33 düş yolcusu katliamın gerçekleştiği Suruç’ta anıldı

33 düş yolcusu katliamın gerçekleştiği Suruç’ta anıldı

33 düş yolcusu katliamın gerçekleştiği Suruç... Suruç’ta Kobanê’ye oyuncak ve insanı yardım malzemeleri götürmek isterken IŞİD’in saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişi katledildikleri yerde ve Türkiye’nin pek çok ilinde anıldı. Anmalarda, katliamla ilişiği olanların yargı önüne çıkarılması talebinde bulundu. Suruç katliamı aydınlatılmadan Ankara ve havalimanı katliamlarının da aydınlatılmayacağının belirtildiği açıklamalarda bu katliamların

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonunun (SGDF) çağrısıyla, Kobanê’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Urfa’nın Suruç ilçesinde bir araya gelen 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezinde yaptıkları basın açıklaması sırasında canlı bomba saldırısının hedefi olmuştu. IŞİD’in üstlendiği saldırı sonucunda 33 kişi hayatını kaybetmiş 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı. Amara Kültür Merkezinde Katliam’ın 3’ncü yıl dönümünde gerçekleştirilecek anma öncesi Suruç’un çeşitli noktalarında bulunan arama noktalarında GBT yapılarak geçişler keyfi olarak engellenmek istendi. Yapılan görüşmelerin ardından Kültür Merkezine gelen yurttaşlar anma etkinliğine saygı duruşu ile başladı.

‘DÜŞÜ ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ’

Anma etkinliğinde ilk olarak söz alan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Burada, bu ülkenin 33 genci, aydını, öğrencisi katledildi. Maalesef bulunduğumuz coğrafyada canın kıymeti kalmamış durumda. Ama bizler halklarımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Umudumuz ve mücadelemiz bundan sonra böyle katliamların yaşanmamasına yöneliktir” dedi. ÖGK Merkezi Koordinasyonu adına konuşma yapan Helin Yılmaz ise “Onların düşleri vardı ve biz bu düşü devam ettirip, zafere ulaşacağız. Gençleri bu bahçede buluşturan devrime olan inançları ve Kobanê halkıyla dayanışma göstermektir. 33’lerin her biri sanki bu bahçede bize aynı umutla gülümsüyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘HİÇBİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK’

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler mezarları başında da anıldı. Katliamda yaşamını yitiren Polen Ünlü ile Hatice Ezgi Sadet ile 4 ay önce kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Polen Ünlü’nün annesi Şennur Ünlü’nün Ihlamurkuyu’ndaki mezarları başında anma yapıldı. 
Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından yapılan anmada konuşan SGDF Eş Genel Başkanı Okan Danacı, 3 sene önce bu saatlerde düş yolcularının düşlerinin Suruç’ta Amara Kültür Merkezinde yarım bırakılmak istendiğini söyleyerek, “Buraya her geldiğimizde bu zoru yaşıyoruz. Ama bir yandan da her seferinde buraya gelmek istiyoruz. Çünkü onlardan güç alıyoruz. Hiçbir düşün yarım kalmayacağı bir mücadeleden bahsediyoruz. Üç harften oluşuyor belki düş ama o kadar büyük bir şey ki eşitlik, adalet, özgürlük, demokrasi ve barış barındırıyor. Onların düşleri bunlardı. Onların düşleri gezip yürüdükleri sokaklarda bütün insanların, çocukların özgürce oynayabildiği bir dünya yaratmaktı. O yüzden hiçbir düş yarım kalmayacak” diye belirtti.

Suruç’ta yaşamını yitiren Ece Dinç Karacaahmet Mezarlığı’ndaki mezarı başında ailesi ve yoldaşları tarafından anıldı.

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN...

Suruç’taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 33 genci anan DTK, Katliam’ın arkasındaki “sır” perdesinin hâlâ aralanmadığı ve olayın üstü örtülerek gündemden düşürülmek istendiğini kaydetti. DTK açıklamasında, “Onların anılarına bağlılığın, daha çok örgütlenmek, birleşmek, ortak mücadele etmek, enternasyonal mücadele ruhunu tüm Ortadoğu halklarının ortak mücadelesinin yol göstericisi yapmak olduğunun bilincinde olarak, mücadelemizi yürütüyoruz” ifadelerine yer verildi.  

Suruç’ta yaşamını yitirenler için Diyarbakır’da da anma gerçekleştirildi. Anmada konuşan HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin ise, “Yaşamını yitiren 33 kişi de Türkiye’de ve dünyada bu eşitlik ve özgürlük için canlarını verdi. Nerede bir yeni yaşam talebi varsa bunun için bir mücadele veriliyorsa sistemler orayı baskılamaya çalışıyor. Ama nerede zulüm varsa orada yeni bir yaşamın yeşereceği kesindir. En büyük mücadele daha yeni başlıyor, mutlaka başaracağız” dedi.

"33 düş yolcusu katliamın gerçekleştiği Suruç’ta anıldı" haberi, 20 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 33 düş yolcusu katliamın gerçekleştiği Suruç’ta anıldı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 33 düş yolcusu katliamın gerçekleştiği Suruç’ta anıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  2. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  3. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  4. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  5. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  6. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  7. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  8. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  9. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  10. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  11. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  12. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  13. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  14. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  15. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  16. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  17. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  18. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  19. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  20. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
Gündem Haberleri