Gezi Direnişi sırasında yaralanmıştı! Dosyasının kapatılması için ‘devlet müdahil oldu’

Gezi Direnişi sırasında yaralanmıştı! Dosyasının kapatılması için ‘devlet müdahil oldu’

Gezi Direnişi sırasında yaralanmıştı! Dosyas... Gezi Direnişi sırasında Aydın Aydoğan’ın gaz fişeğiyle ayağından yaralanmasına neden olan olayda görevli 5 polisten ikisinin kask numaralarının İstanbul...

Gezi Direnişi sırasında Aydın Aydoğan’ın gaz fişeğiyle ayağından yaralanmasına neden olan olayda görevli 5 polisten ikisinin kask numaralarının İstanbul Emniyeti’nde görevli olmadığı anlaşıldı. Dosyaya ‘Devlet müdahil oldu’ diyen Aydoğan, 'Valiliğin, dosyanın kapatılması ve ortadan kaldırılması için savcılığa yazı gönderdiğini 'ifade etti.

Gezi'de yaralanmıştı! Dosyanın kapatılması ‘devlet müdahil oldu.’ Gezi Direnişi sırasında Aydın Aydoğan’ın gaz fişeğiyle ayağından yaralanmasına neden olan olayda görevli 5 polisten ikisinin kask numaralarının İstanbul Emniyeti’nde görevli olmadığı anlaşıldı. Savcının dosyayı kriminal dairesine göndermesinin ardından görüntülerde 5 Polis tespit edildi. Dosyaya devletin müdahil olduğunu aktaran Aydoğan, “Valilik, dosyanın kapatılması ve ortadan kaldırılması için savcılığa yazı göndermiştir

Bizler bölge idare mahkemesine yaptığımız itiraz sonucu İdare Mahkemesi bizleri haklı bulmuştur. Faillerin belli olduğu dosyada 6 yıldır 1 cm ilerleyemedik vuran belli emri veren belli. Failleri bir an önce adalet karşısına çıkarılmalarını talep ediyoruz” dedi.

Aydoğan şu açıklamalarda bulundu: 

"Benim bu ülkede hukuka inancım zaten yoktu  Son 6 yıldır Gezi'den sonra tamamen inancım yok oldu.

Gezi öncesini hemen bakarsak baştaki bir yaşam koçu diyeceğim. Ona herkesin yaşama alanlarına müdahale ediyordu. Kimin okuyacağı okumayacağına, kızı erkekli okuyup okumayacağına, kaç çocuk yapacağına, buna karışan başta ki kişi artık her şeye karışıyor adalete müdahale ediyor.

Benim dosya, bin 480 sayfalık bir dosya. 11 savcı değişti. 1 savcı dünyanın sayılı adliye saraylardan birinde öldürüldü. 2 savcı Fetö den gözaltına alındı.

Yüzlerce yazışma buna rağmen hiçbir şey yok!

Dosyam Selim Kiraz döneminde ben dahil 1 kaç arkadaş ve Berkin Elvan dosyası ile beraber krıminal Dairesine gönderildi.

Gelen görüntüler de 5 Polis kask numaralarından tespit edildi 3 belli ismi her şeyi lakin savcılık hiç bir şey yapmıyor. Birde 2 kişi var ki orası tam bir komedi, 2 polisin kask numaraları emniyetten gelen rapor ile beraber... Böyle bir kask numarasının polis envanterinde olmadığı söylenmektedir. Şimdi aklıma bir sürü soru geliyor!

O gün bizlerin yani halkı üzerine ateş eden polisler kimlerdi?

Bu elbiseler ve tüfekler nerede buldular?

Yani öyle şeyler yaşadık ki bunların ile günlerde hukuk fakültelerinde ders olarak anlatacağına inanıyorum. Dosya ya valilik müdahil oldu dosyanın kapatılmasını istedi. Ve dosyayı faili meçhul suçlar bürosuna gönderdiler. Bizler İdare Mahkemesine başvurduk. Valiliğin böyle bir yetkisi olmadığını söyledik.

İdare Mahkemesi talebimizi haklı buldular ve dosyayı tekrar alıp memur suçlarına gönderdik. İdare Mahkemesi valiliğin böyle bir yetkisi olmadığı ve 'soruşturmanın ivedilikle devamı' diye gönderdiği yazıya istinaden en son gelen yazıda mart ayında böyle kask numaraları yok deniyor.

Şimdi halkımıza soruyorum! Bu Polis elbisesi ile halka hedef gözetmeden ateş açan kim veya kimler? Hukuk devletinde, devlet suçlu kim olursa olsun adalet önüne çıkarıp gereken cezayı vermekle mükelleftir.

AKP iktidarının 17 yıldır ülkeyi getirdiği nokta bu maalesef. Ama biz bu günlerinde geçeceğine inanan az ama çok büyük hayalleri olan yürekli insanlarız.

Adalet istiyoruz ve bu yüzden korkmuyoruz, haklıyız!

Adaletsizlik yapanlar unutmasınlar en çok ona onu halktan yoksun bırakanlar bir gün ona muhtaç kalacaktır. Bizleri adalete hukuka muhtaç bıraktılar ama bugünlerde geçecek inanıyorum.

Dosyayı en son yapacağımız AİHM'e göndereceğiz. Etkin soruşturma yapılmadığı için oradan bir karar çıkacağına inanıyoruz."

"Tasfiye edilen subaylar darbeyi engellemişti" - 18 Dakika (2 Ağustos 2019)

"Gezi Direnişi sırasında yaralanmıştı! Dosyasının kapatılması için ‘devlet müdahil oldu’" haberi, 22 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Gezi Direnişi sırasında yaralanmıştı! Dosyasının kapatılması için ‘devlet müdahil oldu’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gezi Direnişi sırasında yaralanmıştı! Dosyasının kapatılması için ‘devlet müdahil oldu’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Politika Haberleri