Erdoğan yenilgiyi itiraf etti: İstanbul ve Ankara'yı kaybettik...

Erdoğan yenilgiyi itiraf etti: İstanbul ve Ankara'yı kaybettik...

Erdoğan yenilgiyi itiraf etti: İstanbul ve A... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın kaybettiği seçim sonuçlarına rağmen balkona çıktı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın kaybettiği seçim sonuçlarına rağmen balkona çıktı.İstanbul, Bursa, Balıkesir'de psikolojik harp devam ediyor. Saatlerdir Anadolu Ajansı bu illerde veri girişini durdurmasına rağmen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, psikolojik harp ile seçimlerin bittiğini iddia ediyor.

Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde az sayıda kalabalığa hitap ediyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Ankara ve İstanbul için kritik açıklama: Şu anda bakıyorsunuz Ankara’da ilçelerin çoğu AKP'de. Cumhur İttifakı’nda… Böyle bir tablo var. Şu anda İstanbul’dan buraya hareket ettiğim ana kadar. Mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı’nda veya başa baş. Bu ne demektir? Yine halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri ne yapmış, yine AKP’ye vermiş. Bunların üzerinde duracağız.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Merkezi’nin balkonundan AKP’li seçmenlere seslendi. Erdoğan konuşmasından önce kalabalıkla birlikte Kayahan’ın ‘sen hiç üzülme ağlama’ şarkısına eşlik etti.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Muhabbetiniz desteğiniz kardeşliğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Rabbim’e hamdeiyorum sizin gibi dava arkadaşları için. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz.

Siyasi hayatımız boyunca milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık. Milli irade dışında bir güç tanımadık.

AKP olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana mahalli idareler seçimlerinde halk oylamalarından bizi birinci çıkaran milletime şükranlarımız sunuyorum. Milletimiz bizi 15. defa bugün tercih etti.

AKP'li olarak tek başımıza veya Cumhur ittifakı ile seçime girdiğimiz yerlerde 16 büyükşehir 24 il 538 ilçe 200 belde olmak üzere 778 belediye başkanlığı kazandık.

Bu da ülkemizdeki belediyelerin yüzde 56’sının AKP tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendini darı ambarında sanıyor.

Şunu bilmeleri lazım. Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı? Parlamentoda mıyız? Aynı şekilde devam edeceğiz. 24 Haziran seçimlerine yakındır Cumhur İttifakı’nın oyları. AKP ve MHP ile kurduğumuz Cumhur İttifakı olarak bizi birinci yapan milletime şükranlarımı sunuyorum.

Beka hassasiyetimize sahip çıkan vatandaşlarıma özellikle Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Seçilen muhtarlarımızı da tebrik ediyorum. Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamamızın nedeni kendimizi yeterince anlatamamız. 50 günlük resmi kampanya döneminde 59 il ve 43 ilçe mitingi ile 9 TV ve sosyal medya programı ile milletimize kendimizi ifade etme imkanı bulduk.

Eksiklerimizi gidermek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda arayamayız. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu neticeleri açıklayacak. Açıklayana kadar itirazlarımız varsa bunları yapacağız. Netice alırız veya almayız. Şunu unutmayın her olanda hayır vardır.

Demokrasi mücadelesi budur. Şu anda bakıyorsunuz Ankara’da ilçelerin çoğu AK Parti’de. Cumhur İttifakı’nda… Böyle bir tablo var. Şu anda İstanbul’dan buraya hareket ettiğim ana kadar. Mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı’nda veya başa baş. Bu ne demektir? Yine halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri ne yapmış, yine AK Parti’ye vermiş. Bunların üzerinde duracağız.

Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hep söylediğim gibi şahsım dahil kimse davamızdan daha büyük değildir.

Hayatın bir gerçeği olan değişimin sürekliliğini kendi içimizde gerçekleştirmeden. Önümüzdeki dönem. Hem partimiz ve ülkemize değişim dönemi olacaktır.

Bu seçimin birinci partisi AK Parti. Diğerleri düşünsün bizim düşünecek bir şeyimiz yok. Daha ileri diyoruz ve bunun için de bu seçimde nerede ne tür eksiğimiz var bunları telafi ederek daha başka çalışma esaslarıyla yolumuza devam edeceğiz.

<>

<>

Ayrıntılar geliyor...

"Erdoğan yenilgiyi itiraf etti: İstanbul ve Ankara'yı kaybettik..." haberi, 01 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan yenilgiyi itiraf etti: İstanbul ve Ankara'yı kaybettik... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan yenilgiyi itiraf etti: İstanbul ve Ankara'yı kaybettik... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  2. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  3. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  4. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  5. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  6. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  7. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  8. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  9. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  10. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  11. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  12. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  13. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  14. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  15. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  16. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  17. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  18. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  19. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  20. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
Politika Haberleri