Emine Bulut’u katleden Fedai Varan, ilk kez hakim karşısında

Emine Bulut’u katleden Fedai Varan, ilk kez hakim karşısında

Emine Bulut’u katleden Fedai Varan, ilk kez ... Kırıkkale’de boşandığı eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai V’nin yargılanmasına başlandı. Kırıkkale...

Kırıkkale’de boşandığı eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai V’nin yargılanmasına başlandı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza mahkemesin’de görülen davada, tutuklu olan Fedai V. “canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kamuoyunda infial yaratan Emine Bulut cinayetiyle ilgili davada katil zanlısı Fedai Varan ilk kez hakim karşısına çıktı. Zanlı ilk ifadesinde cinayet anına ilişkin görüntülerin avukatına verilmesini istedi. Mahkeme ise bu talebi reddetti. Duruşma devam ederken, salonda gerginlik yaşandı. Olay anına ait görüntüler izlenirken Emine Bulut’un yakınları sanığa saldırdı, araya polis girip müdahale etti.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza mahkemesin’de görülen davada, tutuklu olan Fedai V. “canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Olayın her yönünün araştırılmasının sanığın da menfaatine olduğunu söyleyen sanık avukatı, “Emine Bulut öldürülmeden iki saat önce karakola sığınmıştır. Emine Bulut’u korumayanlar da suçludur. Bu olayın küçük ya da büyük suç ortakları vardır” ifadesini kullandı.

Sanık avukatına tepki gösteren bir kadın avukat, “Bizim söyleyeceklerimizi ifade etmek rol çalmaktır” dedi. Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Ama bunlar suçu hafifletmez. Planlı bir cinayet vardır” tepkisini gösterdi.

Mahkeme Başkanı, duruşmadan çekilen fotoğrafların internette yayınlandığını ifade ederek, “Bizi zor durumda bırakmayın. Fotoğraf çekmek yasak. Yayın yasağı var. Fotoğrafı yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diyerek salonu uyardı.

MAHKEME KATILIM TALEPLERİNİ KABUL ETTİ

Mahkeme, Bulut ailesi ve Emini Bulut’un kızı B.V, Aile Bakanlığı’nın katılma talebini kabul etti. Kadın örgütleri ve baroların katılma talebini ise reddetti, sadece gözlemci sıfatıyla takip etmelerine hükmetti.

Duruşma sanık avukatının söz almasıyla devam etti. Olay anına ilişkin görüntülerin taraflarına verilmediğini ifade eden sanık avukatı, “Benim savunma hakkımı ihlal ediyorsunuz. Görüntüleri inceleyemedim ve savunma hazırlayamıyoruz. Biz o görüntüleri inceleyemedik. Biz bu koşullar altında susma hakkımızı kullanacağız” dedi.

FEDAİ VARAN : SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM

Sanık avukatının konuşmasının ardından davaya ilişkin iddianame okundu. Mahkeme başkanı, iddianameye karşı savunma yapmak üzere Fedai Varan’a söz verdi. Takım elbise giydiği görülen Varan, “Susma hakkımı kullanıyorum” diye konuştu.

CEZAEVİNDEKİ KARDEŞİ KONUŞTU: DİĞER KARDEŞİ DE ABLASINI ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETMİŞ

Emine Bulut’un cezaevinde olan kardeşi Bekir Bulut, SEGBİS ile yaptığı açıklamada, mahkeme salonunda oturan diğer kardeşi Kazım Bulut’un da ablasını ölümle tehdit ettiğini belirterek, “Onun da orada sanık olması gerek” dedi. Kazım Bulut, bunun üzerine salonu terk etti.

Polis, duruşma nedeniyle adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

DURUŞMADA GERGİNLİK

Duruşma devam ederken, salonda gerginlik yaşandı. Olay anına ait görüntüler izlenirken Emine Bulut’un yakınlarıyla katil arasında gerginlik çıktı, araya polis girdi.

EMİNE BULUT’UN KIZININ İFADESİ ALINDI

Duruşmaya farklı bir salondan SEGBİS ile bağlanan maktul Emine Bulut’un kızı F.B.V. ise mahkeme başkanının “Şikayetçi misin?” sorusu üzerine, babasından şikayetçi olduğunu belirtti.

Emine Bulut’un başka suçtan cezaevinde bulunan ve SEGBİS ile duruşmaya katılan kardeşi Bekir Bulut ile mahkeme salonunda bulunan diğer kardeşi Kazım Bulut arasında tartışma yaşandı.

Bekir Bulut, salonda bulunan kardeşi Kazım Bulut’un ablasını defalarca ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü. Bunun üzerine kardeşine tepki gösteren Kazım Bulut, mahkeme salonunu terk etti.

Mahkeme, Emine Bulut’un annesi, babası ve kardeşlerinin ifadeleriyle devam ediyor.

Ne olmuştu?

Cinayet, 18 Ağustos Pazar günü Kırıkkale Menderes Caddesi üzerindeki bir dönercide meydana gelmişti. Emine Bulut ve kızının feryatlarının da duyulduğu olay anı görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış, cinayet büyük infial yaratmıştı.

Olayın faili Fedai V. hakkındaki iddianame 5 günde hazırlanmış, aynı gün mahkemece kabul edilmişti.

Cinayetten sonra Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na yerleştirilen Varan, daha sonra güvenlik nedeniyle Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.

KADIN ÖRGÜTLERİ KIRIKKALE ADLİYESİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Ne olmuştu?

Cinayet, 18 Ağustos Pazar günü Kırıkkale Menderes Caddesi üzerindeki bir dönercide meydana gelmişti. Emine Bulut ve kızının feryatlarının da duyulduğu olay anı görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış, cinayet büyük infial yaratmıştı.

Olayın faili Fedai V. hakkındaki iddianame 5 günde hazırlanmış, aynı gün mahkemece kabul edilmişti.

Cinayetten sonra Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na yerleştirilen Varan, daha sonra güvenlik nedeniyle Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.

"Emine Bulut’u katleden Fedai Varan, ilk kez hakim karşısında" haberi, 09 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Emine Bulut’u katleden Fedai Varan, ilk kez hakim karşısında haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emine Bulut’u katleden Fedai Varan, ilk kez hakim karşısında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Yaşam Haberleri