Ankara Gar katliamı davasında ara karar

Ankara Gar katliamı davasında ara karar

Ankara Gar katliamı davasında ara karar Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5’inci duruşması sona erdi. Gergin geçen duruşmada ifade veren sanıkların tamamı, suçlamaları kabul etmedi. Sanıklar, çapraz sorguları sırasında müşteki avukatlarının...

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5’inci duruşması sona erdi. Gergin geçen duruşmada ifade veren sanıkların tamamı, suçlamaları kabul etmedi. Sanıklar, çapraz sorguları sırasında müşteki avukatlarının sorularının tamamına "Cevap yok" ya da "Bilmiyorum" diye karşılık verdi. 

AVUKATLARA TEHDİT

Sanık ifadelerinin ardından mahkeme, müşteki avukatlarının taleplerini aldı. Söz alan Avukat Nuray Özdoğan, sanıkların son 2 gündür sorulara cevap vermemelerinin ve çoğunun savcılık ifadelerini kabul etmeyip, benzer şekilde ifadelerini değiştirmelerinin, örgütlü şekilde davrandıklarının ispatı olduğunu söyledi. Avukat Özdoğan, ayrıca sanıklardan Hacı Ali Durmaz'ın mahkemeden çıkartılırken, kendisini tehdit ettiğini, Burak Ormanoğlu'nun da tam olarak ne dediğini anlamadıklarını; ancak kendilerine yönelik sözler sarf ettiğini söyledi. Özdoğan, söylediklerinin kayda geçilmesini istedi.

SORUMLULUĞU BULUNAN KAMU GÖREVLİLERİ DOSYAYA DAHİL EDİLSİN 

Kovuşturmanın genişletilmesini talep eden Avukat Özdoğan, şöyle konuştu: "Bu sanıkların katliamcı örgütün üyesi olduklarını biliyoruz. Ancak davanın soruşturmasının eksik yapıldığını anlıyoruz. İhbarları dikkate almayan, Yakup Şahin'in kolayca Ankara'ya girişine göz yuman, katliamcıların engellenmesi için sorumluluğunu yerine getirmeyen kamu görevlilerinin de bu dosyaya dahil edilmesini istiyoruz. Savcılığın yapmadığı soruşturmanın burada yapılmasını, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesindeki görevliler ile istihbarat birimlerinin raporlarında sorumluluğu olduğu anlaşılanların da bu davaya dahil edilmesini talep ediyoruz."

BİR KISIM SANIK YUNUS DURMAZ'IN ÖLDÜĞÜNE İNANMIYOR

Avukat Özcan Karakoç, bilirkişi raporlarında, iddianameye girmeyen çok sayıda görüntü ve fotoğraftan bahsedildiğini belirterek, "Bu görüntü ve fotoğraflar istenerek mahkeme dosyasına eklenmeli. Sanıkların sadece Ankara'ya gelişlerini gösteren kayıtlar değil, Ankara'dan gidişleri ve katliamdan sonraki güzergahları tespit edilmeli. Katliamda yer alan sanıkların kullandığı araçların takip kayıtları dosyaya girmeli. Bazı sanıkların ifadelerinde verdikleri isimler en azından tanık olarak dinlenmeli. Sanıkların kullandığı telefon hatlarının katliamdan 6 ay önce ve 6 ay sonrası HTS kayıtları istenmeli. Bu dosyanın en önemli sanıkları Halil İbrahim Durgun, Yunus Durmaz ile Mehmet Kadir Cebael patladı ama DNA'ları dosyada yok. Olay yeri görüntüleri yok. Bir kısım sanık Yunus Durmaz'ın öldüğüne inanmıyor. Bunlara yönelik yapılan operasyon görüntülerinin istenmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 

Avukat Karakoç, ayrıcı olay günü gaz kullanan ve ambulansların gelişini zorlaştırdığı iddia edilen emniyet görevlileriyle yaralıların üzerinde geçtiği iddia edilen ve 'akrep' diye tabir edilen polis araçlarının belirlenebilmesi için olay yeri ve çevresini gören MOBESE görüntülerinin istenmeni talep etti.

GAZİANTEP CEZAEVİ'NDE KALAN SANIKLAR SİNCAN'A NAKLEDİLSİN

Avukat Yıldız İmrek ise Gaziantep Cezaevi'nde kalan bazı sanıkların, Ankara Sincan Cezaevi'ne naklini, ifadeleri talimatla alınan tutuksuz sanıklar Esin Altıntuğ ve Hatice Akaltın'ın da mahkeme huzurunda ifade vermelerine karar verilmesini talep etti.

MAHKEME AVUKATLARIN TALEPLERİ YÖNÜNDE KARAR VERDİ

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, taleplerin bir kısmının mahkemeye yazılı olarak iletilmesini istedi. Giray, sözlü taleplerin değerlendirilmesin için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Esin Altıntuğ ve Hatice Akaltın'ın bir sonraki celsede mahkeme huzurunda hazır edilmesine, tüm verilerin yeniden bilirkişi tarafından incelenmesine, sanık Yakup Şahin'in Ankara'da kaldığı otelin görüntü kayıtlarının istenmesine, Halil İbrahim Durgun, Yunus Durmaz ile Mehmet Kadir Cebael'e yönelik yapılan operasyon ve olaya ilişkin tüm görüntü ve kayıtların istenmesine, duruşmanın yine aynı salonda, aynı düzende 6-10 Şubat 2017 tarihinde görülmek üzere ertelenmesine karar verdi.

"Ankara Gar katliamı davasında ara karar" haberi, 12 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ankara Gar katliamı davasında ara karar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Gar katliamı davasında ara karar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri