Bu kez de emeklinin maaşına göz diktiler… Yeni düzenlemeler yolda

Bu kez de emeklinin maaşına göz diktiler… Ye... CHP’li Mehmet Güzelmansur, emeklinin maaşına göz diktiler diyerek emekli yurttaşların maaşlarına bir takım düzenleme hazırlıkları yapıldığını söyledi.

CHP’li Mehmet Güzelmansur, emeklinin maaşına göz diktiler diyerek emekli yurttaşların maaşlarına bir takım düzenleme hazırlıkları yapıldığını söyledi. Güzelmansur, sosyal güvenlik destek primini geri getirmek, ölüm aylığı bağlanmasına yaş sınırı koymak ve sağlık kesintilerini artırmak için  hazırlık yaptığını açıkladı.

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bu kez de emeklinin maaşına göz diktiler diyerek "Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'nde emekli vatandaşlarımızın aleyhine bir takım hazırlıklar yapılıyor" ifadelerinin kullandı Şimdiden uyarıyoruz. Kamu yönetiminde israfa son vermeyen, lüksten- şatafattan taviz vermeyen, kamu gelir-gider dengesini bozan Saray ve çevresine kaynak yaratmak için emeklilerin belini daha da bükecek çalışmalar yapılıyor” dedi.

EMEKLİNİN MAAŞIN GÖZ DİKTİLER

Neredeyse bütün birimleri vekaletle yönetilen Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) yöneticilerin vekillikten kurtulmak ve kamuya kaynak yaratmak için emeklilerin belini daha da bükecek kanuni düzenleme yarışına girdikleri yolunda bilgiler aldığını belirten CHP'li Güzelmansur, Sözcü'ye yapılmakta olan hazırlıkları şöyle sıraladı:

"Bu çalışmalardan birincisi Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerden 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında SGDP kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10'a düşürüldü, 2016'da da tamamen kaldırıldı. SGK'nın ‘vekil yöneticileri' şimdilerde SGDP ödemesini geri getirmek için kanun değişikliği çalışması yapıyor.

ÖLÜM AYLIĞINDA YAŞ SINIRI

SGK ölüm aylığına yaş sınırı getiriyor. Mevcut durumda SGK'lının vefatı halinde eşine şartsız ölüm aylığı bağlanıyor. SGK'nın yaptığı hazırlıkta ise eğer vefat eden SGK'lının eşi belli bir yaşın üstünde değilse bu aylığı bağlamamayı öngörüyor.

Burada 30-35 yaş gibi bir sınır getirilecek. Bu yaşın altındaki dul eşe 30-35'ine gelene kadar ölüm aylığı bağlanmayacak.

SAĞLIK KESİNTİSİ YÜZDE 5'E ÇIKACAK

SGK'daki hazırlıklar içerisinde emekliler açısından en insafsız olanı sağlık kesintisi düzenlemesi olacak. SGK'lı vekil yöneticiler hem kendi ikballeri hem de kamuya kaynak yaratmak adına emeklilerden aylık yüzde 5 sağlık kesintisi yapmayı planlıyor. Büyük çoğunluğu açlık ve yoksulluk sınırının altında gelirle yaşayan, ilaç parasını zar zor denkleştiren emekliler için böyle bir düzenleme vicdanla, adaletle bağdaşmaz.”

"Bu kez de emeklinin maaşına göz diktiler… Yeni düzenlemeler yolda" haberi, 24 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bu kez de emeklinin maaşına göz diktiler… Yeni düzenlemeler yolda haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu kez de emeklinin maaşına göz diktiler… Yeni düzenlemeler yolda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Haberleri