Osmangazi Üniversitesi’nde ’FETÖ’ cinayeti: 4 kişi öldürüldü!

Osmangazi Üniversitesi’nde ’FETÖ’ cinayeti: 4 kişi öldürüldü!

Osmangazi Üniversitesi’nde ’FETÖ’ cinayeti: ... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde silahlı bir saldırı olduğu, saldırıda yaralananlar olduğu bildirildi. Son dakika gelen bilgilere göre üniversitede görev yapan 4 kişi haya

Eskişehir’deki  Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne elinde tabancayla gelen araştırma görevlisi Volkan B., 4 akademik personeli öldürdü. Volkan B., fakülteye gelen polislere elindeki tabancayla teslim oldu. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırgan Volkan B.’nin Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden geldiğini belirterek, "Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi. Eğitim Fakültesi Dekanı’nın makamına elinde tabancayla girmiş. Makamında bulamayınca yan odadaki dekan yardımcısını vuruyor. Araştırma görevlilerini ve öğretim görevlisini vurduktan sonra tabanca tutukluk yapınca fakülteden ayrılıyor" diye konuştu.
Eskişehir’deki katliamın failinin ifadesi ortaya çıktı
Bugün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi’nin Meşelik Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi’ne gelen araştırma görevlisi Volkan B., dehşet  saçtı. Fakültenin 2’nci katına çıkan Volkan B., burada cebinden tabancasını çıkarıp, odasına girdiği fakülte sekreteri Fatih Özmutlu’yu vurdu. Ardından yan odaya geçen Volkan B., buradaki Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın’a ateş etti. Volkan B., ardından 3’üncü kata çıktı ve buradaki odada bulunan araştırma görevlileri Serdar Çağlar ve Yasir Armağan’a da art arda ateş etti. Silah sesleriyle fakültede büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 
Osmangazi Üniversitesi’ndeki katliamdan kurtulan Prof. Ayşe Aypay: Volkan’ı korumanın bedelini kim 

Volkan B., fakülte binasının kapısına gelen polislere elindeki tabancayla birlikte teslim oldu. Gözaltına alınan araştırma görevlisi Volkan B., sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gelen sağlık ekipleri ise Volkan B.’nin vurduğu 4 kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi.

Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Volkan isimli araştırma görevlimiz dekan beyin odasına girmiş. Dekan bey odada yokmuş tesadüfen fakülte sekreterimiz odadaymış, Fatih beyi vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımıza ateş etmiş. Daha sonra üst katta 2 araştırma görevlisini vurmuş. Elinde silahla fakülteden çıkmış. Uzaklaşırken polis yakalamış. 4 vefatımız var. Başımız sağ olsun" dedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırganla ilgili ise şunları söyledi:

"Yükseköğretim Kanunu’nun 35’inci maddesi kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden doktora yapmak üzere üniversitemize geldi. Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi. Eğitim Fakültesi Dekanı’nın makamına elinde tabancayla girmiş. Makamında bulamayınca yan odadaki dekan yardımcısını vuruyor. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisini vurduktan sonra tabanca tutukluk yapınca fakülteden ayrılıyor."

VALİ ÖZDEMİR: 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, araştırma görevlisi Volkan B. tarafından 4 akademik personelin tabancayla vurularak, öldürüldüğü Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, saldırıya ilişkin bilgi aldı. Fakülte binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Özdemir, savcılığın olaya el koyduğunu belirterek, "Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde üzücü bir olay meydana geldi. Volkan B. adında araştırma görevlisi, fakültenin dekan yardımcısı ile 2 araştırma görevlisi ve fakülte sekreteri olmak üzere 4 kişiyi silahla öldürdü. Başsavcılığımız 3 savcı görevlendirdi. Olayın araştırması yapılıyor. Çok yönlü araştırma yapıldıktan sonra sebepleriyle ilgili geniş bilgi verilecek. Görevde olan bir kişiydi. Son derece üzüntülüyüz. Başsavcılığımız olaya el koydu" diye konuştu.

12-023.jpg

AKADEMİSYEN AYŞE ALPAY: VOLKAN’I KORUYANLAR ŞİMDİ NE DİYECEK?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Prof Dr. Ayşe Aypay, saldırıdan kıl payı kurtulduğunu, zanlıyla ilgili bir buçuk yıldır şikayetçi olduklarını söyledi.

Aypay, "Saldırgan başkalarına iftira atan bir FETÖ’cüydü. Vatan hainini korudular. Rektörlük hakkında, YÖK hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. İşlem yapmadılar. Volkan Bayar denilen gerçek anlamda vatan hainini korudular" dedi. Eğitim Fakültesi’nde bugün öğleden sonra ve yarın yapılacak tüm sınavlar ertelendi.
 SALDIRGAN VE YAŞAMINI YİTİRENLER
Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Arş.Gör.Dr. Serdar Cağlak silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

34-002.jpg

4 KİŞİYİ ÖLDÜREN SALDIRGAN VOLKAN BAYAR:

76.jpg

’FETÖ’CÜ DİYE TACİZ EDİYORDU’
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada saldırgan Volkan Bayar hakkında çarpıcı bilgiler verdi.
YÖK’ün ÖYP programı kapsamında ESOGÜ’ye geldiğini belirten Rektör Gönen, saldırganın akademik personel hakkında daha önce ’FETÖ’cü’ diyerek sözlü tacizde bulunduğunu ve hakkında soruşturma sürdüğünü söyledi. Rektör Gönen "Şahıs sorunlu bir kişiydi" dedi. 

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ
Saldırının ardından Osmangazi Üniversitesi’nde eğitime bir gün ara verildi ve sınavlar iptal edildi.

Olay sonrası görüntüler:

"Osmangazi Üniversitesi’nde ’FETÖ’ cinayeti: 4 kişi öldürüldü!" haberi, 05 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Osmangazi Üniversitesi’nde ’FETÖ’ cinayeti: 4 kişi öldürüldü! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Osmangazi Üniversitesi’nde ’FETÖ’ cinayeti: 4 kişi öldürüldü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri