Gelecek Partisi’nden Akşener’in ‘vekil teklifi’ne yanıt!

Gelecek Partisi’nden Akşener’in ‘vekil teklifi’ne yanıt!

Gelecek Partisi’nden Akşener’in ‘vekil tekli... Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, Kurucular Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ, Demokrat Parti Genel...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, Kurucular Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ, Demokrat Parti Genel Başkanı (DP) Gültekin Uysal’ın genel başkan Davutoğlu’nu arayarak kutladığını söyledi. Özdağ “Şu an kararsız seçmen sayısı yüzde 33’e çıktı. Bu, yeni kurulacak partilere artık ümit bağlandığını gösteriyor. Bundan sonra iktidar partisinin oylarını çok kaybettiğini göreceğiz, yeni bir alternatif oluşturduk” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, Kurucular Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ, Demokrat Parti Genel Başkanı (DP) Gültekin Uysal’ın genel başkan Davutoğlu’nu arayarak kutladığını söyledi.

Medyafaresi'nden Hülya Karabağlı'ya konuşan Özdağ, “Sayın Erdoğan’da bu partiyi kurulduğu için şimdi Cumhurbaşkanı olarak büyük bir ihtimalle arar Sayın Davutoğlu’na hayırlı olsun der diye düşünüyoruz. Gelecek hafta perşembe günü de Ak Parti Genel Başkanı olarak arayacağını tahmin ediyoruz böyle bir siyasi nezaketinin olduğunu biliyoruz ve bunu yerine getireceğini ümit ediyoruz. Türk siyasi hayatında da yeniden başka bir dilin oluşmasına katkıda bulunur diye düşünüyoruz” dedi.

Gelecek Partisi’nin bundan sonraki takvimi hakkında bilgi veren Özdağ, 154 kişilik Kurucular Kurulu’nun perşembe günü Anıtkabir’e gideceğini belirtti. Parti, 250 bin kişinin şehit verildiği Çanakkale için program yapıyor. Bu arada Davutoğlu’nun partisinin kuruluşunu ve program ve ilkelerinin ana hatlarını çizdiği konuşmasını sadece Davutoğlu’nun hesabından 400 bine yakın kişi tarafından takip edildiği öğrenildi.

Özdağ, Karabağlı'nın Gelecek Partisi’ne ilişkin sorularına şu açıklamaları yaptı:

“Teşkilatlanma ete kemiğe bürünecek”

Gelecek hafta, parti yönetim kurulu seçilecek onun içinden 17 kişilik Başkanlık Kurulu atanacak. Perşembe günü de Davutoğlu Başkanlığında 154 kişilik Kurucular Kurulu Anıtkabir’e gidecek. 45 gün içerisinde Genel Merkez’in tadilat işlemleri bitiyor o sürede Beysu Kentte ki ofisi kullanacağız bir yandan da teşkilatlanma çalışmalarımızı ete kemiğe büründüreceğiz.

Şu ana kadar 81 ilde insan kaynakları havuzumuz vardı, hazır olan illerimiz var oraya yavaş yavaş atamalar başlayacak daha sonra da atama yapılan yerlerin il binaları İstanbul hazır, Ankara hazırlanıyor, Konya hazırlanıyor, buraların açılışlarını Sayın Davutoğlu yapacak. Çanakkale’ye gitmeyi düşünüyoruz Sakarya’ya da ziyaretimiz olacak. Türklerin tarih sahnesine yeniden çıktığı an, bir kuruluş noktası orası. Tarihi şahsiyetlerle hiç kimse kavga etmemeli, tarihi şahsiyetleri birbirleriyle kavga ettirmemeliyiz, bu tarih bizim tarihimiz.

