Erdoğan: Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi? Dert başka...

Erdoğan: Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi? Dert başka...

Erdoğan: Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyl... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Yine Gezi direnişi hedef alan Erdoğan, "Gezi olayları döneminde....

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Yine Gezi direnişi hedef alan Erdoğan, "Gezi olayları döneminde mantıkla izahı olmayan bir kampanya başlatıldı. Bu vandallara eyvallah etmedik ve sokakları onlardan temizledik" dedi. Parlamenter sistemi de hedefine alan Erdoğan "Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi?" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"17 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimize baktığımızda gerçekten göz kamaştırıcı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Bu dönemde Türkiye vesayetle mücadeleden terör saldırılarına, ekonomik sabotajlara kadar pek çok sıkıntıyla da yüzleşmek zorunda kalmıştır. Bugün ellerine imkân geçse AK Parti'yi yerle yeksan etmek isteyeceklerinden hiç şüpheniz olmasın. Vesayet güçleri ülkeyi yönetmemizi engellemenin yanı sıra bir engel olarak gördükleri Cumhurbaşkanını da bize seçtirmek istemediler. Milletimizi hakem tutarak bunu aştık.

"Türkiye'nin başarılarının belirginleştiği 2013'den itibaren kesintisiz bir saldırı sürecini hep birlikte yaşadık. Gezi olayları döneminde mantıkla izahı olmayan bir kampanya başlatıldı. Bu vandallara eyvallah etmedik ve sokakları onlardan temizledik. Ardından FETÖ'nün 17 Aralık emniyet ve yargı girişimiyle hükümetimize ilk darbesi geldi. Çukur eylemleri meydana geldi, bunu da boşa çıkardık. Her girdiğimiz seçimden birinci parti olarak çıkmaya da bu sırada devam ettik. Bu defa doğrudan silaha başvurdular. 15 Temmuz darbe girişimi dünya demokrasi tarihinin en şanlı direnişi olarak kayıtlara geçmiştir. Türkiye'yi terör örgütleri vasıtasıyla kuşatmaya çalışanlara yanıtımızı teröristlerin dorudan inlerine girip tepeleyerek verdik."

'ÖĞRENCİLERİN BURSU YÜZDE 10 ARTACAK'

Üniversite öğrencilerinin kredi ve burs ücretlerine de değinen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020'de ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu, yüzde 10 artışla 550 TL'ye çıkacak. Yüksek lisans öğrencilerine 1100, doktora öğrencilerine de 1600 TL ödenecek" diye konuştu.

"MERKEZ BANKASI BAŞKANI LAF DİNLEMİYORDU GÖREVDEN ALDIK"

Erdoğan, "Önceki Merkez Bankası başkanını görevden aldık, çünkü laf dinlemiyor adam. Yeni arkadaşla yola devam ettik. Dedik ki; böyle, böyle faiz oranlarını düşüreceğiz. Çünkü faiz bir ülkenin kalkınmasında en büyük zulümdür. Yatırımları, istihdamı, üretimi durdurur, sizin büyümenizi de engeller. Bu adımlar atılınca hava değişti tek haneliye enflasyonda düştü" dedi.

"ACABA GAZİ, PARLAMENTER DEMOKRASİYLE Mİ İDARE ETMİŞTİ ÜLKEYİ"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı çıkanlar var, biliyorum. ‘Geleneklerimize aykırı’ diyorlar. Yeri geliyor, biz ‘Atatürk’ün partisiyiz’ diyorlar. Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi? Dert başka. Kiminle geldi, AK Parti ve Cumhur İttifakı ile. Bu rahatsız ediyor. Sonunda millete gidildi, millet Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ dedi. Hani egemenlik milletindi?

"IMF BİZDEN BORÇ İSTEDİ"

Geçenlerde ana muhalefetin parti sözcüsü çıkmış, IMF ile ilgili olarak 23.5 milyar dolardan biz devraldık. Ve bunu 2013’ün mayısında ne yaptık? Sıfırladık. Bizim IMF ile bir ilgimiz yok. Yine oradan ne yapıp ne edip iktidara çamur atabiliriz derdindeler. Atamazsın. Sizin buraya diliniz yetişmez. Her şeyden önce haddinizi bileceksiniz. Sizin bunları yapacak gücünüz takatiniz yok. Bu milletin başına IMF’yi saran sizsiniz. IMF bizden 5 milyar euro borç istedi, bunu hep söylüyorum. Arkadaşlarıma dedim ki ‘Verin.’ Sonra baktılar ki, ‘bu çılgın Türklerin sağ solu belli olmaz, herhalde verecekler.’ Almaktan vazgeçtiler.

"Erdoğan: Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi? Dert başka..." haberi, 05 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi? Dert başka... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi? Dert başka... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  2. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  3. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  4. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  5. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  6. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  7. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  8. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  9. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  10. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  11. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  12. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  13. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  14. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  15. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  16. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  17. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  18. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  19. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  20. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
Politika Haberleri