Fetullah Gülen’in şikayetiyle hapis cezası alan Barış Pehlivan, davayı Tele1’e değerlendirdi

Fetullah Gülen’in şikayetiyle hapis cezası alan Barış Pehlivan, davayı Tele1’e değerlendirdi

Fetullah Gülen’in şikayetiyle hapis cezası a... Tele1 televizyonlarında yayınlanan Gün Bitiyor programında Murat Taylan’ın konuğu olan Odatv Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, Feytullah Gülen’e hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı hapis cezasını değerlendirdi.Feytullah...

Tele1 televizyonlarında yayınlanan Gün Bitiyor programında Murat Taylan’ın konuğu olan Odatv Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, Feytullah Gülen’e hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı hapis cezasını değerlendirdi.

Feytullah Gülenin şikayeti üzerine açılan davadan ceza alan, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, canlı telefon bağlantısı ile Gün Bitiyor programına bağlanarak hakkındaki kararı yorumladı.

Barış Pehlivan, Murat Taylan'ın "Feytullah Gülen hala Türkiye'de birilerini cezaevine koyabilecek konumda mı?" sorusunu şöyle cevapladı:

FEYTULLAH GÜLEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

"Dava 2011 yılında açılan bir dava ve ben o esnada Feytullahçıların kurduğu Odatv davası kapsamında tutukluyum. Yine 2012 de bana 5 aylık bir caza veriliyor ama hükmün açıklanması geri bırakılıyor. O sırada ben Odatv'de Recep Tayip Erdoğan ilgili yaptığım bir haberden dolayı, Erdoğan'a hakaret ettiğim iddiasıyla 11 ay hapis cezasına çarptırılıyorum. Bu dava ayrı bir dava ve ceza da ayrı bir ceza. Ve yargı bana diyor ki, sen Erdoğan'a karşı bir suç işledin bundan dolayı senin zamanındaki Feytullah Gülen davanı durdurmuştuk şimdi yeniden açıyoruz.  2019 Türkiyesi'nde ben Erdoğan'dan ceza aldığım için ayrıca Feytullah Gülen'den de ceza almış oluyorum. Özeti böyle..."

'FETÖ İLE MÜCADELE ADI ALTINDA...'

"Barış Terkoğlu ile ilgili bir kitap yazdık. Biz o kitapta da anlattık. FETÖ ile mücadele adı altında Türkiye'deki hukuk sisteminde çok ama çok skandal şeyler yapılıyor. FETÖ'den boşalan koltuklara başka cemaat ve tarikatlar yerleştiriliyor. Bunları belgeleriyle, dava dosyalarıyla yazdık. Bugün Türk hukuku beni bu davadan berat ettiremedi. Benim hapis tehdidiyle karşı karşıya kalmamı sağladı. İstediğiniz kadar kanuna sığının buda Türkiye'nin son 15 yıllık hukuk garabetinin bir sonucunu yaşıyoruz."

'HAPİS YATANI HAPİSLE KORKUTAMAZLAR'

"Ergenekon davası bitti, peki yansımaları ne olacak? Hukuka verdikleri zarar ne olacak? Benim hapis yatmam çok önemli değil, ben tam 19 ay hapis yatmış yatmış biriyim ve hapis yatanı hapisle korkutamazlar. Ben işin şurasındayım Türkiye'deki hukuk, Türk adalet sistemi, ancak ben gazeteciyim diye sesimi duyurabiliyorum. Bu sistem sesini duyuramayan sıradan bir vatandaşa neler yapabilir ben bunu düşünüyorum. Benim en çok düşündüğüm şey de bu açıkçası."

'FETÖ İLE MÜCADELE KOCA BİR BALON'

"2019 Türkiyesi'nde Feytullah Gülen'in şikayeti üzerine açılan davada, yazdığım haberlerimden dolayı hapis cezası ile cezalandırılıyorum. Ama itiraz yolu açık umarım buradan geri döner. Hukuka altınçağ diyenler var günümüzde. Benim gazetecilik hayatım Feytullahçı çete ile mücadele ile geçti. Ve bugün hukuk sistemi bi şekilde, bizim dediklerimizi yıllardır haykırdıklarımızı kendilerinin de bi biçimde söylediklerini ve hukuk alanında mücadele ettiklerini söylüyorlar ama bu karar gösteriyor ki bunların hepsi koca bir balon."

"Fetullah Gülen’in şikayetiyle hapis cezası alan Barış Pehlivan, davayı Tele1’e değerlendirdi" haberi, 03 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Fetullah Gülen’in şikayetiyle hapis cezası alan Barış Pehlivan, davayı Tele1’e değerlendirdi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fetullah Gülen’in şikayetiyle hapis cezası alan Barış Pehlivan, davayı Tele1’e değerlendirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  2. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  3. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  4. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  5. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  6. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  7. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  8. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  9. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  10. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  11. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  12. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  13. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  14. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  15. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  16. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  17. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  18. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  19. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  20. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
Haberleri