Fransa Kazısında Bulunan 5,500 Yıllık İskeletler, İşkence ve Ritüellere Işık Tutuyor

Fransa Kazısında Bulunan 5,500 Yıllık İskeletler, İşkence ve Ritüellere Işık Tutuyor

Fransa Kazısında Bulunan 5,500 Yıllık İskele... Fransa'da 5,500 yıl öncesine ait iki kadın iskeleti, işkenceye işaret ediyor. İskeletlerde görülen olağandışı pozisyonlar, eski ritüellerin izlerini taşıyor. Araştırmacılar, Avrupa genelinde benzer vakalara ulaştı. İskeletlerin bulunduğu bölge, ritüellerin düzenlendiği bir alan olarak belirlendi.

Fransa'da yapılan bir kazıda bulunan 5,500 yıllık iki kadın iskeleti, tarihi işkence ve ritüel uygulamalarına ışık tutuyor. İskeletlerin olağandışı pozisyonları, eski dönemlerdeki gizemli uygulamaları gün yüzüne çıkarıyor. Araştırmacılar, Avrupa genelinde benzer vakaları inceleyerek ilginç bulgulara ulaşıyor.

Fransa'da bir kazı sırasında bulunan ve 5 bin 500 yıldan daha uzun bir süre önce yaşamış iki kadına ait olduğu belirtilen iskeletler, günümüzde İtalyan mafyasının da kullandığı işkence yöntemlerine işaret ediyor. Bir Duvar haberine göre; iki kadının muhtemelen "incaprettamento" olarak adlandırılan, kişinin boğazı ile ayak bileklerinin birbirine bağlandığı ve bacaklarının konumu dolayısıyla kendilerini boğdukları bir yöntemle öldürüldüğü düşünülüyor. Yapılan inceleme, kadınların bir "kurban etme ritüeli" kapsamında bağlanarak canlı gömüldüğünü gösteriyor.

CNN International'ın aktardığına göre, araştırmacılar, 1985 yılında Fransa'nın güneyindeki Saint-Paul-Trois-Châteaux kasabasında bulunan üç kadın iskeletinin "olağandışı" pozisyonlarını inceledi. İskeletler üzerinde yapılan inceleme, bu kadınlardan ikisinin işkence sonucu hayatını kaybetmiş olabileceğini ortaya koydu.

Araştırmacılar, bu süreçte ayrıca Avrupa'daki diğer arkeolojik kazı alanlarında bulunan iskeletleri de inceledi ve Fransa'daki vakaya benzer 20 başka olay daha tespit etti.

Öte yandan, Fransa'daki kazı alanındaki üçüncü kadın ise normal bir gömülme pozisyonundaydı. Araştırmanın yazarlarından biyoloji antropoloğu Éric Crubézy, "Onun nasıl öldüğünü bilmiyoruz. Ama üç kadını aynı mezara koyduklarını söyleyebiliriz" dedi.

İskeletlerin bulunduğu bölge, yaz ekinoksunda Güneş'in doğuşuyla, kış ekinoksunda ise batışıyla bir hizada yer alıyor. Araştırmaya göre, bu, kazı alanının, mevsim geçişlerinde insanların da kurban edilmiş olabileceği ritüellerin düzenlendiği bir bölge olabileceğini gösteriyor. Crubézy, diğer bölgelerdeki benzer iskeletlere işaret ederek, "Avrupa'nın farklı bölgelerinde aynı kurban etme tipi vardı. Bu, acımasız olduğu için çok farklı... Kan yok ve hiç kimse birbirini öldürmüyordu. İnsanlar kendi kendilerini öldürüyordu" dedi. Fransa'daki kadınların da mezardaki pozisyonlarından hareketle, zorla mezara konulmuş olabilecekleri düşünülüyor.

"Fransa Kazısında Bulunan 5,500 Yıllık İskeletler, İşkence ve Ritüellere Işık Tutuyor" haberi, 17 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Fransa Kazısında Bulunan 5,500 Yıllık İskeletler, İşkence ve Ritüellere Işık Tutuyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fransa Kazısında Bulunan 5,500 Yıllık İskeletler, İşkence ve Ritüellere Işık Tutuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:46 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Nisanda Düştü: Conference Board Verileri
  2. 19:43 Meteoroloji'den İzmir için açıklama!: 1 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
  3. 19:41 Reynmen, Sevgilisine Evlilik Teklifi Etti! Evleniyor!
  4. 19:25 Şükrü Deviren Mal Varlığını duyurdu
  5. 19:25 Tatil günü için sağanak uyarısı geldi: Etkisi artacak
  6. 19:24 İstanbul Barosu 1 Mayıs hakkında açıklama yaptı!: İşte detaylar
  7. 19:19 Ekonomistler borsa uyarısı yapıyor!: Garanti BBVA karı git gide yükseliyor!
  8. 19:15 Emeklilik sistemi değişiyor mu?: İşte detaylar
  9. 19:13 Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
  10. 19:06 ABD'den İsrail'in Refah'a Olası Kara Saldırısına Tepki: Güvenlik Öncelikli!
  11. 19:03 Sosyal Yardım Alan Haneler Türkiye'de Yüzde 52 Arttı: Yoksulluk Riski Büyüyor
  12. 18:58 Borsa günü negatif bir seyirle noktaladı
  13. 18:56 Emekliye yine bir kötü haber geldi!: Yapılacak zam oranı resmen altüst edecek!
  14. 18:53 McDonald's'ın 2024 İlk Çeyrek Performansı: Gelir Artışı ve Uluslararası Zorluklar
  15. 18:50 KKM Girişi ve Çıkışı: TL'nin Yolculuğu ve TCMB'nin 833.4 Milyar TL'lik Zararı
  16. 18:49 Aldatıldığını kabul etti! Kibariye'den tartışılacak o sözler!
  17. 18:47 Fenerbahçe'nin Yıldızı Ferdi Kadıoğlu, Bayer Leverkusen'in Hedefinde!
  18. 18:43 Green Card sonuç tarihleri merak ediliyor!: Green Card başvuru sonuçları ne zaman çıkacak?
  19. 18:43 Türkiye'de Sigara Devi BAT, Satış Noktalarındaki Kâr Oranlarını Düşürdü: İddialar Yalanlandı
  20. 18:40 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı!: İşte detaylar
Dünya Haberleri