'Muhalefet liderine saldıran adam elini kolunu sallayarak çıktı gitti'

'Muhalefet liderine saldıran adam elini kolunu sallayarak çıktı gitti'

'Muhalefet liderine saldıran adam elini kolu... Hürriyet yazarı Gülse Birsel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen saldırıyı hatırlatarak, "Muhalefet liderine yumruk atan adam elini kolunu sallayarak çıkıp gitti. ‘Evi yakın, linç edin’ diyenler kim, araştırılmadı...

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen saldırıyı hatırlatarak, "Muhalefet liderine yumruk atan adam elini kolunu sallayarak çıkıp gitti. ‘Evi yakın, linç edin’ diyenler kim, araştırılmadı bile. 10 oyuncu arkadaş köşe başında durup ‘Tiyatro hak ettiği yere gelsin’ filan gibi bir pankart açsak bile polis gelip ‘Ne yapıyorsunuz, gelin bakalım bir anlatın’ der. ‘Evi yakın’ diye bağırıp inşaat demirleriyle saldıranlara, devlet aracına taş atanlara soru bile sorulmadı" dedi. 

Gülse Birsel, Hürriyet'te "Güvende hissediyor muyuz?" başlığıyla yayımlanan yazısına "Hayvanlar işkence görüyor, öldürülüyor... Kadınlar dövülüyor, tacize uğruyor, cinayete kurban gidiyor... Çocuk tacizleri, tecavüzler, çocuk cinayetleri artık ülkenin problemlerinden biri" ifadesiyle başladı.

Birsel şöyle devam etti:

"Güvende hissediyor musunuz?

Milyonlarca mültecimiz var. Para, yiyecek, eğitim yardımları falan tamam da çoğu kayıtsız, çoğu işsiz, çoğu genç veya çocuk. Onların uğradığı korkunç muameleler, zenginlerinin dışında çoğunluğunun yaşadığı feci hayat ayrı bir konu. Bu ortamda savaş travmasıyla yabancı ülkeye gelmiş, kimliksiz, eğitimsiz, doğru entegrasyon politikası olmadan büyüyen yüz binlerce çocuk ve gencin nasıl bir potansiyel olduğu, gelecekte bizim hayatlarımızda nasıl yer alacakları apayrı bir konu.Suriye asıllı doktorlar, mühendisler olarak mı? Organize suç örgütü elemanı olarak mı? Bu gidişata bakınca ilk ihtimal çok az misafirimiz için geçerli gibi görünüyor maalesef.

Güvende hissediyor musunuz?

Muhalefet liderine yumruk atan adam elini kolunu sallayarak çıkıp gitti. ‘Evi yakın, linç edin’ diyenler kim, araştırılmadı bile. 10 oyuncu arkadaş köşe başında durup ‘Tiyatro hak ettiği yere gelsin’ filan gibi bir pankart açsak bile polis gelip ‘Ne yapıyorsunuz, gelin bakalım bir anlatın’ der. ‘Evi yakın’ diye bağırıp inşaat demirleriyle saldıranlara, devlet aracına taş atanlara soru bile sorulmadı.

Güvende hissediyor musunuz?

Millet hiç olmadığı kadar şiddete meyilli. Trafikte, sokakta, marketteki sırada bile insanlar birbirine bağırmaya, tartıştığını itip kakmaya hazır. ‘Affedersiniz, lütfen, kusura bakmayın, pardon’ filan işi bitti. Daha da kötüsü, ‘Sırada öne geçtin’ gibi komedi malzemesi olacak kadar hafif bir tartışma bile dördüncü cümleden sonra siyasi göndermelerle yükselerek devam ediyor! Vatandaş birbirini ‘Siz ve sizin gibiler, zaten...’le başlayan önyargılı cümlelerle itham ediyor. Suç işlemeyen her vatandaş benim için değerlidir, sokakta ahbaptır, arkadaştır. Ama siyasetin ısrarlı ‘ötekiler’ dili maalesef sokağa iniyor.

Güvende hissediyor musunuz?

Umut Vakfı’nın raporuna göre 2015-2018 arası Türkiye’de silahlı şiddet yüzde 69 arttı. İnternetten kaçak silah alımı maalesef çok kolay. Ruhsatsız silah taşımanın cezası sadece 6 bin TL. Ruhsatlı silah alacaksanız, tüfek almak çocuk oyuncağı. Güvenlik görevlileri dışındaki kişilere 2018 Kasım ayı itibarıyla 273 bin 447 adet silah ruhsatı düzenlendi! Yani artık 273 bin kişi daha silahlı ve bunların sadece yüzde biri bile asabi, futbol, siyaset gibi bir konuda fanatik ya da öfke kontrolü zayıf insanlarsa, polis vs olmayan 2700 silahlı ve belki tehlikeli kişi aramızda!

Güvende hissediyor musunuz?

Devletin polisine, askerine güveniyoruz güvenmesine. Bu yazının başından beri saydığım bütün konularda güvenlik görevlilerimiz ellerinden geleni yapıyorlar.

Ama hukuk mu, adalet mi, sosyoloji mi, psikoloji mi, siyasetin tercihleri mi, bir sebepten hem kendime hem size şu soruyu sorasım geliyor:

Güvende hissediyor muyuz?"

"'Muhalefet liderine saldıran adam elini kolunu sallayarak çıktı gitti'" haberi, 29 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 'Muhalefet liderine saldıran adam elini kolunu sallayarak çıktı gitti' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Muhalefet liderine saldıran adam elini kolunu sallayarak çıktı gitti' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Haberleri