Erdem ve İper için tahliye başvurusu!

Erdem ve İper için tahliye başvurusu!

Erdem ve İper için tahliye başvurusu! Yeni yargı reformı paketinin resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, 5 yılın altında aldıkları cezası kesinleşenlere temyiz başvurusu, halen...

Yeni yargı reformı paketinin resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, 5 yılın altında aldıkları cezası kesinleşenlere temyiz başvurusu, halen cezaevinde cezaları infaz edilenlere de tahliye yolu açıldı. Bu kapsamda  Cumhuriyet gazetesi davasında 3 yıl 1 ay 15 gün hüküm giyen gazete çalışanı Emre İper ve 4 yıl 2 ay hapis cezasına hükmedilen CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem için tahliye ve temyiz başvurusu yapıldı.

Yargı reformu paketinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, hakaret, cumhurbaşkanına hakaret, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, terör propagandası, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefetin de aralarında bulunduğ bazı suçlardan Yargıtay'a temyiz başvurusu yapılması yolu açıldı.

Bu kapsama giren suçlardan hüküm giyenler, 15 gün içinde temyiz başvurusu yapabileceği gibi, hala cezaları infaz edilenler de tutukluluklarının yeniden gözden geçirilmesi için ilk derece mahkemelerine başvuruda bulunabilecekler.

Bugünkü duruşma öncesi tutuklu gazete çalışanlarına destek için mahkeme İstanbul Adliye Sarayı önünde toplananlar

Bu kapsamda, terör propagandası suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edilen ve halen Kandıra Cezaevi'nde bulunan Emre İper'in avukatları, dosyanın kesinleştiği istinaf mahkemesine temyiz, yargılandığı ilk derece mahkemesi olan 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de "tahliye" talebinde bulundu.

İper'in avukatları, temyiz başvurusunda, yargı paketi ile Terörle Mücadele Yasası'nın "terör propagandası"na ilişkin 7. maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklikle, "haber verme sınırlarını aşmayan veya eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz" hükmü doğrultusunda müvekkilleri hakkındaki mahkumiyet kararının bozulmasını talep etti.

EREN ERDEM DE BAŞVURDU

Sözkonusu düzenleme kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan ilk derece mahkemesi tarafından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve dosyası halen istinaf sürecinde olan CHP PM üyesi Eren Erdem'in avukatları da, yasanın lehe hükümleri nedeniyle istinaf mahkemesine temyiz ve tahliye başvurusu yaptı.

BBC Türkçe'ye konuşan Eren Erdem'in Avukatı Onur Cingil, yasada Erdem'in yararlanabileceği iki önemli hüküm olduğuna dikkat çekti. Bunları 5 yılın altındaki ceza alanlara Yargıtay'da temyiz yolunun açılması ve mahkemelerin ancak "somut delil varsa hüküm kurabileceği"ne ilişkin düzenleme olarak açıklayan Cingil, Erdem hakkında "somut delil olmadan" hüküm kurulduğunu söyledi.

Yasanın TBMM'de kabul edilmesinin hemen ardından, istinaf mahkemesine tahliye talebini de içeren temyiz dilekçesini verdiklerini belirten Cingil, yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, bugün başvuruyu tekrarladıklarını bildidi.

Cingil, "Eren Erdem'in zaten 10 ay infazı kaldı. İstinaf mahkemesi dosyayı onasa da Yargıtay'a gidecek. O nedenle istinaftan başka bir temyiz yolu varken tutuklu kalması hem hukuk dışı, hem mantık dışı.

Hep verdiğimiz bir örnek var, aynı dosyadan 6 yıl alan sanık dışarıda, 4 yıl 2 ay ceza alan Eren Erdem içeride Biz ceza istinafta kesinleşmemekle birlikte, yürürlüğe giren yasa hükümlerinden yararlandığı için tahliye başvurumuzu yaptık" dedi.

"Erdem ve İper için tahliye başvurusu!" haberi, 24 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdem ve İper için tahliye başvurusu! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdem ve İper için tahliye başvurusu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  2. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  3. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  4. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  5. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  6. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  7. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  8. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  9. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  10. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  11. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  12. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  13. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  14. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  15. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  16. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  17. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  18. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  19. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  20. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
Politika Haberleri