tüketim üzerinden 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik faturası yaklaşık 142 liradan 163 liraya çıkmaktadır. 23 Haziran seçimlerinin ardından Tüketicinin insanca yaşaması için; çay, şeker, akaryakıt ve doğal gaz ile temel ihtiyaçların birçoğuna yönelik zam furyasına elektrik fiyatına yapılan ikinci zam ile devam edilmektedir. Uygulanan tüketim ekonomisi ve kamu yönetimindeki israflar nedeniyle artan bütçe açığının faturası, yapılan zamlar ve artırılan vergiler aracılığıyla yine tüketiciye kesilmektedir."

Şirketleri kurtarmanın faturasının tüketiciye kesilemeyeceğini vurgulayan Koçal, "O zaman sormak gerekir, ekonomik krize giren tüketiciyi kim kurtaracak? Yoksa vur abalıya siyaseti devam mı edecek" diye konuştu.

"Elektriğe zam yargıya taşınıyor!" haberi, 01 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Elektriğe zam yargıya taşınıyor! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Elektriğe zam yargıya taşınıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  3. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  4. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  5. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  6. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  7. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  8. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  9. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  10. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  11. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  12. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  13. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  14. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  15. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  17. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  18. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  19. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  20. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
Ekonomi Haberleri