Erdoğan ABD’ye rahatsızlık duyuyoruz dedi ve ekledi 'Dostum Trump'la'...

Erdoğan ABD’ye rahatsızlık duyuyoruz dedi ve ekledi 'Dostum Trump'la'...

Erdoğan ABD’ye rahatsızlık duyuyoruz dedi ve... ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'u kabulünde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki terör örgütlerine şu ana kadar 50 bine varan TIR'la mühimmat gönderildiğini ve bu durumdan Türkiye'nin 'ciddi manada' rahatsızlık duyduğunu...

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'u kabulünde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki terör örgütlerine şu ana kadar 50 bine varan TIR'la mühimmat gönderildiğini ve bu durumdan Türkiye'nin 'ciddi manada' rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Erdoğan, "Bu araçlar Türkiye'ye karşı kullanılıyor" dedi.

İdlib'de yaşanan gerginliğin Türkiye'yi yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya getirdiğini söyleyen Erdoğan, "3 milyon 600 bini Suriyeli olmak üzere, 5 milyona yakın yabancıya ev sahipliği yapıyoruz. Bu şekilde NATO'daki müttefiklerimiz başta olmak üzere tüm Avrupa'nın güvenliğini de biz temin ediyoruz. Ülkemizin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgasını göğüslemesi mümkün değildir" diye konuştu.

Beştepe'de ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'u kabulünde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından bölümler şöyle:

"ABD ile müttefiklik ilişkimiz daha da perçinlenmiştir. Dostum Başkan Trump'la samimi ve güçlü bir diyaloğumuz var. Bu diyaloğu Trump'ın ülkemize yapacağı ziyaretle taçlandıracağımıza inanıyorum."

"Türkiye bölgesinde yaşanan kriz ve çalkantılara rağmen istikrarını korumaktadır. İş yapma kolaylığı ve yatırımlar açısından da oldukça cazip bir ülkeyiz. 20 milyar dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmi gerçek potansiyelimizin oldukça altındadır. Trump'la ticaret hacmimizin 100 milyar dolara çıkartılması konusunda mutabakata vardık. Türkiye'de yatırım yapan, istihdam sağlayan ABD'li yatırımcılara büyük önem veriyoruz. Ülkemizde 1800'ün üzerinde ABD firması faaliyet gösteriyor. Biz daha fazla ABD firmasının ülkemizde yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Her ABD'li yatırımcıya gereken destekleri vermeye hazırız."

"Trump ile serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlanması konusunu da gündeme aldık. İlgili bakanlarımız çalışmalara en kısa sürede başlayacaktır."

"Türkiye bölgesinde önemli bir üretim ve lojistik üssüdür. Üretim ve lojistik üssü olarak Türkiye'nin değerlendirilmesi her iki ülkeye de imkanlar kazandıracaktır. "

"Ülkemizde 1800'ün üzerinde Amerikan firması faaliyet gösteriyor; biz daha fazla Amerikan firmasının ülkemizde yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Her Amerikalı yatırımcıya gereken desteği vermeye hazırız."

"Son 17 yılda ülkemizin stratejik konumunu güçlendirecek birçok yatırım hamlesine imza attık. Eğitim kurumlarımızı oldukça iyi bir sayıya getirdik. Dünyanı en kapsamlı ve etkin sosyal güvenlik ve sağlık sistemine sahibiz. "

"Enerji yatırımlarımızı her alanda devam ettiriyoruz. Müteahhitlerimiz dünyanın her yerinde çok büyük projelere imza atıyor. 17 yıllık iktidarlık sürecimizde ligin en üst sırasını zorlayan bir ülke olduk."

"Bu yıl ülkemizde 50 milyon turisti misafir etmeyi hedefliyoruz. Şu andaki göstergeler bu hedefin üzerine çıkacağımızı gösteriyor. Küresel ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisini koruyor. "

"Türkiye sadece ekonomisini geliştirmekle kalmıyor bölgesel sorunların dünyayı etkilemesinin de önüne geçiyor. 3 milyon 600 bini Suriyeli olmak üzere, 5 milyona yakın yabancıya ev sahipliği yapıyoruz. Bu şekilde NATO'daki müttefiklerimiz başta olmak üzere tüm Avrupa'nın güvenliğini de biz temin ediyoruz. Ülkemizin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgasını göğüslemesi mümkün değildir. İdlib'e karşı artan saldırılar bizi böyle bir riskle karşı karşıya getiriyor."

"Etnik temizlik yapan bölge halkını göçe zorlayan bu yapı muhakkak tehdit unsuru olmaktan çıkarılmalıdır. Bu anlamda ABD ile Suriye'deki iş birliğimize önem veriyoruz. Suriye topraklarını güvenli hale getirecek adımlar atmaya çalışıyoruz."

"Dünyanın farklı ülkelerinden 5 milyona yakın yabancıya ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye'nin yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir. Trump'ın da dediği gibi Suriye'de DEAŞ yenilgiye uğratılmıştır. Suriyelilerin geri dönüşüne en büyük engel YPG gibi terör örgütleridir. Bu yapı muhakkak tehdit unsuru olmaktan çıkarılmalıdır. ABD ile Suriye'deki işbirliğimize büyük önem veriyoruz. Obama döneminde kendilerine teklifim şuydu; gelin güvenli bölgeyi kuralım. Bunu o dönemde gerçekleştiremedim. Sayın Trump da buna çok olumlu baktı. Hâlâ bu güvenli bölge olayına olumlu yaklaştığını da ifade etti. Öyleyse vakit kaybetmeden bunu halletmemiz lazım. Zaten terör örgütlerine karşı mücadelemiz o zaman kolaylaşacak ve düzensiz göç noktasındaki sıkıntıyı da aşmış olacağız. ABD'den beklentimiz müttefikliğimize yakışır şekilde sığınmacıların huzurla evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturma çabalarında yanımızda olmalarıdır. Şu anda 50 bine varan TIR'la bu teröristlere mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. Bu araçlar Türkiye'ye karşı kullanılıyor."

"Tüm bu konularda sizlerin ülkemize desteği bizim için çok önemlidir. İkili ticaretimizde ve karşılıklı yatırımlarımızda kat edeceğimiz mesafenin diğer alanlardaki ilişkilerimizin olumlu yönde seyrine destek olacağına da inanıyorum."

"Erdoğan ABD’ye rahatsızlık duyuyoruz dedi ve ekledi 'Dostum Trump'la'..." haberi, 10 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan ABD’ye rahatsızlık duyuyoruz dedi ve ekledi 'Dostum Trump'la'... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan ABD’ye rahatsızlık duyuyoruz dedi ve ekledi 'Dostum Trump'la'... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Politika Haberleri