Gezi Davası’nda tahliye isteyen mahkeme heyeti üyeleri ‘uzaklaştırıldı!’

Gezi Davası’nda tahliye isteyen mahkeme heyeti üyeleri ‘uzaklaştırıldı!’

Gezi Davası’nda tahliye isteyen mahkeme heye... Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan 16 sanıkla ilgili davaya bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kritik değişi

Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan 16 sanıkla ilgili davaya bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kritik değişiklikler yaşandı. Gezi Davası’na birinci heyetin bakmasını kararlaştıran HSK, davanın son iki duruşmasında Kavala’nın tahliyesi yönünde karşı oy kullanan mahkeme başkanını ikinci heyete atadı. Hem Kavala hem de Aksakoğlu için “tutukluluğun devamı” yönünde oy kullanan kıdemli üye Ahmet Tarık Çiftçioğlu ise birinci heyette.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, hâkim ve savcılara yönelik yaz kararnamesine yapılan itirazlarla ilgili kararını açıklayan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iki heyet halinde çalışmasını kararlaştırdı.

Gezi Davası’na birinci heyetin bakmasını kararlaştıran HSK, davanın son iki duruşmasında iş insanı Osman Kavala’nın tahliyesi yönünde karşı oy kullanan mahkeme başkanını ikinci heyete atadı. Başkanla birlikte, davanın diğer tutuklu sanığı olan ve son duruşmada tahliye edilen Yiğit Aksakoğlu’nun tahliyesi yönünde oy kullanan mahkeme üyesi de ikinci heyette görevlendirildi.

Kararda, birinci heyetin Gezi ve Adnan Oktar davası ile görevli olduğu, bağlantılı gelebilecek davalara da bakacağının belirtilmesi dikkati çekti. Geri kalan bütün dosyaların ise ikinci heyetin görev kapsamında bulunacağı vurgulandı.

BAŞKAN VE ÜYE GİTTİ

Gezi davasında tutuklu iki sanık bulunuyordu. Tutuklu sanıklardan Yiğit Aksakoğlu, davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi. Aksakoğlu’nun tahliye kararı 2 hakimin oyuyla verildi. Tahliye yönünde oy kullanan ve yaz kararnamesiyle mahkeme başkanlığına getirilen Mahmut Başbuğ ile tahliye oyu kullanan üye Şule Yıldız, 30. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci heyette görevlendirildi. Başbuğ, davanın tek tutuklu sanığı Kavala için yapılan her iki duruşmada da tahliye yönünde oy kullanmıştı. İlk duruşmada, heyete vekaleten başkanlık eden Başbuğ, ikinci duruşmada asaleten başkanlık yapmıştı. Başbuğ ve Yıldız, bundan sonra aynı mahkemenin ikinci heyetinde görev alacak.

TAHLİYE VERMEYEN ÜYE KALDI

Hem Kavala hem de Aksakoğlu için “tutukluluğun devamı” yönünde oy kullanan kıdemli üye Ahmet Tarık Çiftçioğlu ise birinci heyette kaldı. Birinci heyetin başkanlığına ise İstanbul Anadolu Adliyesi hakimlerinden Galip Mehmet Perk getirildi. Perk, Ankara’da savcı olduğu dönemde kendisinden para isteyen değnekçi hakkında dava açmasıyla gündeme gelmişti. Birinci heyete İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapan Talip Ergen atandı.

BİRİNCİ HEYET GÖREVLİ

Kararla, Gezi davasına 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeni oluşturulan birinci heyetinin bakacağı düzenlendi. Kararda, iki heyet halinde çalışacak mahkemenin birinci heyetinin sadece iki dosyayla görevli olacağı, ikinci heyetin ise kalan tüm davalara bakacağı belirtildi. Buna göre birinci heyet, sadece Gezi davası ile yeni açılan Adnan Oktar davasına bakacak.

YENİ DAVA İŞARETİ

Kararda, birinci heyetin, bu iki dava ile ilgili bağlantılı olarak açılabilecek yeni davalara da bakacağının belirtilmesi dikkati çekti.

"Gezi Davası’nda tahliye isteyen mahkeme heyeti üyeleri ‘uzaklaştırıldı!’" haberi, 30 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Gezi Davası’nda tahliye isteyen mahkeme heyeti üyeleri ‘uzaklaştırıldı!’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gezi Davası’nda tahliye isteyen mahkeme heyeti üyeleri ‘uzaklaştırıldı!’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri