Erdoğan’dan muhalif haberlere ceza isteyen gazeteci

Erdoğan’dan muhalif haberlere ceza isteyen gazeteci

Erdoğan’dan muhalif haberlere ceza isteyen g... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü dönüşü uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, "Türkiye'de özellikle muhalefet kaynaklı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü dönüşü uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, "Türkiye'de özellikle muhalefet kaynaklı en az günde birkaç yalan haber üretiliyor. Bununla mücadelede herhangi bir yasal düzenleme yoluna gidilmesini önerir misiniz?" sorusuyla, Erdoğan'ın muhalif medyanın haberlerine ceza vermesini istedi.

Gazetecinin sorusunu yanıtlayan Erdoğan da FOX TV muhabirinin "Libya’da şehitlerimiz var" sorusu üzerine önce FOX TV muhabirini neden "azarladığını" da açıkladı.

Dün Azerbeycan’ gitmeden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, FOX TV muhabirinin Libya şehitleriyle ilgili sorusu üzerine önce muhabiri azarlamış daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, “Bu sabah bu malum televizyon kanalıyla ilgili orada biraz da celallenmemin sebebi de böyle bir yalan haberdi. Benim ilçem ile alakalı, Rize, Güneysu HES ile alakalı bir habere…” diyerek köylülerin HES direnişini gündeme getiren kanala sinirlendiğini söyledi.

Erdoğan, "Türkiye'de özellikle muhalefet kaynaklı en az günde birkaç yalan haber üretiliyor. Bununla mücadelede herhangi bir yasal düzenleme yoluna gidilmesini önerir misiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bu sabah bu malum televizyon kanalıyla ilgili orada biraz da celallenmemin sebebi de böyle bir yalan haberdi. Benim ilçem ile alakalı, Rize, Güneysu HES ile alakalı bir haber… Bu malum kanalın kameramanları, muhabirleri de oraya gitmişler. Malum aşırı ucun avukatlarından bir avukat, hep beraber orada.

Tabii AK Partili birkaç kişiyi de tezgaha düşürüyorlar, onları da orada konuşturmak suretiyle 'Oy zamanı kapımızı çalarlar, bunu yaparken bize mi sordular' gibi söylemler… Ben bugün kaymakamı aradım; "Bununla alakalı ruhsatı var mı" dedim. Kaymakam bey dedi ki "Ruhsatı, her şeyi var." Bunların derdi bu; "niye bize sorulmadan başladı?" Ondan sonra belediye başkanını aradım. Başkan da dedi ki "Ruhsatları, her şeyleri var ama dert başka."

Dert, bunları yapan kim? Yapanlar AK Partili. Bundan bu işe girdiler ve Rize merkezden de solculuğu ile meşhur olan avukat, malum televizyon kanalıyla beraber tezgahı kurup oradan güya bize kan kaybettirecekler.

İş tamamen ayağa düşmüş vaziyette ama bunların işi gücü bu değil ki; tamamen değişik bir yalan uydurmak suretiyle acaba biz ülke genelindeki meşruiyetimizi nasıl kazanabiliriz diye bakıyorlar. Buna karşı tabi ben kaymakam ve belediye başkanını dinledikten sonra arkadaşlarımıza dedim "Siz yine de bir araya gelin durumu değerlendirin." Adamlar HES ile ilgili boruları almışlar, işlemlere başlamışlar ondan sonra üstüne yol geçecek, türbinleri sipariş etmişler.

Şimdi bunların vatanseverlik diye bir şeyi olabilir mi? Burada olsa olsa tek sıkıntı "su debisi nedir?" noktasında… Bu HES hakikaten su debisini azaltacaksa o zaman DSİ buna neden müsaade etmiş, ayrı bir konu. Bu tartışılır fakat dert bu değil, dert başka. Şimdi bu ara yeni yeni terör örgütleri çıkıyor, garip garip terör örgütleri çıkıyor.

Bir ara Bay Kemal çıktı başladı 'şu TV, şu gazete, şöyle yapacağız, böyle yapacağız." Bay Kemal'in yanındaki bir kişi de çıktı başladı, "biz onları şöyle asacağız, böyle keseceğiz, bunlara hayat hakkı tanımayacağız" filan.

Hatırlayın… Şimdi bizden de aynı şeyi bekliyorlar. Tabii biz o çukura düşmeyiz, o onlara kalsın ama ne yazık ki o televizyon kanalının malum geçmişteki patronu belli, şu anda da malum. Onun için de bizim bunlara karşı boşluklar ne ise o boşlukları yine doldurmaya çalışacağız. Ama mücadelemiz devam edecek.

Biz işimize bakacağız. Onlar iftira atmaya devam etsinler ve bizim karşımızda Allah'ın izniyle tutunamayacaklar. Çünkü biz hak yoldayız, doğru yoldayız, hizmet yolundayız, buna devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın babasının köyü olan Rize Güneysu’ya bağlı Gürgen köyünde yaşayan yurttaşlar, uzun süredir bölgede yapılmak istenen HES projesine karşı mücadele veren köylüler gözaltına alınmıştı. “Yol yapacağız” denilerek kandırıldıklarını ve HES inşaatına başlandığını belirten köylüler durumu yargıya taşımıştı. CİMER’e de başvuran köylülere verilen yanıtta HES projesinin hukuksuz olduğu iletilmişti.

"Erdoğan’dan muhalif haberlere ceza isteyen gazeteci" haberi, 26 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan’dan muhalif haberlere ceza isteyen gazeteci haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’dan muhalif haberlere ceza isteyen gazeteci 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Haberleri