“Sayın Erdoğan’ın böyle bir siyasi nezaketinin olduğunu biliyoruz”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal aradı, diğerleri de Sayın Başbakanı aramıştır öyle tahmin ediyorum. Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’da bu partiyi kurulduğu için şimdi Cumhurbaşkanı olarak büyük bir ihtimalle arar Sayın Davutoğlu’na hayırlı olsun der diye düşünüyoruz. Çünkü, kendisi de parti kurarken bunları beklemiştir mutlaka aranmayı istemiştir, arayanlara teşekkür etmiştir. Perşembe günü de Ak Parti Genel Başkanı olarak arayacağını tahmin ediyoruz böyle bir siyasi nezaketinin olduğunu biliyoruz ve bunu yerine getireceğini ümit ediyoruz. Türk siyasi hayatında da yeniden başka bir dilin oluşmasına katkıda bulunur diye düşünüyoruz.

“Akşener’in sözleri büyük bir yankı uyandırdı; çok alicenap davranış”

Sayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in eğer bir erken seçim yaparlarsa, hile, hülleye, muvazaalı işe girerlerse biz de her türlü yardımı yaparız demesi bir jest. Sayın Akşener’in yaşadıklarını başkalarının yaşamamasını istememesi çok alicenap bir davranış, kendisine teşekkür ederiz. Gelecek Partisi’nde de büyük bir yankı uyandırdı. Kendisinin direnişini, duruşunu biliyoruz.

“Korku duvarlarını bu 4 isim yıktı”

Bu süreç içerisinde korku ikliminin korku duvarlarını yıkılmasında, dağıtılmasında da çok ciddi katkısı var, partisinin katsısı var. Ardından Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimlerinde korku duvarını yıktı. Burada Sayın Davutoğlu da önce manifestoyla başladı, 10 ili gezerek, buralarda da insanlara korkmayınız, bu bin yıllık coğrafya insanlar korkusuzdurlar, korkmayın mesajı verdi. Bu 4 kişi ileride Türk siyasi hayatında mutlaka hayırla yad edilecekler. 28 Şubat’ta Hasan Celal Güzel, Muhsin Yazıcıoğlu ve Meral Akşener, nasıl ki tarihe damga vurdular ve unutulmadılarsa bugün ki iklimde de bu isimler unutulmayacak.

“Kararsız seçmen oranı yüzde 33”

İktidar çok ciddi oy kaybediyor. Şu an kararsız seçmen sayısı yüzde 33’e çıktı. Kararsızlar 15 ile 18 arasındaydı. Bu yeni kurulacak partilere artık ümit bağlandığını gösteriyor. Bundan sonra iktidar partisinin oylarını çok kaybettiğini göreceğiz, yeni bir alternatif oluşturduk.

( Oy oranınız kaç sorusuna) Gelecek Partisi olmadan önce Sayın Davutoğlu parti kurarsa oy verir misiniz diyenler yüzde 7 ile 9 arasıydı. Gelecek Partisi kurulup perşembe günü atamalar yaptıktan ve il teşkilatlarını Nisan ayına kadar tamamladıktan sonra ben yüzde 15 ile 20’ler arasında bir oy potansiyeline yaklaşacağını tahmin ediyorum.

Sayın Davutoğlu da öncelikli olarak Ak Parti tabanından, HDP ve üçüncü de MHP tabanından oy alıyor. Bazı televizyonlar naklen verdi onları da hesaba katarsak milyonlar izledi. Sayın Davutoğlu’nun kişisel twitter hesabından 400 bine yakın takip görünüyor.

"Gelecek Partisi’nden Akşener’in ‘vekil teklifi’ne yanıt!" haberi, 14 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Gelecek Partisi’nden Akşener’in ‘vekil teklifi’ne yanıt! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gelecek Partisi’nden Akşener’in ‘vekil teklifi’ne yanıt! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  2. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  3. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  4. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  5. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  6. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  7. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  8. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  9. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  10. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  11. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  12. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  13. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  14. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  15. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  16. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  17. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  18. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  19. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  20. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
Politika Haberleri