Erdoğan yeni parti hakkında ilk kez konuştu: Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok

Erdoğan yeni parti hakkında ilk kez konuştu: Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok

Erdoğan yeni parti hakkında ilk kez konuştu:... Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirve Toplantısı için gittiği iki günlük Bosna Hersek ziyaretinden Salı günü dönen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan,...

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirve Toplantısı için gittiği iki günlük Bosna Hersek ziyaretinden Salı günü dönen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçaktaki gazetecilere konuştu. Yeni parti kurmak için çalışmalarını yürüten Ali Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'yla ilgili "Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok" dedi.

Hürriyet'in haberine göre Erdoğan, 23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçimi öncesinde Ali Babacan'la yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı:

"Ben Ali Bey'in kendisine de söyledim. 'Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz' dedim. 'Fazla da geç kalmayın' dedim. Bir an önce kursun ki daha seçime dört sene var."

"Benimle randevu talebi neticesinde bir görüşmesi oldu. 'Nedir aidiyet duygularınızı kaybetme gerekçeleriniz?' deyince 'Ülkedeki ekonomik durumlar' gibi şeyler söyledi. Tabii kendisiyle birçok şey konuştuk. Birçok insanla görüştüklerini, çeşitli görüşmelerle bazı adımlar attıklarını anlattı. Ben kendisine 'parti mi kuracaksınız?' dedim. 'Şu anda düşünmüyoruz ama bir platform olarak çalışıyoruz' dedi. Dedim ki 'bak Ali Bey, eğer senin bu kabineye katkı verme noktasında yaptığınız çalışmalar varsa, vereceğiniz bilgiler varsa biz bunlardan istifade ederiz.

'BABACANLA FAİZ KONUSUNDA HİÇ ANLAŞAMADIK'

Erdoğan, Ali Babacan'la faiz konusunda anlaşamadıklarını söyledi. Gezi olayları için de 'arkadaşlarımızın duruşları ciddi sıkıntılar oluşturdu' dedi:

"Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur. Ali Bey, AK Parti içinde belki de Türkiye'de en genç yaşta bakanlık görevlerine gelen birisidir. Ondan sonraki her dönemde de kendisini bakan yaptık... Faiz konusunda hiçbir zaman anlaşamadık kendisiyle. Çünkü faizin bizden ne denli götürüsü olduğunu hep kendilerine söylemişimdir.

"Uyulduğu zaman enflasyon nerelere kadar inmiştir. 4.6'ya kadar faiz düştü. Hatırlayın ondan sonra bize hemen ciddi darbe olayı yapıldı. Bir anda Taksim Gezi olaylarını yaşadık ve faizde, enflasyonda çift haneli rakamlara çıkmış olduk. Burada arkadaşlarımızın duruşları ciddi sıkıntılar oluşturdu. Dolayısıyla da ilanihaye bu insanlar burada kalacak diye bir şey yok."

'NEREDEN NEREYE NASIL GELDİKLERİ MALUM'

Erdoğan, isim vermeden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için "Aynı şekilde Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır." dedi.

Abdullah Gül, 2007 yılında TBMM tarafından 7 yıllığına cumhurbaşkanı seçildikten sonra, aynı yıl, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin anayasa değişikliği yürürlüğe girdi.

2012'de, o dönem Başbakan olan Erdoğan'ın partisi AKP'nin oylarıyla, TBMM'de "Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğu ve ikinci kez aday olamayacağı" şeklindeki düzenleme kabul edildi. Gül'ün döneminde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olan Ahmet Sever, bir gazeteye verdiği röportajda "Yeniden aday olmasını engellemeye yönelik bir yasak konulması kendisini gerçekten çok üzdü ve kırdı" demişti.

Ardından Anayasa Mahkemesi, Gül'ün ikinci kez aday olabileceğini hükme bağladı. Ancak Gül, 2014 seçimlerinde aday olan Erdoğan'a rakip olmadı. Görev süresi bittikten sonra da eski partisi AKP'de yeni bir görev almadı.

'BUNLARA KIRGINLIK OLMAYACAK DA KİME OLACAK?'

Erdoğan, gazetecilerin 'bu isimlere kırgın mısınız?' sorusu üzerine "Bu soru sorulur mu Allah aşkına… Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak?" yanıtını verdi ve kırgınlığın yeni olmadığını söyledi:

"Bu tür yaklaşımların olmasıyla başlayan bir süreç. Ama biz baldıran zehrini içerek hep sabrettik ve aleyhte herhangi bir şey konuşmadık. Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Bakın şu son belediye başkanlığı seçiminde İstanbul'da olanlar çıkıp da Binali Bey'le ilgili bir tane olumlu ifade kullanmadılar. Siz nefsinizle bir muhasebe yapın. Bu kim? Benim arkadaşım. Bununla ilgili bir ufak ifade kullanmayayım mı? Daha önce yine mesela referandumda bakıyorsunuz hayır oyu kullandılar. Ama biz bir şey konuştuk mu? Konuşmadık. Herkesin yaptığı yanına."

31 Mart yerel seçimleri öncesi TBMM Başkanı olan, Binali Yıldırım, İstanbul belediye başkan adaylığı için bu görevden ayrılmıştı.

Erdoğan, Yıldırım için de "Benim bir dava ve yol arkadaşım olarak bu denli yetişmiş, kaliteli bir arkadaşımızı tabii ki kenarda bırakmak gibi bir şey düşünülemez." dedi.

"Erdoğan yeni parti hakkında ilk kez konuştu: Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok" haberi, 10 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan yeni parti hakkında ilk kez konuştu: Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan yeni parti hakkında ilk kez konuştu: Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Politika Haberleri