Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt!

Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt!

Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Da... Ali Babacan, AKP ile köprüleri atıp yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırırken, ayrı bir parti kurma çalışması yürüttüğü konuşulan Ahmet Davutoğlu’nun ne yapacağı merak ediliyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi,...

Ali Babacan, AKP ile köprüleri atıp yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırırken, ayrı bir parti kurma çalışması yürüttüğü konuşulan Ahmet Davutoğlu’nun ne yapacağı merak ediliyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın Davutoğlu'na "Parti kuruyormuşsun" diye sorduğunu Davutoğlu'nun da "Benim bir irade beyanım olmadı" dediğini aktardı.

Selvi, Hürriyet'te "Babacan’ın istifası, Erdoğan ile Davutoğlu’nun görüşmesi" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ali Babacan, AK Parti kuruculuğundan istifa ederek yeni partinin startını verdi" ifadesini kullandı.

Selvi'nin "Ali Babacan, AK Parti kuruculuğundan istifa ederek yeni partinin startını verdi. Zaten parti hazır. Programı yazıldı. İsmi konuldu. İş, kurucular kurulu üyelerinin belirlenmesine kaldı" dediği yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ali Babacan, AK Parti ile köprüleri atıp yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırırken, ayrı bir parti kurma çalışması yürüten Ahmet Davutoğlu’nun ne yapacağı merak ediliyor. Davutoğlu ile Erdoğan arasında Ramazan Bayramı’nda bir telefon görüşmesi gerçekleşiyor. “Hah tamam. Babacan olmadı ama Davutoğlu geliyor” diye düşünmeyin. Konuşma kısa sürede İstanbul seçimlerine ve yeni parti kurma konusuna kayıyor. Erdoğan, Davutoğlu’ndan tekrarlanan İstanbul seçimlerinde İstanbul’da çalışmasını istiyor. Davutoğlu, “Konya’dayım” karşılığını veriyor. Erdoğan tekrar İstanbul’a gelerek seçim kampanyasına destek vermesini isteyince Davutoğlu, “Bu tür kararları benimle istişare etmiyorsunuz” diyor. Cumhurbaşkanı bunun üzerine “Biz ilgili kurullarda konuştuk, istişare ettik” karşılığını veriyor. Davutoğlu, “İstişare edilenler zaten İstanbul’da çalışıyor” demekle yetiniyor.

Davutoğlu, 22 Nisan tarihinde 14 maddeden oluşan bir açıklama yapmıştı. Ayrıca ramazanda Diyarbakır’da bir iftar organizasyonuna katılıp konuşmuştu. Erdoğan bunları ima ederek “Konuşmalar yapıyormuşsun” diyor. Davutoğlu, “Bunlar sizin için sürpriz değil. Zaten görüşlerimi size sunmuştum” diye karşılık veriyor. Parti sorusu bu diyaloğun üzerine geliyor. Erdoğan “Parti kuruyormuşsun” diye soruyor. Davutoğlu, “Benim bir irade beyanım olmadı” diyor. Görüşme, Davutoğlu’nun “Ben sizi bayram için aramıştım. Bayramınız mübarek olsun”sözüne Erdoğan’ın “Bayramın mübarek olsun” yanıtı ile bitiyor. Her halinden sıcak bir görüşme olmadığı belli."

"Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt!" haberi, 09 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın ‘Parti kuruyormuşsun’ sorusuna Davutoğlu’ndan yanıt! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  2. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  3. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  4. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  5. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  6. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  7. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  8. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  9. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  10. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  11. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  12. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  13. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  14. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  15. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  16. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  17. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  18. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  19. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  20. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
Politika Haberleri