Muslera kurtardı Galatasaray attı: Şampiyonluk yarışı daha bitmedi

Muslera kurtardı Galatasaray attı: Şampiyonluk yarışı daha bitmedi

Muslera kurtardı Galatasaray attı: Şampiyonl... Muslera’nın müthiş kurtarışlarının damga vurduğu maçta Galatasaray 5-0 yenmeyi başardı. Galatasaray’ın son transferlerinden Diagne de gol atmasına rağmen VAR sisteminde ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal oldu. 90. Dakika Diagne...

Muslera’nın müthiş kurtarışlarının damga vurduğu maçta Galatasaray 5-0 yenmeyi başardı. Galatasaray’ın son transferlerinden Diagne de gol atmasına rağmen VAR sisteminde ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal oldu. 90. Dakika Diagne bir kez daha pozisyona girdi ve golünü attı Galatasaray 5-0 lık skorla galibiyeti kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray ile Antalyaspor karşılaştı. Henüz 5. dakikada Antalyaspor’un genç yıldızı Doğukan’ın vuruşunda Muslera gole izin vermedi. 17’de Feghouli’nin şutu savunmaya çarparak yön değiştirerek ağlara gitti ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

34’te Muslera kornerden gelen ortaya vurulan kafa sonrası mutlak bir golü önledi. 40. dakikada bu kez Doukara harika vurdu, Muslera kalesinde bir kez daha devleşti ve ilk yarı 1-0 sona erdi. Antalyaspor ikinci yarıda da beraberlik golü için bastırmaya devam etti. 61’de Diego’nun sert şutunu kurtaran Muslera, 2 dakika sonra Doğukan’ın direkten dönen kafa vuruşu sonrası Diego’nun nefis volesinde yine gole izin vermedi.

Bu pozisyonun hemen ardından Galatasaray, Belhanda’nın pasını bekletmeden kaleye gönderen Onyekuru ile skoru 2-0’a getirdi. 68’de ise Badou Ndiaye ağları havalandırdı ve durum 3-0 oldu.

Dakikalar 78’i gösterdiğinde konra atak yakalayan Galatasaray’da Feghouli’nin pasında Onyekuru golünü atarak farkı dörde çıkardı: 4-0.

<>

87’de Diagne’nin ağlara giden vuruşunun ardından VAR incelemesi sonrası hakem Arda Kardeşler ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 90+4’te bu kez golü geçerli sayılan Diagne, Galatasaray’ın 5-0’lık galibiyetini ilan eden isim oldu. Bu sonuçla Galatasaray puanını 49’a yükseltirken, Antalyaspor ise 32 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Antalyaspor’u konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’de geçen hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçta görev alan oyunculardan Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Selçuk İnan’ı yedeğe çekerken, bu futbolcuların yerine cezası biten Mariano Filho ile Emre Akbaba ve Mbaye Diagne’yi Antalyaspor karşısında ilk 11’de görevlendirildi.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Yuto Nagatomo ile Fernando Reges ve Sinan Gümüş müsabakanın kadrosunda yer almadı. Galatasaray, maça Fernando Muslera, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Badou Ndiaye, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Emre Akbaba, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne ile başladı. Ev sahibi takımın yedek kulübesinde ise İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Martin Linnes, Ryan Donk, Ömer Bayram, Kostas Mitroglou, Semih Kaya, Yunus Akgün ve Muğdat Çelik oturdu.

<>

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

  1. dakikada soldan ceza sahasına giren Doğukan Sinik, şık çalımlarla rakiplerinden sıyrıldıktan sonra dar açıdan vuruşunu yaptı ancak kaleci Muslera yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.
  2. dakikada Belhanda’nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte uygun durumdaki Marcao’nun bekletmeden vurduğu top savunmadan döndü.
  3. dakikada Galatasaray öne geçti. Diagne’nin pasında ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Feghouli, şutunu çekti. Savunmadaki Doğukan Sinik’e çarpan meşin yuvarlak, kaleci Boffin’i de yanıltarak yakın köşeden ağlarla buluştu: 1-0.
  4. dakikada Hakan Özmert’in sağdan kullandığı kornerde altıpas üzerinde Bahadır Öztürk’ün kafayla vurduğu topu kaleci Muslera güçlükle kornere çeldi.
  5. dakikada ceza sahası ön çizgisinin içinde topla buluşan Diagne’nin sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
  6. dakikada ceza sahası dışında buluştuğu topu Luyindama’dan kurtaran Doukara’nın plase vuruşunda, kaleci Muslera soluna gelen meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı.

<>

<>

Galatasaray’ın Antalyaspor karşısındaki ilk 11’i:

Muslera, Mariano, Marcao, Luyindama, Emre Taşdemir, Onyekuru, Ndiaye, Belhanda, Emre Akbaba, Feghouli, Diagne.

Yedekler: İsmail, Ahmet, Selçuk, Linnes, Donk, Ömer, Mitroglou, Semih, Yunus, Muğdat

Antalyaspor’un Galatasaray karşısındaki ilk 11’i:

Boffin, Diego, Charles, Fredy, Doğukan, Chico, Celustka, Doukara, Hakan, Amilton, Bahadır.

Yedekler: Ferhat, Ozan, Osman, Zeki, Drole, Yekta, Serdar, Harun, Cissokho, Mevlüt.

ANTALYASPOR’DA 2 EKSİK

Antalyaspor’da Nazım Sangare ve Tarık Çamdal müsabakanın kadrosunda yer almadı. Sarı kart cezalısı olan Sangare ile sakatlığı bulunan Tarık Çamdal, karşılaşmada görev yapamadı. Öte yandan, maç öncesinde Galatasaraylı taraftarlar, eski futbolcuları olan Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz lehine tezahürat yaptı. Korkmaz, taraftarların sevgi gösterisine alkışla karşılık verdi.

"Muslera kurtardı Galatasaray attı: Şampiyonluk yarışı daha bitmedi" haberi, 11 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Muslera kurtardı Galatasaray attı: Şampiyonluk yarışı daha bitmedi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muslera kurtardı Galatasaray attı: Şampiyonluk yarışı daha bitmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  2. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  3. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  4. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  5. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  6. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  7. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  8. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  9. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  10. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  11. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  12. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  13. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  14. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  15. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  16. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  17. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  18. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  19. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  20. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
Spor Haberleri