Erdoğan harekatı eleştiren Arap ülkelerini hedef aldı: 'Kendilerine baksınlar'

Erdoğan harekatı eleştiren Arap ülkelerini hedef aldı: 'Kendilerine baksınlar'

Erdoğan harekatı eleştiren Arap ülkelerini h... Erdoğan, Barış Harekatı'na ilişkin açıklamalar yapmak üzere partilileriyle bir araya geldi. Erdoğan, harekatı eleştiren Avrupa ülkelerini, 'kapıları açmakla

Erdoğan, Barış Harekatı'na ilişkin açıklamalar yapmak üzere partilileriyle bir araya geldi. Erdoğan, harekatı eleştiren Avrupa ülkelerini, 'kapıları açmakla' tehdit ederken, harekatı onaylayan muhalefet liderlerine de teşekkür etti.

Sözlerine "Partimiz şahısların partisi değildir, bu parti şahısların partisidir. Üstlendiğimiz görevlerde en iyisini yapmak için çalışıyor olacağız. Türkiye demokrasi ve ekonomide gösterdiği büyük atılımla bölgesinde yükseldi. İçeride nelerle uğraşırsak uğraşalım asıl hedeflerimizden asla uzaklaşmadık. Vesayet planlarından, Gezi olaylarına, 17-25 Aralık'a, 15 Temmuz darbe girişimine her şey de bu vardı" diyerek başlayan Erdoğan'ın harekat boyunca "109 terörist öldürüldü" dedi. Hristiyan mahallesinin bombalandığı iddiasını yalanlayan Erdoğan, "Lan bombayı atan, füzeleri atan sizsiniz, terbiyesiz herifler!" şeklinde konuştu.

'HAREKATIN AMACI, SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE KATKI SUNMAKTIR'

- Suriye'de oluşturulmaya çalışılan terör örgütlerini de Fırat Harekâtıyla kestik. İdlib'de de büyük bir insani trajedi yaşanmasının önüne geçtik. Şimdi de Fırat'ın doğusundan başarıya ulaşacağına inandığımız Barış Pınarı Harekâtını başlattık. Barış Pınarı Harekatı'nın amacı; Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkı sunmaktır. Dörtte biri PKK'nın işgali altındayken Suriye'nin toprak bütünlüğünden söz edilemez. Suriye'nin birliği için attığımız adıma karşı çıkıyorlar. DEAŞ'a karşı bizim verdiğimiz mücadeleyi bu konuşanların hangisi verdi. Bunlar sadece kendi ülkelerinden DEAŞ'ı ihraç ettiler.

'KENDİLERİNE BAKSINLAR'

- Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi? Yemen şu anda ne durumda? On binlerce insan Yemen'de ölmedi mi? Ey Suudi Arabistan siz önce bunun hesabını verin. Kalkıp da bizim Suriye'nin birliği için attığımız terör örgütlerine karşı verdiğimiz bu mücadelede siz bize laf edemezsiniz, konuşamazsınız. Hele Mısır. Sen hiç konuşamazsın. Zira sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 oyla seçilmiş olan bir Mürsi'yi mahkemede çırpınarak ölmesine sebep oldun. Belki de operasyon yaptın. Ailenin defnetmesine bile müsaade etmedin. Sen böyle bir katilsin. Sisi birileriyle toplantı yapmış. Bu operasyonu kınamış. Sen kınasan ne yazar kınamasan ne yazar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan olsun.

- Mısır; sen hiç konuşamazsın. Sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 oyla seçilmiş olan Mursi'nin mahkemede çırpınarak ölmesine neden oldun. Ailesinin defnetmesine bile müsaade etmedin, sen böyle bir katilsin. Sisi birileriyle toplantı yapmış, operasyonu kınamış. Sen kınasan ne olur kınamasan ne olu? Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan olsun.

'KAPILARI AÇARIZ' TEHDİDİ

- Bizim şu andaki operasyonumuzu bir işgal olarak göstermeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Ey Avrupa Birliği kendinize gelin, İkinci taksit olanı göndermeyeceklermiş. Yahu siz zaten verdiğiniz sözü yerine getirmediniz. Kapıları açarız. Bunu bilmeniz lazım. Siz bize hiçbir zaman samimi olmadınız ta 63'ten bu yana oyaladınız. Siz dürüst değilsiniz. Hiçbir zaman doğru konuşmadınız. Tayyip Erdoğan'a istediğiniz kadar saldırın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Hiçbir ülkenin böyle bir sorunu, gerekçesi mevcut değildir. Buna rağmen Suriye'de sadece Türkiye'yi eleştirmeyi alışkanlık edenleri akla vicdana davet ediyorum. Suriye topraklarındaki gerçek işgalcilere ses edemeyenlerin Türkiye'ye karşı çıkması tam anlamıyla bir aciziyet göstergesidir. Ama Türkiye öyle değildir kendi hakkını gücüyle almasını bilir.

- Esed'a defalarca telkinde bulunduk. 1 milyon insanı Esed öldürdü. "DEAŞ gelirse ne olur?" diye soranlar var. Bırakın Suriye halkına DEAŞ'ı getirir mi getirmez mi görelim. Demokrasi halkın iradesine saygıdır. Suriye halkı da DEAŞ'ı getirecek kadar aklını peynir ekmekle yememiştir.

- Dünyada hangi ülke, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı verdiği mücadeleyi verdi? Bizi eleştiren Arap ve Avrupa ülkeleri, kaç tane Suriyeli'ye kucak açtı?

HAREKATA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ, HDP'Yİ HEDEF ALDI

- MHP, İyi Parti ve CHP başta olmak üzere harekâta destek veren her kesime şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

- Terör örgütünün desteği ile parlamentoya girmiş olan sözde siyasi partiye sesleniyorum; benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin. Bu ahlaksızlığın daniskasıdır. Eğer işgal varsa bu sizin maharetinizdir. Siz bulunduğunuz yerlerde işgal kuvveti olarak, binalara tüneller açarak oraları sorgulama alanı yapacak kadar alçaksınız. Tabii artık oraları kaybettiniz. Türkiye'de böyle tünelleriniz kalmayınca Suriye'de açtınız. Oraları da yıkacağız. Bütün bunlardan hareketle en büyük teşekkürüm bu harekâtı canı gönülden destekleyen milletimizedir.

- Bugün bize sürekli harekattan sonra bölgedeki hapishanelerdeki DEAŞ'lılara ne yapacağımız soruluyor. Biz asla sorumluluktan kaçan bir ülke olmadık. Kontrolümüze geçecek bölgelerdeki DEAŞ'lılara ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Geride kalan çocuk ve kadınları da ıslah ederek kendi toplumlarına katılmasına yardımcı olacağız.

"Erdoğan harekatı eleştiren Arap ülkelerini hedef aldı: 'Kendilerine baksınlar'" haberi, 10 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan harekatı eleştiren Arap ülkelerini hedef aldı: 'Kendilerine baksınlar' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan harekatı eleştiren Arap ülkelerini hedef aldı: 'Kendilerine baksınlar' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  2. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  3. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  4. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  5. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  6. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  7. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  8. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  9. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  10. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  11. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  12. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  13. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  14. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  15. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  16. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  17. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  18. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
  19. 18:13 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak
  20. 18:09 Güney Kore'nin NEONSAT-1 Uydusu Uzaya Fırlatıldı: Dünya Gözlem Misyonu Başlıyor!"ü
Politika Haberleri