Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?'

Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?'

Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadını... CHP İstanbul Milletvekili ve 3. Bölge Seçim Koordinatörü Özgür Karabat, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dün Büyükçekmece’de yaptığı açıklamalar üzerine bir basın açıklaması...

CHP İstanbul Milletvekili ve 3. Bölge Seçim Koordinatörü Özgür Karabat, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dün Büyükçekmece’de yaptığı açıklamalar üzerine bir basın açıklaması yayınladı. Binali Yıldırım’ın CHP’li Büyükçekmece belediyesi hakkında gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığını söyledi.

Yıllardır Neden Yapmadınız?

Binali Yıldırım’ın partisinin İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında metrobüs ve metronun Büyükçekmece’ye kadar uzanacağı vaadinde bulunduğunu hatırlatan Özgür Karabat: “Sayın Yıldırım 17 yıldır tek başına iktidar olan ve 25 yıldır İstanbul’u yöneten partinin adayı. Bugüne kadar neden bu hizmeti gerçekleştirmediklerini açıklamalıdır. Sayın Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı da yaptı, Bakan iken yapmadığı hizmeti belediye başkanıyken nasıl yapacak?” diye sordu.

Büyükçekmece Örnek Bir Belediye

Büyükçekmece seçim gezisini AKP’nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal ile gerçekleştiren Yıldırım’ın CHP’li ilçe Belediyesi hakkında haksız ithamlarda bulunduğunu söyleyen Karabat: “Sayın Yıldırım çalışma yoğunluğundan olacak ziyaret ettiği ilçe hakkında yeterince bilgilendirilmemiş. Öncelikle belirtmek gerekir ki Büyükçekmece Belediye Başkan adayımız Sayın Hasan Akgün İlçemize büyük hizmetlerde bulundu. Bu yüzden de yıllardır bu görevi başarıyla sürdürüyor. Büyükçekmece, İstanbul’un ‘ihanete uğramamış’ nadir ilçelerinden biri, öyle ki bu ilçe kişi başına en çok yeşil alan düşen ilçesi. Bina kat yoğunluğu en az olan ilçesi. Mavi bayrak ödüllü belediyemiz, uluslararası festivallere ev sahipliği yapmasıyla da öne çıkıyor. Binali Yıldırım, Büyükçekmece için dile getirdiği iddiaları kendisine eşlik eden Mevlüt Uysal’ın yıllarca yönettiği Başakşehir için söyleseydi doğru olurdu.”

AKP’li Belediyelerde Yolsuzluklar Belgelendi

Başakşehir’de yaşanan çevre skandallarını ve Esenyurt’ta yaşanan konut mağduriyetlerini de hatırlatan Karabat; “AKP’nin adayları İstanbul’u daha yaşanılır bir kent haline getireceklerini vaat edip duruyorlar. Oysa yıllardır tam aksini yapıyorlar. Esenyurt’ta binlerce konut mağduru var. Burada kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,7 M². Kişi başına bir metre bile düşmüyor. Mevlüt Uysal’ın yıllarca yönettiği Başakşehir’in en gözde yeşil alanı olan gölet dahi imara açıldı. AKP’li belediyelerde yaşanan yolsuzluklar ise herkesin malumu. Bu yolsuzluklar da Sayıştay raporlarında bir bir belgelendi. Hal böyleyken vaatlerini inandırıcı bulmak mümkün değil” dedi.

Tasarruf, Yönetenlerden Başlasın

Binali Yıldırım’ın bu gezide doğru bir söz söylediğini belirten Karabat;  “Binali Bey etrafındaki vatandaşlara simit dağıtırken ‘tasarruflu olalım’ diyor. Vatandaşlarımız bu pahalılık, yoksulluk ve işsizlik girdabında zorunlu olarak zaten tasarruf yapıyor. Oysa ülkenin ekonomisinin düze çıkması için tasarrufa devletin tepesinden başlamak gerekiyor.” dedi.

"Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?'" haberi, 05 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Kedi ve Köpeklerin Televizyon İzlerken Gördükleri: Şaşırtıcı Keşifler!
  2. 01:13 Pahalı Kremlere Gerek Yok! Cilt Kuruluğuna Doğal Çözümler
  3. 01:09 Kızamık Salgınında 19 Çocuk Yaşamını Kaybetti!
  4. 01:07 Bu Belirtileri Görmezden Gelmeyin: Aman Dikkat Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir
  5. 01:02 Fosilleşmiş Ayak İzleri Yeni Bir Dinozor Türünü Ortaya Çıkardı!
  6. 01:02 Vitamin Eksikliğine Dikkat! 40 Yaş Üstü Bireyler Bu Vitaminleri Almalı
  7. 00:53 ABD'nin Başkan Adayı Filistin İçin Düzenlenen Eylemlerde Gözaltına Alındı!
  8. 00:40 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Korkutan Deprem!
  9. 00:38 Zelenskiy, Rus Saldırısının Ardından Ukrayna'nın Savunma İhtiyacını Vurguladı
  10. 00:34 Türkiye, dünyanın en gözde şehirleri listesine imzasını attı! İşte 3 Türk şehri!
  11. 00:32 Tesla Cybertruck'ın Türkiye'deki çıkış tarihi açıklandı! Metal kaportasıyla yollarda fark yaratacak
  12. 00:32 Panathinaikos kaybetti, Fatih Terim yuhalandı!
  13. 00:28 Hortum Felaketi: Guangzhou'da 5 Kişi Hayatını Kaybetti
  14. 00:26 En yüksek kira getirisine sahip iller açıklandı: Buradan ev alan köşeyi dönecek!
  15. 00:26 D100 Karayolunda trafik güvenliğini tehlikeye atanlar şahıslar yakalandı
  16. 00:21 Güney Kore'nin Beklenen Seks Festivali Son Dakika İptal Edildi!
  17. 00:20 Çanakkale'de 42 kaçak göçmen yakalandı
  18. 00:20 Al-Musrati, Beşiktaş'ın Mağlubiyetinden Dolayı Özür Diledi
  19. 00:20 Artvin'de horoz dövüşü yaptıran 13 kişiye 83 bin 525 lira ceza kesildi
  20. 00:19 İmamoğlu: "Amedspor’u yürekten kutluyorum"
Politika Haberleri