‘Geçinemiyorum diyenlerin maaşlarını düşürmek sünnettir’ diyen şeyh, sahte faturadan hapis yatmış!

‘Geçinemiyorum diyenlerin maaşlarını düşürmek sünnettir’ diyen şeyh, sahte faturadan hapis yatmış!

‘Geçinemiyorum diyenlerin maaşlarını düşürme... Mustafa Özbağ adlı bir Mevlevi şeyhinin “Geçinemiyoruz diyenin maaşını düşürmek sünnettir” diye konuştuğu video kaydı gündeme düştü. Özbağ özel bir isim. Aralık 2016’da sahte faturadan 60 ay hapis cezası alan, yurtdışına...

Mustafa Özbağ adlı bir Mevlevi şeyhinin “Geçinemiyoruz diyenin maaşını düşürmek sünnettir” diye konuştuğu video kaydı gündeme düştü. Özbağ özel bir isim. Aralık 2016’da sahte faturadan 60 ay hapis cezası alan, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan, diğer bir dizi sahte fatura davasından ise zaman aşımı ile kurtulan şeyh Özbağ, AKP’nin koruyup kolladığı, resmi davetlerden eksik etmediği kıymetli bir kişi

Sosyal medyada gündeme gelen bir videoda “Geçinemiyoruz diyenin maaşını düşürmek sünnettir” ifadelerini kullanmasıyla dikkat çeken ‘Mevlevi tarikatı şeyhi’ Mustafa Özbağ’ın 2016 yılında naylon faturadan hapis yattığı ortaya çıktı.

Sendika.org’da yer alan habere göre, Çanakkale’de yıllardır resmi organizasyonlarda başmisafir olan “Mevlevi Üstadı” Mustafa Özbağ, Aralık 2016’da sahte fatura düzenlemek suçundan tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilmiş.

Bursa Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde görev yapan ve Çanakkale’nin çok yakından tanıdığı bir isim olan Mustafa Özbağ hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sahte fatura düzenlemek” suçundan 18 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açıldı.

2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Ancak, bilirkişi raporu ve şahitlerin beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a mahkeme heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından tutuklanarak Metris Cezaevine yollandı.

Özbağ hakkında 2003 ve 2004 yıllarında aynı suçlamalardan açılan davalar ise zaman aşımı sebebiyle düştü.

Çanakkale Matbuat’ın haberine göre, hakkında kesinleşmiş 60 ay hapis cezası nedeniyle yurtdışına kaçmak isterken Atatürk Havalimanı’nda polis tarafından yakalandığı açıklanan Mustafa Özbağ, Çanakkale ile yakın ilişkileri olan bir isim. Uzun yıllardır her sene özellikle valilik organizasyonlarında başmisafir olarak ağırlanan Özbağ, Tasavvuf Vakfı Çanakkale Bölge Temsilciliği ve Gelibolu Mevlevihanesi ile ÇOMÜ Kültür ve Sanat Evi olarak kendilerine tahsis edilen Fevzipaşa Mahallesindeki eski Ermeni Kilisesinde faaliyet gösteren ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu’nun “üstadı” konumunda.

Çanakkale’de gerçekleştirilen farklı etkinliklerde sık sık halkın karşısına çıkan Özbağ, Çanakkale Valiliği tarafından Gelibolu Mevlevihanesi’nde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine, Ramazan aylarında yine aynı yerde gerçekleştirilen geleneksel iftar buluşmalarına, Kurtuluş Savaşı’nda oluşturulan Mevlevi Alayı anısına yapılan sembolik yürüyüş ile Mevlana ve Hoşgörü Yürüyüşü gibi çeşitli etkinlik ve söyleşi ile semah grubu gösterilerine katılıyor, daha doğrusu organize ediyordu.

AKP İLE YAKIN İLİŞKİLER

Bursa Şehir Gazetesi’nden Nezir Asaroğlu “Sahte şeyhe hapis şoku” başlıklı haberinde Özbağ’ın “rüyasında Atatürk’le sohbet ettiği” gibi iddialarda da bulunduğunu belirterek “sahte şeyhle” AKP’li belediyelerin köklü ilişkisine dikkat çekti:

Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönem Recep Altepe’nin tahsis ettiği, Mustafa Dündar döneminde de tahsisin devam etmesiyle Karabaş-i Veli Tekkesi’nde kendini şeyh ilan eden Mustafa Özbağ, 2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca kullandığı ortaya çıktı. 2012 yılında Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Mustafa Özbağ’a 2005 ve 2006 yıllarında kesilen naylon faturalar için 30 artı 30 toplam 60 ay hapis cezasına hükmedildi. Mahkemenin 2013/600 sayılı kararı Yargıtay tarafından da onanarak kesinleşti. Özbağ’ın 2003 ve 2004’te kullandığı sahte faturalarla ilgili 3 dava ise zaman aşımı nedeniyle düştü. Sahte şeyhin müritleri kararı veren mahkeme ve Hâkim Sait Kaçar üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışsa da Hâkim Kaçar bu tarihten sonra 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne atanarak terfi aldı ve bu görevi halen yürütüyor.

"‘Geçinemiyorum diyenlerin maaşlarını düşürmek sünnettir’ diyen şeyh, sahte faturadan hapis yatmış!" haberi, 21 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan ‘Geçinemiyorum diyenlerin maaşlarını düşürmek sünnettir’ diyen şeyh, sahte faturadan hapis yatmış! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Geçinemiyorum diyenlerin maaşlarını düşürmek sünnettir’ diyen şeyh, sahte faturadan hapis yatmış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Haberleri