Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu

Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu

Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu Avukat Begüm Kocamaz Şahin, Fatih Tezcan’ın Twitter hesabında paylaştığı ,“... CHP’nin hileleri patlar, seçim sonucu değişir ama CHP, HDP, Ekrem İmamoğlu ve kuyrukları kabul etmez, 'Oyla değilse zorla!' derlerse, Marmara’yı...

Avukat Begüm Kocamaz Şahin, Fatih Tezcan’ın Twitter hesabında paylaştığı ,“... CHP’nin hileleri patlar, seçim sonucu değişir ama CHP, HDP, Ekrem İmamoğlu ve kuyrukları kabul etmez, 'Oyla değilse zorla!' derlerse, Marmara’yı kan götürse de İstanbul’u vermeyiz." ve “FETÖ Kemalizm’in Özbeöz evlâdıdır! Bu ülkede 2 vesayet vardır ve bunlar gizli ortaktır: Kemalist Terör Örgütü ve Fetullahçı Terör Örgütü! Dün bunları söylediğimde birileri inanmıyordu! Bugün? YSK Hâkimleri Türk Devleti’ne FETÖ ile birlikte Yargı Darbesi yapıyor ve hepsi Kemalist!" ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fatih Tezcan, 3 Nisan günü twitter hesabından 31 Mart yerel seçimlere dair yaptığı paylaşımda korkunç ifadelerde bulunmuştu.  Tezcan attığı mesajlarında “Oyla değilse zorla derlerse, Marmara'yı kan götürse de İstanbul'u vermeyiz… FETÖ Kemalizm'in Özbeöz evlâdıdır. Bu ülkede 2 vesayet vardır ve bunlar gizli ortaktır: Kemalist Terör Örgütü ve Fetullahçı Terör Örgütü. Dün bunları söylediğimde birileri inanmıyordu. Bugün? YSK Hâkimleri Türk Devleti'ne FETÖ ile birlikte Yargı Darbesi yapıyor ve hepsi Kemalist” ifadelerine yer vermişti. İstanbul Barosuna kayıtlı avukat Begüm Kocamaz Şahin, Tezcan'ın olay yaratan paylaşımları için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

“RAKİP PARTİNİN SEÇMENLERİNİ ÖLDÜRME ÇAĞRISINDA BULUNDU”

Avukat Begüm Kocamaz Şahin, dilekçesinde Fatih Tezcan'ın skandal sözlerine yer vererek bu paylaşımlarda ‘Halkı kin ve düşmanlığa sürükleme’ ‘Hakaret’ ‘Suç işlemeye tahrik’ ve ‘Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret’ suçlarının unsurları bulunduğuna yer verdi.  Avukat Şahin dilekçesinde şu detaylara dikkat çekti: “Şüpheli gazeteci yazar Fatih Tezcan 53.900 takipçisi bulunan twitter hesabında yapmış olduğu paylaşımları ile her ne kadar hukuken ifade özgürlüğü sınırsız olsa da, şüphelinin beyanları ifade özgürlüğünün ötesinde kamu barışına zarar veren niteliği haiz olmasından dolayı, TCK md. 216 ve TCK md. 214’te düzenlenen suçlar işlenmiştir. Halkı kin ve düşmanlığa sürükleme suçunda, sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip tahrik edilen ve aleyhe tahrikin yöneldiği farklı halk kesimleri, suçun maddi konusunu oluşturmaktadır… ‘Kan götürme’ ibaresiyle resmen seçmen kitlelerine, özellikle kendisinin destek verdiği siyasi partinin seçmenlerine, rakip partinin seçmenlerini öldürme çağrısında bulunarak, TCK md. 214’te düzenlenen suç işlemeye tahrik suçunu işlemiştir.”

‘İÇ SAVAŞ ÇAĞRISI YAPTI’

Dilekçesinin devamında avukat Şahin, yerel seçimlere binaen oy sayımlarında tartışmaların devam etmekte olduğunu hatırlatarak, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi arasındaki seçim özelindeki gerginliğin yaşanmakta olduğu süreçte, Fatih Tezcan'ın sosyal medyasındaki ifadelerinin kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike ortaya çıkardığını vurguladı.

Avukat Begüm Kocamaz Şahin, “Halkın bir kesimi üzerinde tahrik konusu öldürme fiilinin işleneceği hususunda duyulan endişeyi haklı kılacak etki oluşturmaktadır. Bunun en belirgin örneği çeşitli sosyal medya platformlarında, bu paylaşımların ‘Fatih Tezcan’ın iç savaş çağrısı' olarak kişiler üzerinde oluşturduğu iç savaş çağrısıdır.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Atatürkçü düşünceyi savunan toplumun bir kesimine açıkça ‘Terörist’ diye hakaret edildiğini belirten avukat Begüm Kocamaz Şahin, “Fatih Tezcan, Atatürk'ün hatırasına alenen sövmüş ve hakaret etmiştir. FETÖ terör örgütü ile bağdaştırmıştır. Terörizm yakıştırması seçim sürecinde bu şekilde yapılması, toplumun farklı kesimleri arasında kin ve düşmanlık yaratacak niteliktedir” dedi.

“SORUŞTURMA BAŞLATILIR VE HAK ETTİĞİ CEZAYI ALIR”

Sözcü'ye açıklamada bulunan avukat Begüm Kocamaz Şahin “Fatih Tezcan isimli şahsın twitterdaki paylaşımları toplumun algısına ‘Fatih Tezcan'ın İç Savaş Çağrısı' olarak sirayet etmiştir. Henüz İstanbul'a ilişkin seçim sonuçları netlik kazanmamışken, Tezcan'ın paylaşımları halkı kin ve düşmanlığa sürüklemekte, resmen birbirine rakip parti seçmenlerini, birbirilerini öldürmeye tahrik etmektedir. Bu nedenle Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundum. Umuyorum ki seçim gerginliğinin doruk noktasına ulaştığı şu günlerde toplumu daha da gerginliğe sürükleyen bu paylaşımlardan dolayı bu kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca gereken soruşturma başlatılır ve hak ettiği cezayı alır” diye konuştu.<>

"Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu" haberi, 13 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Haberleri