Erdoğan’ın başdanışmanı, FETÖ sanığıyla okul ziyaretinde

Erdoğan’ın başdanışmanı, FETÖ sanığıyla okul ziyaretinde

Erdoğan’ın başdanışmanı, FETÖ sanığıyla okul... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı İsrafil Kışla, FETÖ üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan işadamı Mehmet Kıvanç

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı İsrafil Kışla, FETÖ üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan iş insanı Mehmet Kıvanç ile okul ziyaretine gitti.

Erdoğan’ın başdanışmanı ve eski AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu ziyaret etti. İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün’ün de katıldığı ziyaret sırasında, heyete okulu gezdirenler arasında FETÖ üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan işadamı Mehmet Kıvanç’ın da yer alması dikkat çekti.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre; Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından İsrail Kışla’nın, 24 Kasım Öğretmenler Günü yaptığı ziyarete Adana Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye İhraçatcılar Meclisi Başkanvekili Zeki Kıvanç’ın yanı sıra kardeşi işadamı Mehmet Kıvanç da yer aldı.

Cumhuriyet’in ulaştığı mahkeme kararına göre, Mehmet Kıvanç FETÖ üyesi olmak iddiasıyla 24 Eylül 2016’da tutuklandı, 27 Ekim 2016’da tahliye edildi. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kıvanç, 13 Aralık 2018’de FETÖ üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararının gerekçesinde, “sanığın FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sohbet adı altındaki toplantılarına 17-25 Aralık sürecinden sonra da katılmaya devam ettiği” belirtilerek “sanığın 2014 yılının ortalarına kadar Kanuni Üniversitesi’nin mütevelli heyet üyeliğinde bulunduğu ve sanığın örgütle irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan AGİD isimli derneğe üyeliğinin bulunduğu” kaydedildi. Sanığın “örgüt mensubu olduğuna ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün organik ve hiyerarşik yapısı içerisinde aktif faaliyet gösterdiğine dair somut tanık ve gizli tanık anlatımları” bulunduğuna işaret edilen kararda, sanığın örgüt mensubiyeti, örgütün himmet toplantılarına katılarak örgüte yüksek miktarlarda himmet verdiği ve maddi yardımda bulunduğu konusunda tutarlılık gösterdiği savunuldu. Kararda, Kıvanç’ın “sohbet adı altındaki himmet, kurban bağışı toplama, gazete aboneliği yapmak için düzenlenen örgüt elebaşısının vaaz ve videolarının dinlenilip seyredildiği toplantılara 17-25 Aralık sürecinden sonra da katılmış olduğu”na vurgu yapıldı.

İLİM YAYMA ORTAKLIĞI

Kıvanç ile birlikte FETÖ’nün Adana yapılanması içerisinde yer aldığı gerekçesiyle 5 yıl 22 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu’nun, İlim Yayma Cemiyeti’nin Adana Şube Başkanı olarak seçilmesini daha önce Cumhuriyet gündeme getirmişti. FETÖ’den mahkûm edilen iki işadamının, İlim Yayma Cemiyeti’yle yakın ilişkide olması soru işaretlerine neden oldu.

"Erdoğan’ın başdanışmanı, FETÖ sanığıyla okul ziyaretinde" haberi, 28 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın başdanışmanı, FETÖ sanığıyla okul ziyaretinde haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın başdanışmanı, FETÖ sanığıyla okul ziyaretinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  2. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  3. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  4. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  5. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  6. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  7. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  8. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  9. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  10. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  11. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  12. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  13. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  14. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  15. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  16. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  17. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  18. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  19. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  20. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
Politika Haberleri