Gamescom 2019 etkinliğine oyun severleri ne gibi sürprizler bekliyor?

Gamescom 2019 etkinliğine oyun severleri ne gibi sürprizler bekliyor?

Gamescom 2019 etkinliğine oyun severleri ne ... Bunlardan biri Haziran ayı içerisinde ABD’de gerçekleşen E3, diğeri ise Ağustos ayında Almanya’da ziyaretçi akınına uğrayan Gamescom.

Oyun sektöründe global anlamda ziyaretçi çeken iki büyük fuar bulunuyor. Bunlardan biri Haziran ayı içerisinde ABD’de gerçekleşen E3, diğeri ise Ağustos ayında Almanya’da ziyaretçi akınına uğrayan Gamescom.

Genel olarak bu iki fuara, diğer fuarlara nispeten daha fazla ziyaretçi geliyor. Dolayısıyla yapımcılarda büyük duyurularını bu fuarlara saklıyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda genel olarak büyük duyurular E3 fuarlarında geliyordu. Hemen akabinde gerçekleşen Gamescom’da ise E3’te tanıtılan ve duyurulan oyunlar hakkında daha geniş kapsamlı bilgiler paylaşılıyordu.

Peki bu sene ki Gamescom nasıl geçecek? Malum geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen E3 biraz beklentilerin uzağında kalmıştı. Sony uzun aradan sonra E3’te stant açmadı. Bunun yanı sıra Microsoft’tan da beklenen duyurular gelmedi. Dolayısıyla bu sene ki E3 oyun severleri pek fazla tatmin etmedi. Hal böyle olunca da gözle Gamescom 2019 etkinliğine çevrildi. Şimdi gelin bakalım Gamescom’da bizleri neler bekliyor, kısa bir değerlendirme yapalım.

Gözler Sony’de olacak!

Gamescom 2019’da en çok merak edilen şey Sony ve Microsoft’un yeni nesil konsolları olacak. Hemen baştan belirtelim. Genel kanı iki şirketin de yeni nesil konsolları ile ilgili bir tanıtım yapmayacağı yönünde. Yani hem yeni Xbox konsolu, hem de PlayStation 5 Gamescom’da tanıtılmayacak.

Elbette bu noktada bir parantez açmamız gerekiyor. Zira yeni nesil konsolların tanıtılmayacak olması, üreticilerin bu konsollar hakkında yeni bilgiler paylaşmayacağı anlamına gelmiyor.

Hatırlanacağı üzere Sony daha önce PS5’in teknik özellikleri hakkında bazı bilgiler vermişti. Hatta konsolun yükleme süresinin yok denecek kadar az olduğuna da değinilmişti.

Dolayısıyla Gamescom’da PS5 üzerinden bu tarz denemeler yapılabilir. Böylece Sony’nin yeni nesil konsolunun hız açısından PS4 Pro’dan ne kadar üstün olduğu gözler önüne serilebilir.

Aynı durum Microsoft cephesi için de geçerli. Malum Microsoft şu aralar yeni bir Xbox konsolu üzerinde çalışıyor. Bu konsol hakkında şu anda pek bir bilgi birikimine sahip değiliz.

Fakat genel kanı yeni Xbox konsolunun da PS5’ten daha güçlü olacağı yönünde. Elbette bu konuda net bir bilgi yok. Lakin Microsoft Xbox One X ile ele geçirdiği dünyanın en güçlü konsolu sloganını sonraki nesle de taşımak konusunda ısrarcı.

Yeni oyunlardan ziyade yeni tanıtım videoları

Gelelim Gamescom’un oyun kısmına. Az önce de belirttiğimiz üzere, Gamescom’da pek yeni oyun tanıtımı ile karşılaşmıyoruz. Daha ziyade E3’te ya da daha önceden tanıtılmış olan oyunlar hakkında yeni bilgilerle karşılaşıyorduk. Nitekim bu sene ki Gamescom’da da aynı durum söz konusu olacaktır.

Galaxy Note 10+ vs iPhone XS Max karşılaştırması

Yani Gamescom’da bomba bir oyun tanıtılacak diye beklemek pek de mantıklı olmaz. Ayrıca bu neslin sonlarına yaklaştığımızı da göz ardı etmemek gerekiyor. Muhtemelen artık yapımcılar yeni nesil konsollar için mesai harcamaya başlamıştır.

dolayısıyla, şu saatten sonra PS4 ya da Xbox One için yeni bir oyun duyurusu beklemek pek de gerçekçi olmaz. Tabi ki yine de belli olmaz. Bekleyip göreceğiz.

"Gamescom 2019 etkinliğine oyun severleri ne gibi sürprizler bekliyor?" haberi, 11 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Gamescom 2019 etkinliğine oyun severleri ne gibi sürprizler bekliyor? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gamescom 2019 etkinliğine oyun severleri ne gibi sürprizler bekliyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  2. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  3. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  4. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  5. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  6. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  7. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  8. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  9. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  10. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  11. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  12. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  13. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  14. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  15. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  16. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  17. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  18. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  19. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  20. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
Teknoloji Haberleri