Erdoğan’dan flaş Bağdadi açıklaması! 'İlk defa burada söylüyorum'

Erdoğan’dan flaş Bağdadi açıklaması! 'İlk defa burada söylüyorum'

Erdoğan’dan flaş Bağdadi açıklaması! 'İlk de... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 70. yılı kutlama töreninde konuştu. Erdoğan,  "İlk kez açıklıyorum, Bağdadi'nin...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 70. yılı kutlama töreninde konuştu. Erdoğan,  "İlk kez açıklıyorum, Bağdadi'nin hanımı da yakalandı" dedi. "Dindar ve kindar" nesil arzusunu yineleyen Erdoğan, "İnşallah dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek. Bunu başardığımız taktirde tinercisini görmeyiz ya da minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz. Dindar gençlik bilecek ki alkol günah" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Milletimizin gönlünde yer olduğu bildiğim bu kurumların geliştirilmesi için çalışacağız. Bir imam hatipli olarak çocuklarımın imam hatip kapısında neler çektiğini gördüm. Rabbim tekrarını bize göstermesin. Ben bir büyüğünüz olarak sizlere ricada bulunacağım. Niçin ilahiyat mezunları gerek imam hatip okullarında öğretmenlik için görev almada tereddütler yaşarlar? Öğretmen bulmada sıkıntı yaşıyoruz.

'İNŞALLAH DİNDAR BİR NESİL SİZİN ELLERİNİZDE YETİŞECEK'

Ben bu mevcut durumu altüst edecek gençleri görüyorum. Nereden geldik nereye... Öyleyse şimdi biz dindar bir gençlik dedim, bana imam hatipliler bile saldırdı, sözde köşe yazarı. Bugün yine aynısı söylüyorum. inşallah dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek. Bunu başardığımız taktirde tinercisini Allah'ın izni ile görmeyiz ya da minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz. Dindar gençlik bilecek ki alkol günah.

Dindar bir neslin olduğu ülkede tüm manevi değerler sıçrama olacak. Tek parti döneminde milletle inancı arasındaki irtibatı cenaze yıkama seviyesine düşürme gayesiyle hareket edilmiştir.

İmam hatip okulunda bir İngilizce hocam, 'Siz buraya cenaze mi yıkamayı mı geldiniz?' derdi. Kendimiz zaman zaman ağlardık. Evli olan ağabeylerimiz vardı o zaman. Bir tanesi çıktı, "Ben bu ülkeye en ideal hizmeti nasıl verebilirim diye imam hatibe geldim' dedi. Bizim içimizden doktoru, savcı, cumhurbaşkanı çıktı.

Bundan sonra yapacağımız çok iş var. Bu kurumlarımızın faaliyete geçmesinde verilen izinde bu anlayış yatıyor.

'İLAHİYAT FAKÜLTELERİ VE İMAM HATİP OKULLARI MİLLETİMİZİN SAHİPLENMESİYLE KÖK SALDI'

İlahiyat fakülteleri ve imam hatip okulları milletimizin sahiplenmesiyle kök saldı. Tabii hâlâ kampanyalar yürütülüyor. Fen lisesinin, Anadolu lisesinin ne şansı varsa imam hatiplinin de aynı şansı var. Çağı yakalamanın yolunun geçmişimiz ile irtibatı ile kesilmesiyle ders ondan güç alarak geleceğe bakmak gerektiğini son 17 yılımız ortaya koyuyor.

Onlar üzerimize saldırıyor diye geçmişte olduğu gibi sünepe duruma geçip, yanaklarımızı çevirip tokatlayın diyecek miyiz? Dik durmaya mecburuz. Zira biz bir şeye inandık. O yolda da yürüyeceğiz. Bu noktada geldiğimizde yüzde 20 savunma sanayisinde yerli üretimi yapıyorduk, şimdi yüzde 70. Bir SİHA, İHA vermiyorlardı. 'Kongreden geçmesi gerekiyor' diyorlardı.

Sayın Obama'ya terörle mücadelede mühimmat sıkıntımız olduğunu söyledik. Bize akıllı bomba gelmedi. Bu tür komşular bizi akıllı bomba sahibi yaptı. Şu anda bizim savunma sanayinde 2,5 milyar dolar ihracatımız var. Mayamız sağlam olduğu sürece hepsinin üstesinden geleceğimizi biliyorum.

Her bir ilahiyatçımız, duruşuyla, ibadetiyle örnek olması gerekir. İslam'ı kendimizden başlayarak önce ülkemize ve dünyaya rehber haline getirmesi mükefelliyettir.

'BAĞDADİ'NİN KIZ KARDEŞİNİ, ENİŞTESİNİ YAKALADIK'

Bağdadi'nin, kız kardeşini, eniştesini üstelik de Suriye tarafında yakaladık. Bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Onlar benim askerimin yanında Suriye'de kendi topraklarını kurtarma mücadelemizi sürdürüyoruz. Millî Suriye Ordusu 144 şehit verdi. Biz tabii yolumuza kararlılıkla gideceğiz. Tüm kirli senaryolara rağmen ihtida edenlerin sayısı artıyor. İslam, varlığını çok daha güçlü şekilde devam ediyor.

Çevremizdeki bütün canlılarla barış halinde olmalıyız. Modern dünyada tüm bireyler özgürlük peşinde konuşuyor. Müslümanın en büyük özgürlüğü Allah'a boyun eğmesi ve kulluk etmesidir. Zıvanadan çıkmak deyimini aramızda bilmeyen yoktur. Allah'a boyun eğmediğimiz gün zıvanadan çıkmışız demektir."

"Erdoğan’dan flaş Bağdadi açıklaması! 'İlk defa burada söylüyorum'" haberi, 06 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’dan flaş Bağdadi açıklaması! 'İlk defa burada söylüyorum' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’dan flaş Bağdadi açıklaması! 'İlk defa burada söylüyorum' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  3. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  4. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  5. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  6. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  7. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  8. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  9. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  10. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  11. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  12. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  13. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  14. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  15. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  16. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  17. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  18. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  19. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  20. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
Politika Haberleri