Eşini öldüren kadının davasında savcıdan tahliye talebi

Eşini öldüren kadının davasında savcıdan tahliye talebi

Eşini öldüren kadının davasında savcıdan tah... Güngören'de 25 Ağustos 2019'da eşi Kadir Ören'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hülya Ören'in davasında savcı...

Güngören'de 25 Ağustos 2019'da eşi Kadir Ören'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hülya Ören'in davasında savcı, mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Ören'in meşru müdafaa sınırlarını maruz görülebilecek bir korku ve panikle aştığının kabul edilmesi gerektiği gerekçe gösterilerek sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığı ifade edildi. Savcı, sanığın tahliyesini istedi.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanık Hülya Ören getirildi. Duruşmaya çeşitli kadın örgütleri ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporunu okudu. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora karşı beyanda bulunan sanık avukatları, Hülya Ören'in tahliye edilmesini talep etti.

SAVCI MEŞRU MÜDAFA DEDİ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Türker, maktulün sanığa darp ve şiddet uyguladığına dair iddiaları destekleyen doktor raporunun dosyada yer aldığını ifade etti. Mütalaada sanık Ören'in, Kadir Ören'i üç kez bıçakladığı ve eyleme kendiliğinden son verdiği, ambulansı ve polisi aradığı da gerekçe gösterilerek öldürme kastına dair delil bulunamadığı belirtildi. Savcı Türker, mütalaasında sanığın cinsel saldırılara karşı kendini korumaya çalıştığını ve meşru müdafaa sınırlarını maruz görülebilecek bir korku ve panikle aştığının kabul edilmesi gerektiğini gerekçe göstererek sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığını söyledi. Savcı sanığın tahliyesine karar verilmesini talep etti.

AİLESİNE OLAN HINCINI ÇIKARDI

Mütalaanın ardından söz verilen maktulün ailesinin avukatı, yazılı beyanda bulunduklarını belirterek “Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederiz" dedi. Sanık avukatları da sanığın tahliye edilmesi talebini yineledi. Mütalaayla ilgili kendisine söz verilen tutuklu Hülya Ören ise "Maktul ailesine olan hıncını, anne sevgisizliğini benden çıkardı. Beraatimi ve tahliyemi isterim" diye konuştu.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, mütalaaya karşı beyanda bulunulması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HÜLYA SAVUNMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Duruşmanın ardından adliye önünde sanık avukatı ve bir kadın grubu bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Avukat Selmin Cansu Demir, basın açıklamasında "Hülya uğradığı cinsel saldırı sonucunda yaşamını savunmak için buradaki davanın konusu olan eylemini gerçekleştirdi. Bugün savcılık mütalaası, Hülya'nın maruz kaldığı eylemler sonrasında yaşamını savunmak için bir savunma eylemi gerçekleştirdiğini ifade etti. Mahkeme savcılık mütalaasını dikkate almadı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi" şeklinde konuştu.

"Eşini öldüren kadının davasında savcıdan tahliye talebi" haberi, 13 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Eşini öldüren kadının davasında savcıdan tahliye talebi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eşini öldüren kadının davasında savcıdan tahliye talebi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Haberleri