Fatih Terim'den Real Madrid maçı öncesi açıklama: Zidane ismi tartışılamaz

Fatih Terim'den Real Madrid maçı öncesi açıklama: Zidane ismi tartışılamaz

Fatih Terim'den Real Madrid maçı öncesi açık... Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu kapsamında bugün Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak olan...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu kapsamında bugün Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak olan maç saat 22.00'de başlayacak. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında 'Grup sıralamasında en kritik maçlardan biri. İspanyol basını ve bütün dünya da Real Madrid'in grupta 4'üncü sırada olmasına alışık değil. Adınız Real Madrid ise bu sıralamada bulunmak gündem oluyor. Bizim için de çok önemli bir maç. Kazandığımız veya kaybettiğimiz de ne durumda olacağımızı biliyoruz' açıklasında bulundu.

'ZINEDINE ZIDANE İSMİ TARTIŞILMAZ'

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane hakkında övgü dolu sözlerde bulunan Fatih Terim, "Zinedine Zidane ismi dünya futbolunda tartışılabilir bir isim değil. Tüm takımlarda böyle inişler çıkışlar olabilir. Zaten son Mallorca maçına kadar Real Madrid ligde liderdi. Bunlar büyük takımlarda yaşanabilecek süreçler. Zidane bu zor durumu atlatabilecek bilgi, birikim ve tecrübede bir hoca. Bizden sonra Barcelona ile oynayacakları El Clasico maçının ertelenmesi onları mental olarak rahatlatmıştır, onlara avantaj sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

'HER AN HER SANİYE OYUNA KONSANTRE OLMALIYIZ'

Real Madrid'e karşı oyunun hiçbir anında konstrasyonlarını kaybetmemeleri gerektiğini belirten Terim, "Yarın Real Madrid'i mutlaka ve mutlaka konfor alanının dışına taşımalıyız. Ne zaman topu kontrol edeceğiz, ne zaman geçiş hucümu yapacağız bunları iyi planladık. Adam ve alan markajnın en üst düzeyde olması gereken maçlardan biri. Oyunun her yönünü oynayabilen bir takım ile karşılaşacağız. Tabii ki top rakipteyken takım olarak defansif problemleri var. Biz de bunu iyi değerlendirmeliyiz. 90 dakika konsantrasyonumuzu bırakmamamız gerekiyor. Böyle maçlarda konsantrasyon kaybının telafisi olmaz, bunu zaten Paris-Saint Germain maçında gördük. 55-60 gibi yüzdede topun kendisinde olmasını isteyen bir takım, her an her saniye oyuna konsantre olmalıyız. Kolay top kaybı, merkezde kaybedilen toplar bizim için çok sıkıntı yaratabilir. Dikkat etmeliyiz Real Madrid'e. Kenarları iyi kullanıyorlar, geçiş hucumları çok etkili. Hazard, Benzema, Vinicius gibi önde hücum silahları var, çok tehlikeli bir takım. Başlangıçla birlikte 90 dakikayı çok iyi oynamalıyız" şeklinde konuştu.

'YARIN KAYBETMEKTEN KORKMADAN OYNAMALIYIZ'

Yarın Real Madrid'e karşı oynamalarının oyuncuları için şans olduğunu ifade eden Fatih Terim, "Böyle maçlarda şunu söylerim oyuncularıma, bu bir şanstır. Özellikle oyuncularımızın kendini gösterme çabası, dünyanın bu maçı izliyor olması onları daha ön plana çıkarıyor. Oyuncularımızın konsantre olması gerekiyor. Real Madrid gibi bir takıma kaybedersen kimse onlara bir şey demez. Paris-Saint Germain maçında da maç sonu taraftarlarımız takımı tribüne çağırdı. Bu pek alışık olduğumuz bir şey değil ama taraftar o gün bu takımın mücadelesini gördü. Yarın da kaybetmekten korkmadan oynamamız gerekiyor. İyi oyun oynamamız gerekiyor. Oyuncularımın tamamen konsantre olması lazım. Real Madrid olur, Barcelona olur, PSG olur, Manchester olur. Her zaman gelmez, geldiği zaman da iyi değerlendireceksin" diye konuştu.

'TARAFTARLARIMIZIN SAHAYI CEHENNEME ÇEVİRECEĞİNDEN ŞÜPHEM YOK'

Yarın oynanacak Real Madrid maçını taraftarlarının oluşturacağı atmosferle kazanmak istediklerini ifade eden Fernando Muslera, "Taraftarlarımızı arkamıza alıp mücadele etmek bize ekstra güç veriyor. Bu Fenerbahçe, Beşiktaş hangi rakibimiz olursa olsun zor bir durum. Taraftarlarımızla birlikte motivasyonumuz da çok farklı oluyor. Yarın da taraftarlarımızın o sahayı cehenneme çevireceğinden hiç şüphemiz yok" dedi.

Taraftarlarının desteğiyle yarın Real Madrid'e karşı en iyi sonucu almak istediklerini söyleyen Muslera, "Real Madrid'e karşı oynuyoruz. Grubun en önemli maçlarından biri. Taraftarlarımızın da bu maçı sabırsızlıkla beklemesinden doğal bir şey yok. 2013 yılında da eşleştiğimiz maçlarda da onları eliyorduk, o gün taraftarımızın desteğiyle muhteşem bir maç oynamıştık, yarın da yılın maçı demeyelim ama çok önemli bir maç oynayacağız. Taraftarlarımızın oluşturacağı atmosferle yarın en iyi sonucu almak istiyoruz. Real Madrid ile bu kadar maç yapmak şampiyon takım olduğumuzu, Şampiyonlar Ligi takımı olduğumuzu gösteriyor. Böyle büyük bir takıma karşı sahaya çıkmak bizi gururlandıyor ve heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.

"Fatih Terim'den Real Madrid maçı öncesi açıklama: Zidane ismi tartışılamaz" haberi, 22 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Fatih Terim'den Real Madrid maçı öncesi açıklama: Zidane ismi tartışılamaz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Terim'den Real Madrid maçı öncesi açıklama: Zidane ismi tartışılamaz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  2. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  3. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  4. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  5. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  6. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  7. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  8. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  9. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  10. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  11. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  12. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  13. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  14. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  15. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  16. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  17. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  18. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  19. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  20. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
Spor Haberleri