Erdoğan: 200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde

Erdoğan: 200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde

Erdoğan: 200-250 bin mülteci sınırımıza doğr... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Şehir ve Güvenlik Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Bazı tedbirlerle...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Şehir ve Güvenlik Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Bazı tedbirlerle engellemeye çalışıyoruz ama iş kolay değil zor, karşınızda insan var." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Şehir ve Güvenlik Sempozyumu"na katıldı.

Erdoğan, şehirlerin geldiği durumla ilgili yaptığı açıklamada son yıllarda sayısı hızla artan siteleri hedef aldı. Şehirlerdeki düzenin sadece kolluk kuvvetleriyle sağlanamayacağını belirten Erdoğan "Site kültürü bizim kültürümüz değil ama ne yazık ki şu anda bir site kültürü anlayışı egemen olmaya başladı” şeklinde konuştu.

"Site kültürü bizim kültürümüz değil ama ne yazık ki şu anda bir site kültürü anlayışı egemen olmaya başladı." diyen Erdoğan,"Şehirlerin güvenliği ilk zamanlarda genellikle harici tehditlerden kaynaklanan güvenlik ihtiyacı zamanla çeşitlenmiştir. İnsanoğlu kimi zaman surlar inşa ederek, hendekler kazarak tedbirler almaya çalışmıştır. Bugün hâlâ surlarıyla ayakta kalan ünlü pek çok şehir bulunuyor. Şehirlerin güvenlik sorunları bazen de içerideki sıkıntılardan kaynaklanmıştır. Büyük bir nüfusu küçük bir alanda refah içinde yaşatmak öyle zannedildiği kadar kolay değildir. şehirlerde yaşanan kargaşaların fiziki mahiyetleri ortaya çıkmıştır. Doğal afetler de şehirleri ciddi manada sarsmıştır.

'Artık şehirlerimizin güvenliğini surlarla koruyamayacağımız, içerideki düzeni de sadece kolluk gücü ile sağlayamayacağız bir duruma gelmiş durumdayız'

Teknolojinin de gelişmesiyle şehirlerin alt-üst yapı ağları oldukça karmaşık hale gelmiştir. Şehir ne kadar büyükse güvenlik sorunları da o derece yüksektir. Sempozyumumuzun konu başlıklarına bakında bu çeşitliliği gördüm. Artık şehirlerimizin güvenliğini surlarla koruyamayacağımız, içerideki düzeni de sadece kolluk gücü ile sağlayamayacağız bir duruma gelmiş durumdayız. Bu yeni duruma karşı yeni yöntemler geliştirmemiz gerekiyor. Her ülke ve toplum kendi ihtiyaçlarına uygun çözümleri kendi üretmelidir. Aksi takdirde başka ülkelerin yöntemlerini kullanmak durumunda kalırız. Bu da uyum sorunu getirir. Bütün örnekleri inceleyeceğiz ama kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Şehirleri tehdit eden unsurlar günümüz dünyasında çok farklılaştı. " dedi.

"Terör örgütleriyle beraber çalışıyorlar"

Avrupa ülkelerindeki güvenlik problemlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Açık ve net söylüyorum inanın bunlar iyi günleri. Bunları daha çok büyük musibetler bekliyor. Niye? Güvenlik sorununu tehdit eden ne kadar uyuşturucu olayı varsa bütün bunların baronları bizdeki terör örgütleriyle beraber çalışıyorlar."

Avrupa'da devam eden eylemlere yönelik güvenlik önlemlerini eleştiren Erdoğan, Güya kural, düzen ve özgürlük sembolü sayılan batı şehirleri bir anda açık hava hapishanelerine dönüştürüldü." diye konuştu.

"200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde"

Erdoğan, İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin şunları kaydetti:

"200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Bazı tedbirlerle engellemeye çalışıyoruz ama iş kolay değil zor, karşınızda insan var. Kendi insanınıza ve size sığınanlara verdiğiniz değer ölçüsünde güvendesiniz demektir. Türkiye 81 vilayetine dağılmış yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere 5 milyonun üzerinde kişiye kucağını açarken kendi şehirlerinde yabancı istemeyenlerin insani duyarlılıklarının da inandırıcılığı kalmaz."

"Erdoğan: 200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde" haberi, 02 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: 200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: 200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  2. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  3. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  4. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  5. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  6. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  7. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  8. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  9. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  10. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  11. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  12. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  13. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  14. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  15. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  16. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  17. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  18. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  19. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  20. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
Politika Haberleri