Eski AKP'li vekilden deprem yaratacak iddia: Kayyum atamalarında sıra Mansur Yavaş’ta olabilir!

Eski AKP'li vekilden deprem yaratacak iddia: Kayyum atamalarında sıra Mansur Yavaş’ta olabilir!

Eski AKP'li vekilden deprem yaratacak iddia:... 22. dönem AK Parti milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, AK Parti’nin İstanbul yenilgisinin faturasını HDP üzerinden Kürtlere kestiğini savundu.

22. dönem AK Parti milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, AK Parti’nin İstanbul yenilgisinin faturasını HDP üzerinden Kürtlere kestiğini savundu. Kayyım atamalarının başka partilere de irayet edebileceğini söyleyen Ünsal, “Sırada Mansur Yavaş olabilir” dedi. İmamoğlu’nun Kürt seçmenden aldığı desteği hatırlatan Ünsal, “Diyarbakır, Mardin ve Van’ı ziyaret etmesi çok şık olur” ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Haber Ajansı’na konuşan Ünsal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçim kampanyasında “seçilirlerse mazbatayı alacaklar mı, alırlarsa çalışırlar mı” açıklamasını hatırlattı. Ünsal, kayyım atamalarının sürpriz olmadığını söyledi. Türkiye demokrasinin sorunlu olduğunu ama seçimlerin iyi-kötü yapıldığını ifade eden Ünsal, “AKP-MHP-Vatan Partisi’nden oluşan iktidar bloğunun hukuku ve demokrasiyi pervasızca çiğnediğini” öne sürdü.

İSTANBUL’UN FATURASINI KÜRTLERE KESTİ

İktidarın HDP’ye yönelmesinin bir nedeninin İstanbul seçimleri olduğunu belirten Ünsal, “HDP’ye yönelme konusunda bir devlet pratiği vardı zaten. Ama son yönelmenin en önemli sebeplerinden biri İstanbul seçimindeki muhalefet bloğundan en rahat yönelebilecek kesimin Kürtler olması. İstanbul’u kaybetmek AKP için çok büyük bir darbe oldu, hiç beklemiyorlardı. AKP’nin bu yenilginin faturasını HDP üzerinden Kürtlere kestiğini görüyoruz” dedi.

SIRADA MANSUR YAVAŞ OLABİLİR

Ünsal, kayyum atamalarının başka partilere de sirayet edebileceğinin mümkün olduğunu belirterek, en büyük risk altında olan belediyenin ise CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Ünsal, “Mansur Yavaş hakkında bir hukuki süreç yaşanıyor. Eğer o süreci Mansur Beyin belediye başkanlığına mal olacak şekilde sonuçlandırırlarsa – ki olmaz diyemiyorum – sırada Mansur Yavaş’ın olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

‘İMAMOĞLU DİYARBAKIR’A GİDERSE ŞIK OLUR’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da Diyarbakır, Van, Mardin illerini ziyaret etmesinin şık olacağını belirten Ünsal, “Hem onu seçen seçmenle kurduğu ilişkinin bir vefası gereği hem de politik pozisyon olarak kendisi de bir kayyum darbesine maruz kalmış ve bunu yenilenen bir seçimle tekrar mazbatasını almış bir belediye başkanına bu yakışır. Çok isabetli olur. Ekrem bey 23 Haziran seçimlerinden önce Doğu Karadeniz turu yapmıştı. Karadeniz turunu tamamladı Türkiye’nin Kürt illerine de gitse yakışır” ifadesinde bulundu.

‘BAŞKANLIK TARTIŞILDIĞI İÇİN KAYYUM ATANDI’

İktidarın HDP’ye kayyım ile yönelmesinin bir başka sebebinin seçimler ardından başkanlık rejiminin tartışmaya açılmasını olduğunu belirten Ünsal şunları söyledi: Güçlendirilmiş parlamenter sistem ya da denetleme sistemleri ile donatılmış etkili bir Meclis’in olduğu bir sisteme acilen geçilmesi gerekiyor. Muhalefet partileri eğer bir güç birliği yapıp bunu politik bir programa açıkça dönüştürebilirlerse, bundan sonra bu tür bir kayyum darbelerinin olmasının engellenmesi mümkün.

"Eski AKP'li vekilden deprem yaratacak iddia: Kayyum atamalarında sıra Mansur Yavaş’ta olabilir!" haberi, 22 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Eski AKP'li vekilden deprem yaratacak iddia: Kayyum atamalarında sıra Mansur Yavaş’ta olabilir! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski AKP'li vekilden deprem yaratacak iddia: Kayyum atamalarında sıra Mansur Yavaş’ta olabilir! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
    2. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
    3. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
    4. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
    5. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
    6. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
    7. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
    8. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
    9. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
    10. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
    11. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
    12. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
    13. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
    14. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
    15. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
    16. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
    17. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
    18. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
    19. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
    20. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
    Politika Haberleri