Essen-Steele‘de Neonaziler birlikte protesto edilecek

Essen-Steele‘de Neonaziler birlikte protesto edilecek

Essen-Steele‘de Neonaziler birlikte protesto... Almanya‘da ardı arkası gelmeyen ırkçı, sağcı gruplar toplumsal barışı tehdit etmeye devam ediyor.Mehmet Tanlı / ABCEssen-Steele‘ deki Neonazi yapılanmasına karşı bu hafta sonu Cumartesi günü ‚‘‘ Der Pott unteilbar...

Almanya‘da ardı arkası gelmeyen ırkçı, sağcı gruplar toplumsal barışı tehdit etmeye devam ediyor.

Mehmet Tanlı / ABC

Essen-Steele‘ deki Neonazi yapılanmasına karşı bu hafta sonu Cumartesi günü ‚‘‘ Der Pott unteilbar yani Ruhr Havzasını bölemezsiniz‘‘ sloganıyla bir karşı Protesto mitingi düzenlenecek. 14.09.2019 tarihinde Grendplatz‘ da saat 16.3 da başlayacak olan Miting çağrısının bir diğer Sloganı‘ da ‚‘‘ Sağcı Halk direnişçilerini Essen-Steele ve hiç bir yerde istemiyoruz‘‘

İki yıldan beri kendilerini ‚‘‘ Steeleli Gençler ‚‚ olarak niteleyen, tanıtan eşgali belirsiz çoğunluğu erkeklerden oluşan yabancı düşmanı bir grup Essen-Steele‘ de devriye gezmekte. Bu gruptan olanlar kendilerini Halkın direnişçileri, savunucuları olarak görüyor, komşu şehirler olan Mönchengladbach, Düsseldorf ve Köln‘ de kendilerine yakın olan gruplarla diyaloğu gözlerden kaçmıyor. Karmaşık yapılı bu sağcı Grubun çekirdeğini Rockçular, fanatik taraftar grupları oluşturuyor. Yaptıkları yürüyüşlerle sokağa hakim olmak ve aşırı sağ, ırkçı görüşü topluma empoze etmeye çalışıyorlar.

STK Fikir Atölyesi mitinge destek verecek

Steeler Gençler birahanelerde kavga çıkarıyor, telefonla taraftar topluyor kavgaya devam ediyorlar, kendilerine kızan insanları tehdit edip, evlerine kadar takip edip onların fotoğraflarını çekiyor, birbirlerini Hitler selamıyla selamlıyorlar.

Cumartesi günkü karşı mitingi organize edenler bu Gençlerin asla zararsız gençler olarak görülmemesini, farklı düşünen, etnik ve inançsal kökenden olanlara karşı kin besledikleri, toplumsal çatışmalardan korktuklarını bu nedenle de bu sefer tüm Essen ve çevresindeki demokrat, barış içinde birlikte yaşamdan yana olanları yürüyüşe katılıma çağırdılar. Essen-Steele‘ deki sağçı hücreleri protestoya Başkanlığını Erdal Tekin‘ in yaptığı Ruhr Havzasında faaliyet gösteren partiler, inançlar üstü bir Türkiyeli Sivil Toplum kuruluşu olan ‚‘‘ Fikir Atölyesi e.V( FA) ‘‘

da destek sözü verdi. Yurttaşlarımızı protesto yürüyüşüne kanalize, mobilize etmeye çalışan FA yöneticisi Müge Erciyas‘ ta ‚‘‘ Yeni Solingen faciaları olmadan, bir göçmen aile daha yakılmadan, şimdi faşizme karşı omuz omuza yürümek zamanıdır‘‘ diyerek mitinge katılım çağrılarını yeniledi.

İnsan haklarına saygılı, açık, özgür ve dayanışmacı bir toplum, çok çeşitlilik için her türlü dışlama ve ayrımcılığa , faşizme, İslam, Yahudi, kadın, roman ve eşcinsel düşmanlığına karşı birlikte yapılacak protestoya civarda oturan göçmenlerin ve Türkiyelilerinde katılması ısrarla arzu edilmektedir.

"Essen-Steele‘de Neonaziler birlikte protesto edilecek" haberi, 12 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Essen-Steele‘de Neonaziler birlikte protesto edilecek haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Essen-Steele‘de Neonaziler birlikte protesto edilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
    2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
    3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    Dünya Haberleri