3 yaşındaki Alperen''in serviste ölümüne ilişkin davada 3 kişiye hapis cezası

3 yaşındaki Alperen''in serviste ölümüne ilişkin davada 3 kişiye hapis cezası

3 yaşındaki Alperen''in serviste ölümüne ili... İzmir''de okul servis minibüsünde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin''in ölümüne ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürüne 1''er yıl 3''er ay hapis cezası verildi.

Karşıyaka 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Çiğli Milli Eğitim Müdürü Mesut U. şube müdürleri Hüseyin B. ve Şener Ş. ile taraf avukatları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı Müjgan Bilgen Özen, İzmir Barosunu temsilen avukatlar, Alperen Sakin'in annesi Buket ve babası Serkan Sakin katıldı.

Anne Buket Sakin birkaç yıl önce Almanya'dan Türkiye'ye dönüş yaptıklarını belirterek oğulları Alperen'i anaokuluna verecekleri zaman okulun tabelasında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ibaresi olmasına çok önem verdiklerini ve buna güvendiklerini ifade etti.

Anne Sakin, önceki duruşmada sanık vekillerinden birisinin diğer dosyada yargılanan ve ceza alan servis şoförüne "şerefsiz" dediğini aktararak "Şerefsizlerin görev yapmasına göz yuman ve cesaret aldıkları denetim göstermeyen kişiler şu an sanık sandalyesindedir. Domino taşlarının düşmesini bilirsiniz. İlk taşın düşmesi önemlidir. Bu olayda da sanıkların ihmalkarlığı ilk taşın düşmesine sebep olmuştur. Geçen duruşmada personel eksikliğinden bahsedildi. Okula haber verilmeden gidilseydi, oradaki çocukların 36 ay öncesi oduğu tespit edilebilecekti ve gerekli önlem alınabilecekti. Bu yapılmayarak okul yönetimine cesaret verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Baba Serkan Sakin, ailecek uğradıkları yıkımın ifade edilemeyecek büyüklükte olduğunu vurgulayarak "Eşim ve ben diğer çocuklarımız için ilaç kullanmamaya dikkat ediyoruz. İşimizi doğru dürüst yapamıyoruz." dedi.

Müşteki avukatı Şenol Diş tüm sanıkların yönetmeliklerde kendilerine yüklenen denetim görevini yapmadığını ve denetim raporlarındaki eksiklikleri gereği gibi yerine getirmediklerini savunarak cezalandırmalarını talep etti. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı Müjgan Bilgen Özen de Alperen'in gerekli denetimler yapılmadığı için vefat ettiğini söyledi. 

1 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ 

Tutuksuz sanık Çiğli Milli Eğitim Müdürü Mesut U. sorumlulukları yerine getirmiş kişiler olduklarını savunarak üzerine atılı suça dair bir delil olmadığını savundu ve beraatini talep etti. 

Tutuksuz sanıklar şube müdürleri Hüseyin B. ve Şener Ş. de denetimlerin maarif müfettişlerince yapıldığını, kendilerinin sorumluluklarındaki görevleri yerine getirdiklerini savunarak beraat talebinde bulundu. 

Sanık avukatları da müvekkillerinin suçlu olmadığını gerçek suçluluların yargılanması gerektiğini savunarak beraatlerini istedi. 

Mahkeme aranın ardından ağırlaştırılmış olarak üst sınırdan olmak üzere her bir sanığın 1 yıl hapisle cezalandırılmasına, birden fazla kez denetim görevini ihmal ettikleri için cezanın 1/4 oranında arttırılarak 1 yıl 3 ay hapis olmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 

SUÇ İHBARI

Her bir sanığın 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar veren mahkeme, olayın olduğu Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'ndaki denetim raporlarını hazırlayan ancak denetimde ihmal suretiyle görevi kötüye kullandıkları anlaşılan maarif müfettişleri hakkında suç ihbarında bulunulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme, anaokullarında hizmet veren servis araçlarıyla ilgili olarak Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri Bölümünün olay tarihinde görevde bulunan şube müdürü hakkında da suç ihbarında bulunulmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017'de anaokuluna gitmek için sabah evinden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

19 Temmuz'da görülen karar duruşmasında, Alperen Sakin'in ölümünde ihmalleri bulunduğu ve delilleri yok etmeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle 6 sanık hakkında 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezaları verilmişti.

"3 yaşındaki Alperen''in serviste ölümüne ilişkin davada 3 kişiye hapis cezası" haberi, 17 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 3 yaşındaki Alperen''in serviste ölümüne ilişkin davada 3 kişiye hapis cezası haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 3 yaşındaki Alperen''in serviste ölümüne ilişkin davada 3 kişiye hapis cezası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Gündem Haberleri