Erdoğan ve Putin Beştepe’den nükleer felaketin temelini attı

Erdoğan ve Putin Beştepe’den nükleer felaketin temelini attı

Erdoğan ve Putin Beştepe’den nükleer felaket... Yıllardır tartışılan Akkuyu Nükleer Santrali’nin temel atma töreni gerçekleşti. Nükleer Santral Akkuyu’da olmasına rağmen temel atma töreni Rusya Devlet Başkanı Putin’in de katılımıyla Beştepe’de gerç

Ankara’ya gelen Vladimir Putin ile Erdoğan Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelini attı. Tören öncesinde kentte olağanüstü güvenlik önelmeleri alındı. Valilik protestoları yasakladı. Nükleer Karşıtı Platform’un bölgeye gidişi yasaklandı.

İnşaat alanında Ankara ile birlikte telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen eş zamanlı temel atma törenine, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müşteşarı Fatih Dönmez, Gülnar İlçe Belediyesi Başkanı Ahmet Günel, bölge milletvekilleri, Rus ve Türk yetkililer katıldı.

Burada konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müşteşarı Dönmez yargı süreci dahi tamamlanmadan temelleri atılan nükleer santral için kısa sürede izinlerin tamamlanmış olmasıyla övündü: “Bu tip büyük tesislerde inşaat süresi kadar inşaat öncesi hazırlıklar da zaman alıyor. Fakat biz yinede şanslıyız ve çok kısa süre içinde buraya ait her türlü izinler tamamlanmış oldu. Geçtiğimiz Cuma günü de ilk ünite için inşaat lisansı verildi. Sahayı gezdik. Hakikaten çok ciddi ilerlemeler var. Bu iş planlandığı gibi belki de planlandığından önce neticelenir. İnşallah 2023 yılında burada hep birlikte bu tesisin açılışına da tanıklık ederiz” dedi. Şu anda sahada 800 işçinin çalıştığını bunlarda 90’ının Türkiye vatandaşı olduğunu aktaran Dönemz, “Yine 100 iş makinesi çalışıyor. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile birlikte elektrik üretiminde yeni bir kaynağımız olacak. Devreye girmesiyle birlikte enerji kaynak çeşitliliğimiz çoğalacaktır. Biz nükleer enerjiyi su, rüzgar ve kömür gibi yerli kaynakların ithal kaynakların alternatifi olarak değerlendiriyoruz. Bu santral 4 ünitesiyle devreye girdiğinde yılda yaklaşık 35 milyar kilovat saatlik bir elektrik enerjisi üretecek. Bu da bugün itibarıyla İstanbul ilimizin tükettiği elektrik enerjisinin yüzde 80’ine denk geliyor” şeklinde konuştu.

Putin’in açıklamalarından satırbaşları:

Öncelikle en içten duygularımla sizleri tebrik etmek istiyorum. Bu proje son derece düeğerlive önemlidir. Türkiye’nin nükleer iş ve sektörünü kurmaktayız. Türkiye teknolojh, ve ekonomi açısından gelişmiş bir ülke. Ama bu yeni, bir basamak.

Hem ucuz hem de temiz elektrik enerjisi sağlanacak. Uzmanlara göre santral ihtiyacın yüzde 10’unu karşılayacak. Akkuyu projesinin yeni iş imkanları sağlayacağını düşünüyoruz. Yüksek kalifiyeli elemanların yetiştirilmesinde de işbirliği yapmak niyetindeyiz. Eminim Rus ve Türk uzmanların koordineli çalışmaları bütün bu hedeflere ulaşmamızda yardımcı olacaktır. Projenin tüm katılımcılarına bol şanslar diliyorum. Teşekkürler.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları: 

Sizleri en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum.Bugün gerek ülkemizin kalkınması adına gerekse Rusya ile enerji alanında işbirliğimiz adına tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Kendisine ve kıymetli heyet üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Ülkelerimizin son 15 yılda ikili münasebetlerde aldığı mesafe geleceğimiz adına çok önemli bir referanstır.

2017 yılında yüzde 7.4 oranında büyüme başarısı sergiledik. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyoruz. Enerji sektörümüzün her alanında yatırımlarımız devam ediyor. Yaptığımız planlamalar içinde nükleer enerji önemli bir yer tutuyor. Halen 16 ülkede 55 nükleer santral inşaat halindedir.

"Erdoğan ve Putin Beştepe’den nükleer felaketin temelini attı" haberi, 03 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan ve Putin Beştepe’den nükleer felaketin temelini attı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan ve Putin Beştepe’den nükleer felaketin temelini attı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  2. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  3. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  4. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  5. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  6. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  7. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  8. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  9. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  10. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  11. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  12. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  13. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  14. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  15. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  16. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  17. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  18. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  19. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  20. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
Gündem Haberleri